יום שבת, 23 במאי 2020

פסטו בזיליקום קלאסי חדש של נפטון


חברת "נפטון" (משנת 1980), המתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, תערובות תיבול, ממרחים ורטבים, מציעה ממרח "פסטו בזיליקום קלאסי" משובח להכנת מנות טעימות בניחוח איטלקי ים-תיכוני.

הממרח מכיל בין השאר: בזיליקום, קשיו, שמן זית, שמן קנולה ותבלינים, והוא ללא מונוסודיום גלוטמט, צבעי מאכל או חומרים משמרים.

ממרח פסטו בזיליקום קלאסי מתאים לתיבול מגוון מנות מפנקות.  
אצלנו מאוד אוהבים פסטו, ואני מוסיפה לילדים לעתים גם בכריכים, למשל עם חביתה או בטוסט, לארוחת ערב הם אוהבים פסטה עם פסטו. הממרח פרווה ומתאים גם לתיבול מנות נהדרות של דגים, עוף, בשר, תפוחי אדמה, מרק ועוד. 

כשרות - פרווה, בהשגחת הרבנות הראשית באר שבע ובד"צ בית יוסף.  
מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח (לאריזה במשקל 180 גרם).
להשיג ברשתות השיווק ובחנויות מובחרות.



לקראת חג השבועות מציעה חברת נפטון מתכונים קלים להכנה שיתאימו גם ליום-יום וגם לשולחן חלבי חגיגי - לחם קיפוד ופסטה ברוטב שמנת:



לחם קיפוד עם גבינה, שמן זית ופסטו


חומרים:
1 כיכר עגולה של לחם משובח (כפרי, לבן או שאור)
ממרח פסטו בזיליקום קלאסי של "נפטון"
1/2 כוס שמן זית איכותי
300 גרם גבינת מוצרלה (או גבינה צהובה מגוררת)
חופן עגבניות שרי פרוסות דק
** אפשר להכין עם לחמניות עגולות במקום כיכר לחם

אופן ההכנה:
           לחמם את התנור ל-180 מעלות. לרפד תבנית מתאימה בנייר אפייה. להניח מעל לנייר מלבן גדול של רדיד אלומיניום (בכמות שתספיק לעטוף את הלחם)
           לחתוך את הלחם שתי וערב, כמעט עד הסוף (כס"מ לפני הסוף), כך שייווצרו "ריבועים" מוארכים בגודל של כ-2 ס"מ (דומה לחיתוך מנגו)
           לערבב את השמן עם חצי מכמות הפסטו שבמיכל (אם אוהבים טעם יותר דומיננטי, להוסיף עוד מהממרח)
           להניח את הכיכר החתוכה על התבנית המרופדת. לזלף את ממרח השמן והפסטו בנדיבות בין כל הרווחים של הלחם (לא להתקמצן על השמן שכן הוא הכרחי לקבלת פריכות)
           ברווחים לפזר גבינה ועגבניות. לעטוף את הלחם ברדיד האלומיניום ולאפות כ-10 דקות. להוציא מהתנור, לפתוח את הרדיד לגמרי ולאפות עוד 10 דקות – עד שהלחם מזהיב ומקבל פריכות וקראנצ'יות
           להגיש בצלחת מתאימה. תולשים בידיים!


פטוצ'יני עם רוטב שמנת-פסטו וגבינה

חומרים:
500 גרם פטוצ'יני
50 גרם חמאה
1 מיכל שמנת מתוקה 38% שומן
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
ממרח פסטו בזיליקום קלאסי של "נפטון"

אופן ההכנה:
           מכינים את הפטוצ'יני לפי ההוראות ושומרים חם
           ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את השמנת ומחצית ממיכל הפסטו, ומערבבים. מוסיפים גם את הגבינה, ומערבבים
           שמים את הפטוצ'יני בקערת הגשה ומוסיפים את הרוטב. מגישים מיד
** (מי שאוהב טעם מודגש יותר של פסטו, מוזמן להוסיף עוד פסטו לרוטב)


מתכון נוסף שעלה בבלוג:
מתכון למאפינס פסטו ובולגרית 

הפוסט עם המתכון כאן: https://hamigvan.blogspot.com/2015/05/blog-post_1.html



  לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק:

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...