יום ראשון, 25 בדצמבר 2016

קמח בעיצוב רוח חג החנוכה וטיפים להכנת סופגניות



גם בחנוכה הזה, "הטחנות הגדולות של א"י", משווקת את הקמח הלבן שלה באריזה חגיגית בעיצוב רטרו מקסים.  


על האריזה ברכת חג שמח ובנוסף מתכון לחג, תואם לקמח ולעיצוב המקסים שלו. ניתן לרכוש גם אריזת פח מהודרת, עם אותו עיצוב, שמתאימה לאיחסון נוח ובסטייל של קמח.



בהחלט עושה חשק להתחיל לאפות...
הפעם אני משתפת אתכם בטיפים להכנת הסופגניה המושלמת, מאת הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של "הטחנות הגדולות של א"י ":


כן או לא אלכוהול?
שימוש באלכוהול בבצק בהחלט מומלץ. גם לשיפור הטעם בבצק (זכרו שבזמן הטיגון האלכוהול מתנדף ונשאר רק טעם ייחודי), אך בעיקר, האלכוהול עוזר בצמצום ספיחת השומן בסופגנייה בזמן הטיגון. 1 כף של ברנדי או כל אלכוהול אחר מועדף יספיקו. חשוב לזכור להוסיף את האלכוהול רק בשלב הסופי של הלישה כדי שלא יבוא במגע ישיר עם השמרים.

תפיחה נכונה-
חשוב מאוד להקפיד על תהליך ההתפחה של הבצק. כדי לקבל סופגנייה אוורירית ונימוחה חשוב להתפיח את הבצק פעמיים, ופעם נוספת אחרי שחילקנו ויצרנו כדורים (או רידדנו וקרצנו עיגולים – לפי הדרך שאתם אוהבים).
התפיחה הכפולה של הבצק עוזרת לייצוב הבצק והופכת את הנקבוביות בו (החורים), לאחידות וקטנות יותר.
כדי להתפיח בצורה הנכונה ביותר, יש להוציא את האוויר מהבצק לאחר התפיחה הראשונה, לקפל את הבצק פעם אחת (או ללוש 1 דקה) ואז להניח לתפיחה נוספת במקום חמים ויבש.


אחידות הסופגניות-


גודל אידיאלי לסופגנייה הוא 40 גר'. מ-1 ק"ג בצק יצאו כ-24 סופגניות.


חשוב שהסופגניות יהיו אחידות בגודל כדי שבזמן הטיגון הן יטגנו באופן שווה. משך הטיגון יושפע מגודל הסופגנייה.

סופגניות יפות-


הדרך הפשוטה ביותר ליצירת סופגניות אחידות ויפות היא לחלק את הבצק לכדורים ולגלגל אותם ביד ליצירת כדורים עגולים, חלקים ואחידים.

טעם לוואי-


לאחר גלגול הסופגניות רצוי להניח אותן לתפיחה אחרונה על משטח משומן ולא מקומח (גם אם מניחים על ריבועי נייר אפייה, לא לקמח את הנייר). הסיבה לכך היא כדי למנוע נפילה של קמח לתוך השמן החם. קמח בשמן יגרום לשריפה מהירה יותר של השמן וגם יגרום לטעם לוואי בסופגניות.


השמן-


מומלץ להשתמש בשמן קנולה לטיגון ולא בשמן סויה או בשמן חמניות, מאחר ולשמן קנולה יש נקודת שריפה גבוהה יותר (כלומר ייקח יותר זמן לשמן להישרף לפני שנצטרך להחליפו).


טמפ' השמן המומלצת לטיגון הסופגניות היא 160 מעלות. רצוי להיעזר במד טמפרטורה כדי לשלוט בחום השמן. אם אין מד טמפרטורה - ניתן לבדוק בעזרת כף עץ:

טובלים את כף העץ בשמן החם, אם מופיעות  בועות קטנות = השמן התחמם והגיע לטמפרטורה הנכונה. אם מופיעות בועות גדולות = השמן חם מדי.


חשוב מאוד לטגן בשמן עמוק!

הנוסחה הנכונה לסופגנייה מושלמת:

תפיחה נכונה + טמפרטורת טיגון נכונה = פס לבן מסביב לסופגנייה = סופגנייה מושלמת!


ולסיום, חשוב לפזר אבקת סוכר רק לאחר שהסופגניות התקררו, אחרת הסוכר ייספג בסופגנייה.

צילום:מנחם גרייבסקי



להשיג ברשתות ובחנויות: רשת לגעת באוכל, רשת חנויות הטבע בוסתן, ברכל, נתיב החסד, מרכז מזון יהודה, סופר ספיר, סופר ברקת, שהרבני (רמת השרון), סיטונאות רחמים, עזרה וחסד, סופר טוב מודיעין, שפע ברכת השם בית"ר עילית, דיפ שיווק, מאיה בוטיקטבע, רני אורגני, ל.א.ב.ל, המאפייה של ראסל ירושלים, סופר הס (כפר הס), לחם ברויטמן אילת, לחם בורקין בנימינה, ובחנויות מובחרות נוספות. מידע על חנויות נוספות אפשר לקבל בדף הפייסבוק של הטחנות הגדולות או בטלפון: 04-8672137.


מידע ומתכונים לחג באתר ובפייסבוק של החברה: 

מוזמנים לקרוא פוסט משנה שעברה על הקמח באריזה מעוצבת לכבוד חנוכה ולראות כיצד מכינים סופגניות אפויות במולטיקייק. כאן



  לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק:




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...