קמחים ללא צורך בניפוי של הטחנות הגדולות של א"י
הרבה
מכירים את זה, בעיקר מבחינה דתית, את הצורך בניפוי של הקמח, אך לדעתי מומלץ
לעשות זאת גם מפני חשש של מזיקים ויש האומרים, שזה עושה טוב גם לקמח. אבל
זאת התעסקות נוספת שאני פחות אוהבת, וכששמעתי על הקמח החדש של הטחנות
הגדולות של א"י רק חשבתי, כמה נוח שיש קמח שכבר מנופה! פשוט לקחת את הכמות
שנדרשת למה שרוצים להכין ללא הכנות מוקדמות או להתקע באמצע כשהקמח המנופה
נגמר וצריך לנפות שוב.
טחנת הקמח הטחנות הגדולות של א"י מחיפה משיקה קמח ללא צורך בניפוי. הקמח בכשרות מהודרת של בד"צ העדה החרדית.
הקמח ללא צורך בניפוי נארז סמוך לטחינתו ולאחר ניפויו באריזה מבוקרת בטכנולוגיה
מיוחדת המונעת התפתחות חרקים.
מלבד הזמן והעבודה שחוסכים עם הקמח ללא צורך בניפוי יש יתרון נוסף לקמח המנופה; תהליך הניפוי מונע איבוד של חלק מהקמח ושל חלקי הגרעין המלא העשירים בסובין ובערכים תזונתיים, אשר אינם עוברים בתהליך הניפוי בנפה רגילה.
קמח הלחם, ללא צורך בניפוי, הוא הראשון
בסדרת קמחים ללא צורך בניפוי שמשיקה הטחנה בימים אלה ותשווק בחנויות בזמן הקרוב. הסדרה
כוללת: קמח לחם, קמח לחם מלא 100%, קמח כוסמין מלא 100% בטחינה דקה וקמח חיטה לבן
בהיר.
"קמח לחם" הוא פיתוח מיוחד של 'הטחנות הגדולות של א"י' המיוצר מקמח לבן מועשר בלתת
שעורה ובגלוטן התורמים לקבלת מאפים אווריריים ובעלי נפח גבוה. הגלוטן – שהוא החלבון המצוי
בגרעין החיטה, תורם לגמישותו של הבצק ויוצר מעין "רשת" חזקה ואלסטית המייצבת
את הבצק ומעניקה ללחם נפח וגובה יפים. לתת
שעורה – הוא גרעין דגן שעבר תהליכי הנבטה וקלייה. בזמן הנביטה נוצרים בגרעין
אנזימים (עמילאז) שאחראים על פירוק העמילן והפיכתו ל"מזון" זמין לשמרים.
הוספת לתת שעורה משפרת את פעילות השמרים ומקצרת במידה ניכרת את זמן ההתפחה של
הבצק.
הקמח
מתאים במיוחד לאפיית לחמים, לחמניות, בצקי שמרים וכל בצק הדורש נפח מאפה גבוה.
ויש גם מתכון לפיצה מקמח כוסמין, בבלוג כאן.
למידע ומתכונים נוספים: http://www.hagdolot.co.il/
לחם פראי עם תאנים ואגוזים של הילה יבניאלי-בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי
|
קמח כוסמין מלא 100% בטחינה
דקה מעולה להכנת אוזני המן נימוחים, טעימים ומזינים. הקמח, השייך ל"סדרה הבריאה" של הטחנות
הגדולות, מיוצר מגרעין הכוסמין בשלמותו, והוא עשיר בוויטמינים, מינרלים, חלבונים
וסיבים תזונתיים. הקמח מיוצר בתהליך טחינה ארוך במיוחד לקבלת קמח עדין מאוד, דבר
המקנה לבצק אווריריות ורכות. אין צורך לערבב את הקמח עם קמחים אחרים. המאפים
והלחמים מקמח כוסמין מלא בטחינה דקה הם בעלי טעם עשיר וניחוח של בריאות.
הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית
האפייה של "הטחנות הגדולות של א"י" מציעה מתכונים נהדרים של אוזני
המן מ"קמח כוסמין מלא 100% ללא צורך בניפוי" - בשתי מילויים שונים:
כ-30-20 אוזני
המן, תנור מחומם ל-170 מעלות, 15-10 דקות
חומרים
300 גרם
קמח כוסמין מלא 100%,
מהסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
10 גרם אבקת אפייה
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות
2 חלמונים
1 כפית תמצית וניל איכותית
30 מ"ל שמנת מתוקה
10 גרם אבקת אפייה
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות
2 חלמונים
1 כפית תמצית וניל איכותית
30 מ"ל שמנת מתוקה
מלית ממרח תמרים וקינמון
450 גרם
ממרח תמרים (אנחנו השתמשנו בצמח תמרים)
1 כפית גדושה קינמון טחון (לפי הטעם).
1 כפית גדושה קינמון טחון (לפי הטעם).
מערבבים ממרח תמרים עם
קינמון.
מלית
קרם אגוזים
200 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
100 גרם בוטנים קצוצים
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
2 ביצים
2 כפות קורנפלור
תמצית שקדים
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
100 גרם בוטנים קצוצים
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
2 ביצים
2 כפות קורנפלור
תמצית שקדים
מערבבים את כל חומרי המלית במעבד מזון.
מניחים למנוחה במקרר לפחות שעה ועד לילה.
מניחים למנוחה במקרר לפחות שעה ועד לילה.
צילום: מנחם גרייבסקי |
אופן ההכנה
מערבבים
קמח, אבקת אפייה ואבקת סוכר במעבד מזון.
מוסיפים את החמאה הקרה, וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את החלמונים, תמצית הוָוניל והשמנת, ומעבדים עד לקבלת בצק שנפרד מהדפנות של המעבד (לא יותר מדי כדי לא לחמם את החמאה יתר על המידה)
מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, מעבדים מעט לאיחוד.
עוטפים בנייר אפייה ומקררים כשעה (אפשר להשאיר במקרר כל הלילה. אפשר גם להקפיא למשך עד 3 חודשים).
מרדדים את הבצק על משטח מקומח וקורצים עיגולים בגודל הרצוי. מניחים כפית מהמלית על כל עיגול ומעצבים כאוזן המן.
מקפיאים לפחות ל-30 דקות לפני האפייה.
אופים 14-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
מוסיפים את החמאה הקרה, וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את החלמונים, תמצית הוָוניל והשמנת, ומעבדים עד לקבלת בצק שנפרד מהדפנות של המעבד (לא יותר מדי כדי לא לחמם את החמאה יתר על המידה)
מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, מעבדים מעט לאיחוד.
עוטפים בנייר אפייה ומקררים כשעה (אפשר להשאיר במקרר כל הלילה. אפשר גם להקפיא למשך עד 3 חודשים).
מרדדים את הבצק על משטח מקומח וקורצים עיגולים בגודל הרצוי. מניחים כפית מהמלית על כל עיגול ומעצבים כאוזן המן.
מקפיאים לפחות ל-30 דקות לפני האפייה.
אופים 14-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
ויש גם מתכון לפיצה מקמח כוסמין, בבלוג כאן.
מחיר מומלץ לצרכן של קמח לחם ללא צורך בניפוי: 10-8 ש"ח
(לאריזה של 1 ק"ג)
מחיר מומלץ לצרכן של קמח כוסמין מלא 100% ללא צורך בניפוי: 15-12 ש"ח (לאריזה של 1 ק"ג)
מחיר מומלץ לצרכן של קמח כוסמין מלא 100% ללא צורך בניפוי: 15-12 ש"ח (לאריזה של 1 ק"ג)
להשיג ברשתות ובחנויות: רשת לגעת באוכל, רשת חנויות הטבע
בוסתן, ברכל, נתיב החסד, מרכז מזון יהודה, סופר ספיר, סופר
ברקת, שהרבני (רמת השרון), פורטי סטריט רמת גן, סיטונאות רחמים, עזרה וחסד, סופר
טוב מודיעין, שפע ברכת השם בית"ר עילית, דיפ שיווק, מאיה בוטיקטבע, רני
אורגני, ל.א.ב.ל, המאפייה של ראסל ירושלים, סופר הס (כפר הס), לחם ברויטמן אילת, לחם בורקין
בנימינה, ובחנויות מובחרות נוספות. מידע על חנויות נוספות אפשר לקבל בדף הפייסבוק
של הטחנות הגדולות או בטלפון: 04-8672137.
למידע ומתכונים נוספים: http://www.hagdolot.co.il/
לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק:
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה