הצעה לעוגות אישיות בטעם עשיר של טחינה, קטנות ומתקתקות.
המתכון הוא קל, עוגה בחושה, טעים לצד קפה או תה.
אפשר להכין בתבניות של עוגות אישיות, כמו מאפינס (אני הכנתי במולטיקייק), אך אפשר גם בתבנית אחת (26 ס"מ).
מצרכים:
3 ביצים
1.5
כוסות סוכר חום
3/4
כוס שמן
2
כוסות קמח
2
כפיות אבקת אפיה
1
שקית סוכר וניל – 10 גר'
3/4
כוס טחינה גולמית
1 כוס מיץ לימונדה (מוכן) או תפוזיםניתן להוסיף חמוציות, צימוקים, פצפוצי אורז או מה שמתחשק לכם.
לקישוט
התבנית:
4
כפות טחינה גולמית
1 כפית
קינמון
שומשום
אופן ההכנה:
1. מערבבים את הטחינה הגולמית עם הקינמון. מברישים את התבניות בטחינה ומפזרים שומשום, כך שידבק לדפנות.
2. טורפים ידנית בקערה את הביצים, הסוכר וסוכר
הווניל עד שהתערובת מבהירה. מוסיפים את השמן ומיץ הלימונדה בהדרגה ותוך כדי בחישה.
3. מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב עד לקבלת
תערובת חלקה.
4. מטמיעים בתוך התערובת את הקמח ואבקת האפייה. בשלב זה ניתן להוסיף 1/2 כוס חמוציות, צימוקים, פצפוצי שוקולד וכד'.
5. יוצקים את התערובת
בתבניות אישיות אשר צופו בטחינה ושומשום
בתנור אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעולת
למשך כ- 40 דקות ועד שקיסם ננעץ בעוגה ויוצא יבש.
המתכון שמוגש מטעם חברת אחוה (בשיתוף אתי בטיטו - מתכונאית ובלוגרית)
חברת אחוה,
היצרנית המובילה בישראל של מוצרי חלווה, טחינה ודברי מאפה מאז 1929, משווקת את
הטחינה מתוצרתה בגרסה חדשה - טחינה גולמית בטחינה עדינה.
הטחינה
הגולמית של "אחוה" מיוצרת מזרעי שומשום איכותיים ללא תוספת מלח וללא
השרייה במלח, מופחתת נתרן ובעלת ערכים בריאותיים מצטיינים.
בחברה
מסבירים, כי הטחינה העדינה מתאפשרת הודות לטכנולוגיה חדשה, המשפרת את מרקמו של
המוצר ואת טעמו, והופכת את חוויית הצריכה לאיכותית הרבה יותר.
קבלו טיפ מאת יעל דרור, דיאטנית קלינית ופיזיולוגית, בנוגע לכמויות הנתרן בטחינה גולמית:
כדי לזהות טחינה גולמית טבעית ללא תוספת מלח, בדקו את כמות הנתרן בתווית
המזון. אם הערך הוא כ- 10 מ"ג ומטה, אתם יכולים להיות בטוחים שמצאתם את
מבוקשכם. לדוגמה, מגוון סוגי הטחינה של חברת אחוה: טחינה גולמית, טחינה
גולמית מלאה וטחינה חצי-חצי. שלושת המוצרים הללו מכילים 9-10 מ"ג נתרן ל-100
גרם".
כשר פרווה בהשגחת בד"ץ העדה החרדית ירושלים.
להשיג ברשתות השיווק והחנויות המובחרות.
לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק:
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה