יום שלישי, 7 באוגוסט 2018

מסעדת לחם יין חוגגת 20 שנה עם תפריט מחודש ומנות נפלאות

הכניסה למסעדה, פינות ישיבה שונות עם עיצוב מזמן 

הוזמנתי למסעדת "לחם יין" שנמצאת ביהוד וחוגגת 20 שנה.
זה היה ערב כתבים מוזמנים והוגשו לנו לשולחן מגוון מנות לטעימות. 
חייבת לציין, שכל מה שטעמתי, נהניתי, מנה מנה היתה טובה, טעימה וטריה. (המנות מוצלחות יותר מכפי המשתקף מהתמונות)


"לחם יין" עשתה לעצמה שם כמי ששמה דגש על טריות ואיכות חומרי הגלם, המגיעים למסעדה טריים מידי יום: ירקות ללא הדברה, דגים טריים, מאפים והלחמים הנאפים מידי יום במאפיית לחם יין הסמוכה.


הכניסה למפאייה הסמוכה

המסעדה מתחדשת במנות חדשות לתפריט אך לא מוותרת על כמה מנות הדגל האהובות על הלקוחות הוותיקים, ביניהן: קרם חצילים וגבינות צאן, פיתה דרוזית עם בשר טלה, צנוברים וטחינה, סלט עוף בגריל, רביולי בטטה, ניוקי ערמונים ופחזניות עם גלידת וניל תוצרת בית.


המנות החדשות:

בתפריט הערב:
במנות הראשונות סלט קולורבי (39 ₪). מגוון פסטות חדשות: פטוצ'יני תרד, גבינת גורגונזולה (64 ₪), ספגטי ארביאטה (56 ₪) לזניה בולונז (68 ₪) ובעיקריות: סטייק רוקה, פרוסות סינטה על צלחת לוהטת (129 ₪).

בתפריט הבוקר:
בוקר סלמון, גרבדלקס, סלט עגבניות ונבטים, מיני בייגל (66 ₪)אגז בנדיקט 2 ביצים עלומות, לחמניית בריוש, תרד, סלמון, רוטב הולנדייז (בשישי בלבד 39/49 )
בוקר צ'יה ובוקר אסאי - קערות בריאות (36 ₪)
בוקר צ'יה כולל יוגורט, צ'יה, שקדים, פקאן, תמרים, אגוזי ברזיל, פירות יער, שבבי קוקוס, גוג'י ברי וחמאת בוטנים.
בוקר אסאי כולל יוגורט, אסאי, גרנולה לחם יין, שקדים, זרעי פשתן, שבבי קוקוס, בננה, גוג'י ברי, פירות יער וטחינה גולמית משומשום מלא עם סילאן. 

בתפריט הקינוחים:
פאי לימון (39 ₪), טריו - שלישיית מיני קינוחים (39 ₪)


לפני הכל אפשר להנות מקוקטיילים עם או בלי אלכוהול


אלו הן המנות שהוגשו לנו לשולחן:

מנות ראשונות
קרם חצילים עם גבינות צאן (39 שח) 
מזכיר במרקם טחינה אבל זה קרם מאוד מאוד טעים, מורגש גם שום (אני בעד).  



סלט קולורבי, עם רוקט, עלי סלנובה, פטה ושקדים (39 שח)
סלט בשילוב מיוחד ומאוד טעים, אהבנו מאוד. 



פוקאצ'ת הבית עם מטבלים (27 שח)
לחם טרי וטעים.


סלט עגבניות שדה, עלי סלנובה, מוצרלה באפלו, זיתים , בזיליקום, קרוטונים (52 שח)
סלט טעים ומרענן.


סלט טופו, עלים צעירים, ירקות שורש, נבטים, פטריות, בטטה צ'יפס, בצל פריך, קשיו, שקדים קלויים, טופו, טריאקי (63 שח)
הוזמן כמנה עיקרית על ידי אחת הקולגות הצמחוניות והיא אהבה מאוד את הסלט. 


כבד ביין ובצל על מצע פירה או אורז (77 שח)
מנה טעימה וגם התוספות מעניינות ומוסיפות. 


לגבי הפסטות חשוב לציין, הפסטות טריות תוצרת בית.


"רביולי היום" (43 שח), והיום זאת מנה של רביולי במילוי חצילים, עם רוטב שמנת וערמונים. 


אני מאוד אוהבת רביולי ברוטב שמנת והמנה היתה טעימה, עם זאת, אני עדיין מעדיפה מילוי גבינות במקום מילוי חציל. 



מנות עיקריות:

סטייק אנטריקוט (300 גר') עם תוספת לבחירה (142 שח)
אני אכלתי מנה של סטייק עם תוספת צ'יפס. הסטייק היה עסיסי, טעים והמנה גדולה ומשביעה. לצד הסטייק מוגש רוטב מיוחד. 


תוספת של ירקות צלויים


פילה בקר במחבת, עם רוטב פטריות ויין אדום, ציר בקר ופרוסות תפוח אדמה (139 שח)
לא טעמתי מהמנה הזאת אבל היא נראית טעימה ומי שאכל ממנה היה מרוצה מאוד. 
 
סטייק סלמון, צרוב על הפלנצ'ה (92 שח)

דג ים בתנור 

גם ממנות הדג לא טעמתי אבל כל הטועמים בשולחן היו מרוצים מהמנה שקיבלו.



קינוחים:
הקינוחים לא רק נראו מרשימים, אלא היו גם מאוד טעימים. 



פאי לימון ( 39 שח)
יש לי חולשה לקינוחים לימוניים ומאוד אהבתי את הפאי היפה הזה.


טריו - שלישיית מיני קינוחים, גבינה ופירורים, קרם לימון וטירמיסו (39 שח)
שילוב חמוד, קלאסי וטעים.


טארט טאטן תפוחים (41 שח)
באופן אישי מאוד אהבתי את הקינוח הזה ודווקא לידי פחות התלהבו ממנו, אבל אני חובבת עוגות תפוחים למיניהן, והיה חלק בטארט שמזכיר ריבת תפוחים ותיבול קינמון ואת זה מאוד אהבתי.


עוגת גבינה אפויה (39 שח)
עוגות גבינה זה קלאסי ואהוב, זאת עוגת גבינה מאוד מוצלחת וטעימה.


פבלובה עם פירות העונה ורוטב פירות יער (41 שח)
בדרך כלל אני לא אוהבת את החלק של המרנג כי הוא מתוק מידי וכאן השילוב היה נהדר, לא מתוק או יבש מידי, הרבה קצפת נעימה, בשילוב הרוטב החמצמץ. 


לקראת הקיץ החלו ב"לחם יין" לייצר גלידות תוצרת הבית מחומרי גלם משובחים ועל פי מתכון שהשף נשלח במיוחד ללמוד באיטליה. 
את הגלידה מכינים כל יום.
בטעמים: פיסטוק, שוקולד, אגוזים, וניל,  פררו רושה, דובדבני אמרנה וסורבה: תות, קוקוס, מנגו ופסיפלורה. 
טעמנו גלידת פיסטוק וכולם הרגישו שמדובר בגלידה איכותית, טעם הפיסטוק היה דומיננטי מאוד. 



את הגלידות ניתן לרכוש בנפרד בחנות הסמוכה. 


חייבת לציין שבזמן ששהינו במסעדה, התרשמנו מכך, שהמסעדה היתה כמעט מלאה, וזאת עוד באמצע השבוע.  אני מניחה שרובם מהאזור אבל רצוי וכדאי מאוד שיכירו את לחם יין גם אוכלוסיה מאזורים אחרים ובמקום לנסוע לכיוון תל אביב למשל, אפשר להגיע ליהוד ולהינות במסעדת לחם יין מאוכל איכותי וטעים. 
אני בטוח אעשה זאת ואגיע לביקור חוזר עם בני המשפחה כדי להנות שוב מאוכל טעים ואיכותי ושגם הם יכירו וייהנו.


מסעדת לחם יין עשתה דרכה ממעדנייה שכונתית למסעדת ביסטרו מוכרת ביהוד ומחוצה לה. המסעדה החלה את דרכה כיוזמה קולינרית משותפת של דגנית עמיחי ורונה פרדיס בדמות מעדנייה שכונתית שהביאה טעמים וניחוחות חדשים. עם הזמן המעדנייה הקטנה, גדלה לביסטרו והמאפייה שהיא כיום.
לאחרונה גם התחדשה המאפייה בתנור פיתות ובמקום נאפות מידי יום פיתות כוסמין ופיתות רגילות.



שעות פעילות: א'-ג' בין השעות 8:00-23:30, ד'-ה' בין השעות 20:00-00:30 , ביום ו' פתוח בין השעות 8:00-16:00 ומ18:00-23:30 ולאחרונה גם בשבת 12:00- 23:30. 



לחם יין אינה מסעדה כשרה.


כתובת: החורש 4 יהוד (בית אפריקה ישראל), 
טלפון:‏ 03-632-1793

לחם יין בפייסבוק: https://www.facebook.com/lechemyain/


בשעות הערב אפשר למצוא גם חניות מסביב. 



 לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק:

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...