יום חמישי, 16 בפברואר 2017

חזה עוף עטוף בבצק עלים - מופחת שומן חדש ממעדנות




בצק עלים, דבר כזה פשוט אבל אפשר ליצור איתו כל כך הרבה מנות, החל ממתוק למלוח, בשרי או חלבי, והטעם והקריספיות שלו משדרגים ככה כל דבר. אני כל כך אוהבת, אבל נמנעת מלקנות בצק עלים  בגלל שהוא לא כל כך בריא וגם משמין.
יש היום במקררים בסופר בצק עלים ללא מרגרינה שמכילים חמאה, ואז מי ששומר כשרות מוגבל למנות חלביות בלבד. אני למשל מאוד אוהבת בורקס עם בשר טחון, זו היתה מנה אהובה עלי בילדות שהיתי מבקשת מאמא שלי להכין לי (עם רוטב פטריות). אז אני מוצאת את עצמי הרבה פעמים מול הפריזר בסופר, מסתכלת ומוותרת. 

כעת מעדנות משיקה בצק עלים חדש, מופחת שומן ובנוסף הוא גם פרווה. 


למרות שיש כל כך הרבה אפשרויות טעימות בשילוב עם הבצק, חלבי שאני מאוד אוהבת, בורקס תפו"א, תרד וכו'.. הדבר הראשון שהכנתי עם הבצק היא מנה בשרית וקצת פחות שגרתית. 

חזה עוף עטוף בבצק עלים


את הבצק-עלים של מעדנות צריך להפשיר כ-8 שעות במקרר.
אני הוצאתי אותו בלילה לפני השינה מהפריזר והעברתי למקרר והכנתי אותו למחרת לקראת הצהרים. בנוסף הפשרתי חבילת חזה עוף.

את החזה-עוף תיבלתי היטב, עם מלח, פלפל ופפריקה. 
טיגנתי אותו מעט במחבת. 

את הבצק-עלים פתחתי ומרחתי עליו שכבה של פסטו ופיזרתי עגבניות מיובשות.
אם אתם לא אוהבים, תוכלו לשנות, למשל למרוח רוטב עגבניות ולהוסיף תוספות שאתם אוהבים, כמו פטריות, בצל, זיתים וכו'. 

על הבצק הנחתי חתיכת חזה עוף, מרחתי עליה שום כתוש וסגרתי את הבצק. 


לאחר שסיימתי לעטוף את כל חתיכות החזה עוף, הנחתי על תבנית אפיה ומרחתי בביצה ופיזרתי שומשום, אופים בתנור שחומם מראש על חום בינוני כ-20 דקות, עד שהבצק משחים.

פורסים לפרוסות עבות. הכי טעים לאכול אחרי שיוצא מהתנור.


אני זילפתי טחינה מעל. טעים עם סלט בצד, גם פירה יכול להתאים. 

הבן שלי החליט להוסיף עוד רוטב פסטו וממרח עגבניות.


הבצק עלים החדש של מעדנות מופחת שומן אבל נשאר עדיין טעים.

  לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק:

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...