"נפטון" מציעה סדרה של רטבי צ'אטני מקוריים,
להכנה של מנות טעימות ומיוחדות בקלות ובמינימום מאמץ
לפעמים אפשר לגוון בארוחות בלי להתאמץ יותר מידי, מספיק שנוסיף רוטב חדש ומיוחד שיקח את טעם המנה למקום אחר, גם אם מדובר בחזה עוף, חלקי עוף או קציצות שאנו מכינים ביום-יום.
חברת "נפטון", המתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים,
תערובות תיבול, ממרחים ורטבים, מציעה סדרה של רטבי צ'אטני מקוריים, להכנה של מגוון
מנות טעימות ומיוחדות – בקלות ובמינימום מאמץ.
צ'אטני הוא שמו של רוטב מתובל ופיקנטי שמקורו בהודו, המכיל פירות
ותבלינים ומיועד לתיבול, הגשה, הכנה והעשרה של מגוון מנות: בשר, עופות, דגים, תפוחי
אדמה, אורז, קינואה, כמטבל ללחמים ולפיתות ועוד.
סדרת הצ'אטני של "נפטון" נטולת תוספות של חומרים משמרים,
צבעי מאכל ומונוסודיום גלוטמט.
החברה עברה מיתוג מחדש ולוגו החברה מוצג מעתה בצבע כחול רויאל.
צ'אטני מנגו מתוק – מתאים לתיבול,
הקפצה, מרינדה והגשה.
בין מרכיבי הרוטב: מנגו (21%), שמן, מלח, מים ותבלינים.
צ'אטני מנגו חריף – מתאים
לבישול, הקפצה, מרינדה והגשה.
בין מרכיבי הרוטב: מנגו (21%), שמן, מלח, מים
ותבלינים.
צ'אטני שזיף פיקנטי – מתאים
לבישול, הקפצה, מרינדה והגשה.
בין מרכיבי הרוטב: שזיף, משמש, מנגו, שמן, מלח, מים
ותבלינים.
המוצרים כשרים למהדרין בהשגחת הרבנות הראשית באר שבע ובד"צ העדה
החרדית.
מחירים: 10.90 – 12.90 ש"ח (לבקבוק במשקל 370 גרם).
להשיג ברשתות השיווק ובחנויות מובחרות.
אני הכנתי חזה עוף והוספתי מעל את רוטב צ'אטני מנגו בעודו החזה חם, ע"פ ההמלצה במתכון בהמשך, ובנוסף שוקיים עוף בתנור עם צ'אטני שזיף. שתי המנות יצאו טעימות, עם תיבול שכולם אהבו ואכלו. במיוחד הילדים אצלי אוהבים שיש למנה כיוון מתקתק וגם הרוטב הפיקנטי הוא במידה עדינה.
להלן הצעות הגשה נוספים באדיבות "נפטון", מתכונים קלים, טעימים ומהירי הכנה עם צ'אטני:
חזה עוף בצ'אטני מנגו חריף
מצרכים (4 מנות):
1 בקבוק צ'אטני מנגו חריף של "נפטון"
4 שניצלים גדולים ועבים, או 2 פרפרים שלמים של חזה עוף, פרוסים לפילטים עבים (כ-1 ס"מ)
3 כפות קמח
שמן לטיגון
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
· לערבב את הקמח והמלח. לקמח את חזה העוף מכל הצדדים. לחמם שמן במחבת, ולטגן את חזות העוף להזהבה קלה.
· להניח את חזה העוף בצלחת הגשה. לנער את בקבוק הצ'אטני מנגו חריף של "נפטון" ולצקת מעט מעל.
· להוסיף תלולית נאה של צ'אטני ליד חזה העוף, ולהגיש מיד.
כבדי עוף ופטריות שמפיניון בצ'אטני שזיף פיקנטי
מצרכים:
1/4
צנצנת רוטב צ'אטני שזיף פיקנטי של "נפטון"
500 גרם כבד עוף
500 גרם כבד עוף
3 – 4 בצלצלי שאלוט, קלופים
1/2 סלסלת פטריות שמפיניון
3 כפות שמן
1/3 כוס יין אדום יבש או חצי יבש
1/2 סלסלת פטריות שמפיניון
3 כפות שמן
1/3 כוס יין אדום יבש או חצי יבש
* להגשה: בצל ירוק, פרוס דק
אופן ההכנה:
·
מחממים את השמן ומטגנים את הבצלצלים עד להשחמה.
·
מוסיפים את היין האדום, מנמיכים את הלהבה
ומצמצמים את הרוטב, לחצי הכמות.
·
מוסיפים את הפטריות והכבד לטיגון קצר. מוסיפים
את רוטב הצ'אטני שזיף פיקנטי, ומביאים לרתיחה. מכבים את האש, מוציאים את התכולה לכלי
הגשה, מעטרים בבצל ירוק ומגישים מיד.
הום פרייז בצ'אטני מנגו מתוק
מצרכים (ל-4 מנות):
4
- 5 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לקוביות
4 – 5 כפות רוטב צ'אטני מנגו מתוק של "נפטון"
4 – 5 כפות רוטב צ'אטני מנגו מתוק של "נפטון"
1 כף סויה מתוקה של
"נפטון"
1 + 2 כפות שמן קנולה או חמניות
1 + 2 כפות שמן קנולה או חמניות
2 כפות שמנת צמחית
מלח
פלפל שחור גרוס
מלח
פלפל שחור גרוס
* להגשה: שומשום קלוי/קצח
אופן ההכנה:
·
מכניסים את תפוחי האדמה לסיר עם מים כדי
כיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 3 דקות. מסננים ושמים בקערה.
·
מוסיפים 2 כפות שמן, מלח ופלפל ומערבבים
הכל. מעבירים לתבנית אפייה ומכניסים לתנור מחומם מראש לחום של 200 מעלות, עד
להזהבה.
·
שמים 1 כף שמן במחבת רחבה/ווק, מוסיפים
רוטב צ'אטני מנגו מתוק,רוטב סויה מתוקה של "נפטון" ואת השמנת הצמחית.
מערבבים הכל ומביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל.
·
מוסיפים למחבת את תפוחי האדמה, מקפיצים 1-
2 דקות ומעבירים לכלי הגשה. מפזרים מעל שומשום קלוי או קצח, ומגישים.
"נפטון"
מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, ממרחים, רטבים, תערובות תיבול מיוחדות,
מטחנות וציפויים לשניצל, המכילים תבלינים איכותיים, ללא תוספות של חומרים משמרים,
מונוסודיום גלוטמט וחומרים מלאכותיים. הדור הרביעי למייסד החברה, שעלה מהודו
ב-1980, פועל בשוק המקצועי והקמעונאי ומספק מוצרים לחברות מזון ותבלינים,
קייטרינג, מסעדות, בתי קפה, רשתות מובילות ועוד.
ב-2019 החברה עברה מיתוג מחדש, והלוגו והמכסים בצבע כחול רויאל.
לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק:
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה