הדיון הזה סביב הפירות היבשים, במיוחד לקראת ט"ו בשבט, האם זה בריא או לא, ועד כמה זה מזיק, מכיל סוכר? חומרים אחרים? לאכול קצת או להמנע לחולטין? אולי פירות אורגניים, אבל הם פחות יפים לעין ולהגשה בחג...
אם אתם מוצאים את עצמכם גם בחלק מההתלבטויות האלו, יש אלטרנטיבה - סדרת פרי free , פירות מיובשים העשויים מ-100% פרי, ללא כל תוספת אחרת!
הפירות מיובשים בשיטת מיוחדת של ייבוש בהקפאה, בלי שום תהליך אחר, כך הפרי הופך להיות קריספי ומתאים לאכילה כנשנוש בריא.
תהליך ההפקה הזה, הוא תהליך מתקדם בתעשיית
המזון, המאפשר להוציא 95% מהנוזלים שבפרי בחום של 30 מעלות בלבד, וכך לשמור על מירב
הערכים הבריאותיים של הפרי. נאס"א משתמשת
בטכנולוגיה הזו על מנת לאפשר לאסטרונאוטים לאכול אוכל מזין בחלל.
תהליך הייבוש מתבצע כך: הפירות הטריים, הנבחרים בקפידה, נשטפים, מקולפים ונפרסים לפרוסות על גבי מגשים. המגשים מוכנסים למקפיא ומשם הם מועברים לתא ואקום שמאדה את הפרי באיטיות.
בתהליך זה (הקרוי
"המראה" - מעבר ממוצק לגז בצורה ישירה) – מופסקים כל פעולות האנזימים,
מה שמונע את התיישנות הפרי ושומר על הפרי בצורתו המקורית - טעים, פריך ובריא לזמן
ארוך (לכשנתיים!).
מכיוון שבמהלך תהליך
הייבוש הוצאו 95% מנוזלי הפרי, משקלו יורד. כך שלהכנת שקית של 20 גרם פרי נדרש כ-
300 גרם בממוצע פרי טרי. כלומר - חטיף ליצ'י מיוצר מ- 10 ליצ'י טרי, וחטיף אננס
מיוצר מכ- 440 גרם אננס טרי.
כאמור, הפרי לא מכיל שום רכיבים אחרים, ללא תוספת סוכר, צבעי מאכל, חומרי טעם או ריח, מלבד חטיף המשמש, היחיד שהומתק מעט בסוכר כנגד החמיצות שבו.
בסדרת הפרי free מגוון של פירות: ליצ'י, אגס, אננס, בננה, משמש וכעת מצטרף למגוון פרי חדש - תפוח.
ערך קלורי למארז של 20 גרם: כ-70 קלוריות בממוצע (תלוי בסוג הפרי).
כך שחטיפי פרי free הם אלטרנטיבה בריאה לנשנוש, שאפשר גם לקחת איתנו לכל מקום, לעבודה, ללימודים, לטיולים וגם מתאים ביותר לצלחת חג הט"ו בשבט.
קיבלנו את החטיף החדש בטעם תפוח וטעמנו גם אגס ואננס, בעבר גם את הבננה. אכן מורגש ריכוז הפרי ויש טעם של פרי, אפילו מתוק. התפוח היה מעט חמצמץ אבל טעים, והאננס להיט! טעם ממש חזק של אננס, האגס נחמד, מתקתק, פחות הרגשתי טעם שהזכיר לי את הפרי.
בעבר טעמתי את הבננה הזכיר לי טעם של בננה בשלה כזאת שמכינים ממנה מחית לתינוקות.
התפוחים המיובשים, פריכים אבל לא קשים.
הילדים טעמו והתלהבו גם כן, סיימו את הכל בהנאה ומבקשים לטעום טעמי פירות נוספים.
בעבר טעמתי את הבננה הזכיר לי טעם של בננה בשלה כזאת שמכינים ממנה מחית לתינוקות.
התפוחים המיובשים, פריכים אבל לא קשים.
הילדים טעמו והתלהבו גם כן, סיימו את הכל בהנאה ומבקשים לטעום טעמי פירות נוספים.
החטיפים מתאימים גם לטבעוניים, יש עליהם את תו הטבעונות - vegan friendly.
מחיר: 9.90 ש"ח (לאריזה של 20 גרם).
המוצרים כשרים
בהשגחת הבד"ץ – חוג חתם סופר בני ברק.
להשיג: ברשתות שופרסל דיל, ניצת הדובדבן, טבע קסטל, אניס, סופר
פארם, ספייסס, לגעת באוכל, בתי טבע ובתי מרקחת מובחרים.
לפרטים נוספים: http://www.prifree.co.il/
לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק:
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה