יום ראשון, 7 בפברואר 2016

רולים, לא סושי - סושי ישראלי! כזה דבר גאוני וטעים חייבים לטעום


יש כאלו שאוהבים סושי עד מאוד, לפעמים נראה לי שזה הרוב, אבל עדיין יש גם כאלה שלא מוצאים בסושי מאכל מלהיב, כמוני. אני קודם כל לא אוכלת דגים, ובטח שלא דג נא ועד כה כשטעמתי סושי (צמחוני) לא הצלחתי להבין את ההתלהבות, הרגשתי שזה נחמד ולא יותר. 



כשהוזמנתי לרולים, לקח לי מספר רגעים להבין שלא מדובר בסושי רגיל, המאכל היפני כפי שאנחנו מכירים, אלא בסושי ישראלי.
כשדיפדפתי בעמוד הפייסבוק שלהם, כבר התחלתי להתלהב מהמנות שראיתי. 


מדובר במסעדת סושי ישראלי, מנות יצירתיות שבעל המקום פיתח בעצמו - מאכלים ישראליים טיפוסיים שאנחנו מכירים ואוהבים לבושים בצורה של סושי! 


לא יהיה מצב שתשארו אדישים למנות האלה! 


קבלו הצצה מהטעימות שלנו: 

פתחנו במנות ראשונות, מנות יפייפיות וטעימות להפליא! 

ניגרי סביח - ביצה קשה עטופה באורז ומעל חציל וטחינה צ'ילי 


ניגרי פלאפל - פלאפל עטוף באורז ומעל תפוח אדמה קריספי וטחינה ירוקה

ניגרי פריקסה - ביצה קשה עטופה באורז ומעל טונה טרייה, לימון כבוש ורוטב רולים


קשה לתאר אבל זה פשוט טעם מוכר של המאכלים המוכרים האלו, כמו פלאפל, בביס אחד, עטוף עם אורז של סושי ותוספת מעל, והכל משתלב בפה לחגיגה של טעמים.


בין שלושת המנות (לא טעמתי מהפריקסה) הכי אהבתי את הסביח עם החציל מעל, אבל גם הניגרי פלאפל עם הצ'יפס מעל טעים מאוד. 


(מחיר לנגירי ב-15 ש"ח, 2 יח')



לאחר מכן עברנו לרולים:

רול קובה סלק - עם בשר טחון וסלק


רול פלאפל - בטטה, עירית ומלפפון, מטוגן בציפוי פלאפל, בליווי טחינה ירוקה

רול פריקסה - פריקסה טונה, ביצה קשה, בטטה, עטוף באבוקדו, בליווי רוטב רולים


הרול סלק מזכיר לגמרי קובה סלק וגם הרול פלאפל טעים.

(מחיר לרול 32 ש"ח, 8 יח')

בשלב הזה כבר היינו מלאים לגמרי ומצד שני התחשק לי להנות מעוד כמה ביסים ולטעים עוד מנות חדשות מסקרנות.

יש לדוגמה גם רול מפרום, רול מוסקה, רול שניצל, רול חריימה, רול שקשוקה... ועוד! 
בנוסף יש סושי סנדוויץ בטעמים שונים, וחלק מהסושי בגרסה טבעונית, עם תחליפי בשר ועוף. 


ולמרות שכבר היינו מלאים, לא מוותרים כמובן על קינוח, שגם הוא, בצורת רול, טעמנו מלבי וקינוח שוקולד-חלבה. 


המלבי נחמד, מגיע בביסים עגולים קטנים, אבל השוקולד טעיייים ונמאס בפה (ואגב הוא פרווה).



אני בטוחה שכל מי שיטעם מהסושי הישראלי המיוחד הזה, ירגיש שזה גם מעניין וגם טעים.


החיבור הזה של המנות הוא המצאה גאונית לדעתי. 

כל הרעיון נוצר כשהשף, הבעלים של רולים, עבד אז במסעדת סושי אך התשחק לו אוכל של בית, כמו סביח בשבת בבוקר ואז נולד מחומרי הגלם שהיו סביבו "רול סביח".




המסעדה פועלת באופן כשר, אינה פועלת בשבת אך אין לה תעודת כשרות.

רוטשילד 111, ראשל"צ

http://www.rollim.co.il/
פייסבוק 




  לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק:

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...