יום חמישי, 28 בינואר 2016

מתכון לפיצה ביתית מקמח כוסמין ללא התפחה




במוצאי שבת שעבר, כשהיה קר, "חגגנו" עם פיצות אישיות לכל בני הבית, מבצק מקמח כוסמין, בריא, עם תוספות מגוונות שהיו לנו בבית, לכל אחד עם מה שהוא אוהב, והכי משמח, הילדים אכלו ונהנו מבצק רך ופריך. 



אני הכנתי את הפיצות במולטיקייק, המתכון מתאים כמובן לתנור ואפשר להכין גם פיצה גדולה יותר. 

העבודה עם הבצק היתה לי נוחה מאוד, הבצק נעים ולא דביק, והמתכון ללא התפחה, מהיר ביותר. 


מתכון לפיצה מקמח כוסמין (ללא התפחה):



500 גר' קמח כוסמין (מלא או לבן)

1.5 כפיות סודה לשתיה

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

1/4 כוס שמן זית

1.5 כוסות מים פושרים



אופן ההכנה: 

1) בשלב הראשון מערבבים את כל החומרים היבשים - קמח, סודה לשתיה, סוכר ומלח.

2) לאחר מכן מוסיפים שמן זית ואת המים. 

3) ללוש במשך כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
מתקבל בצק נעים למגע ולעבודה. 

4) מכדררים את הבצק ומשטיחים אותו. מפזרים רוטב עגבניות ותוספות ע"פ בחירה. 


מעכשיו, הקמח וגם המתכון יכנסו אצלי למטבח באופן קבוע.




(פוסט מפורט על הסדרה החדשה של הטחנות הגדולות של א"י ועל קמח הכוסמין מוזמנים לקרוא כאן )




  לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק:

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...