אצלנו טחינה זה אחד המצרכים הבסיסיים
שצריכים להיות בארון המטבח ובמזווה. החל מתוספת למנות פרי מרוסקות כשהם
קטנטנים, עד לטחינה יחד עם הסלט, ומידי פעם מנסה שילובים במטבח עם טחינה,
עם בישולים או מאפים. טחינה מוסיפה טעם ייחודי וערכים תזונתיים.
הפעם הכנתי עוגיות "בריאות" עם טחינה ושיבולת שועל - המתכון:
המתכון ממש קל ומהיר, ועוגיות טעימות עם רכיבים בריאים.
רכיבים:
כוס וחצי שיבולת שועל
חצי כוס טחינה גולמית משומשום מלא או טחינה חצי-חצי
חצי כוס תמרים יבשים/ חמוציות או כל תערובת אחרת
חצי כוס סילאן או דבש
חצי כוס אגוזי מלך (אני הכנתי בלי כי לא היו לי)
חצי כוס טחינה גולמית משומשום מלא או טחינה חצי-חצי
חצי כוס תמרים יבשים/ חמוציות או כל תערובת אחרת
חצי כוס סילאן או דבש
חצי כוס אגוזי מלך (אני הכנתי בלי כי לא היו לי)
אופן ההכנה:
מערבבים הכל בעזרת הידיים
יוצרים כדורים, משטחים אותם לצורת עוגיה ומניחים בתבנית על נייר אפייה
אופים ב-180 מעלות ל-10 דק’ (עד לשיזוף קל)
יוצרים כדורים, משטחים אותם לצורת עוגיה ומניחים בתבנית על נייר אפייה
אופים ב-180 מעלות ל-10 דק’ (עד לשיזוף קל)
המתכון מכאן: http://tzuna-il.co.il
קיבלתי
לסקירה את הטחינה החדשה של אחוה המכילה כחצי טחינה מלאה, למי שרוצה את
הערכים התזונתיים של השומשום המלא, אך יחד עם זאת, טעם מעודן יותר.
טחינה חצי חצי:
טחינה עם 55% שומשום מלא ללא תוספת מלח
הטחינה החדשה עשירה בסידן, ברזל, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרליים.
הטחינה חצי חצי של אחוה מיוצרת מזרעי שומשום איכותיים ללא תוספת מלח וללא השרייה במלח, דבר המפחית את ערכי הנתרן במוצר ומשפר את ערכיו הבריאותיים והתזונתיים.
מי שזוכר שהיה תחקיר בתוכנית "כלבוטק" על טחינות אך אני זוכרת אילו הין המומלצות, אז על פי התוכנית קבעו כי הטחינה הגולמית המלאה דלת הנתרן של חברת "אחוה" היא מהמשובחות מבחינת ערכיה התזונתיים והנה מהמומלצות ביותר.
כשר פרווה בהשגחת בד"ץ העדה החרדית ירושלים.
מחיר מומלץ לצרכן: 15 – 13 ש"ח לאריזת 500 גרם.
להשיג ברשתות השיווק והחנויות המובחרות.
לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק:
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה