יום רביעי, 29 ביולי 2015

מסעדת east - לטעם את תאילנד מקרוב



כמהההה געגועים לתאילנד, לנופים, לשווקים, לפינוקים, לפירות המתוקים... לחופש. נדמה לי שכל מי שהיה בתאילנד נשאר עם טעם של עוד.. 

חפרתי קצת בתמונות מהטיול בתאילנד
מודה, שבזמנו בביקור לא העזתי להתנסות יותר מידי במאכלים מקומיים ונמנעתי לגמרי מלאכול בשרי. 
כיוון שאני מאוד אוהבת את הכיוון האסיאתי באוכל, שמחתי מאוד להכיר את מסעדת east החדשה יחסית, כדי לטעום ולהכיר מגוון רחב יותר של מנות מהמטבח התאילנדי. 



על בניית התאמת התפריט אמון השף התאילנדי, טאפ, אשר ברזומה שלו מספר מסעדות שף מובילות בבנגקוק. אל טאפ חבר השף הישראלי ליאון אלקלעי, אשר חיבר בין המנות התאילנדיות לחך הישראלי.

מבט פתוח אל המטבח


שנתחיל?



בחלק גדול מהמנות בתפריט מצויין חריף\לא חריף, כך שזה יהיה לבחירתכם. 

בנוסף, בחלק מהמנות אפשר לבחור בין עוף, בקר או טופו. 


לפתיחה, מבחר סלטים ומרק:


לגמנו ממרק טום יאם עם עוף - פטריות, עגבניות שרי, למון גראס, בצל ירוק, כוסברה, שורש גלנגל בציר עוף ועלי עץ לימון.  אפשר להזמין אותי גם עם בקר או טופו (32 ש"ח)
אני חובבת מרק פטריות, המרק הזה בשילוב טעם לימוני מעניין מאוד והיה מצויין כפתיחה.



סלט סום טאם - פפאיה ירוקה, שועית ירוקה, גזר, פלפל אדום, שום ועגבניות שרי ברוטב חריף.
שילוב מרענן חמצמץ-מתקתק וחריף.





סלט יאם וון סן - אטריות שעועית, שבבי חזה עוף, פלפל אדום, בצל סגול, חסה, שום, כוסברה, גזר וסלרי




מנות עיקריות:


ניר פט קינג - רצועות בקר ברוטב סויה תאילנדי עם פטריות שיטאקי, גינג, פלפל אדום, סלרי ובצל ירוק (52 ש"ח)




יולוטייל פט פט - דניס בציפוי טמפורה מוקפץ ברוטב חלק קוקוס וקארי מוקפץ עם שעועית, פלפל אדום ובזיליקום, מוגש עם אורז (59 ש"ח)
אני לא אוהבת דגים, אבל בגלל שהוא מצופה בטמפורה נראה כל כך מגרה, טעמתי, המנה מיוחדת בשילוב הרוטב.
חלקם בשולחן אהבו אותה מאוד, אני אישיתי פחות אוהבת מנות בשילוב חלב קוקוס.





מטממואן - נחתי פרגית בטמפורה, קשיו, בצל לבן, סלרי, שאטה, בצל ירוק ברוטב תאילנדי מתקתק (49 ש"ח)
המנה הזו היתה הכי קרובה למה שאני מכירה וגם מאוד אהבתי אותה.




פאד סיו עוף - אטריות אורז רחבות, נטיפי ביצה, בוקצ'וי (עלי חסה תאילנדיים), עוף, ברוטב סויה שחורה (44 ש"ח)
מנה טעימה, אהבתי את האטריות הרחבות. 



פאד טאי - אטריות אורז, גזר, נבטים, בצל ירוק, נטיפי ביצה ובוטנים ברוטב תמרינדי מתקתק (39 ש"ח)
מנה תאילנדית קלאסית. פשוט טעים.



 ולקינוח:


טאפיוקה - פניני טאפיוקה (ערמוני מים) עם פירות העונה, בחלב קוקוס וקרח כתוש (31 ש"ח)
שמעתי כבר על טאפיוקה אבל עדיין לא יצא לי לטעום. זה מעניין בפה, גרגרים קטנים, אהבתי אבל המנה עצמה היתי מתוקה מידי.



מאוד נהנתי לטעום משלל המנות, כולן היו טעימות ואחרי זה זה כבר העדפה אישית, כיוון שבאמת יש מגוון של מנות ומבחר.

כמו כן, מציעה המסעדה עסקיות במהלך היום, תפריט מיוחד לטבעונים וגם תפריט ילדים.


החלל מעוצב, מוקפד ומזמין, תוכנן על ידי האדריכל ג'וש חפץ, החתום על פרוייקטים כמו מסעדת סוהו השכנה ומסעדת שלוותה התל אביבית.



סחרוב 26, ראשון לציון
(קרוב לקניון הזהב)

שעות פעילות:
א - ש: 12.00-0.00


http://east-rest.co.il/ 


  לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק:

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...