אוטוטו ראש השנה, מתחילים לחשוב גם על בישולים ואפייה לארוחת החג.
חברת "הטחנות הגדולות א"י", טחנת הקמח הוותיקה, מציעה גם לחג הזה את הקמח שלה בקופסת פח מהודרת לאחסון. קופסת הפח הנה מהדורה מיוחדת ומוגבלת לכבוד חג ראש השנה. העיצוב הוא בסגנון רטרו, חגיגי וברוח החג.
בתוך הקופסה קמח לבן של הטחנות א"י. גם אריזת הקמח בעיצוב מיוחד לכבוד החג.
לצד האיור וברכת שנה טובה אפשר למצוא גם מתכונים לעוגות דבש על גבי האריזה.
הקופסה המקסימה של הטחנות א"י יכולה לשמש גם כמתנה נחמדה למארחים, אפשר יחד עם הקמח ואפשר למלא את הקופסה בעוגיות או ממתקים.
האריזות המעוצבות הן
חלק מסדרת "החגים", שהשיקה הטחנה לחגי ישראל וכוללת חמש אריזות: ראש
השנה, חנוכה, פורים, שבועות ויום העצמאות. הסדרה זכתה בפרס הזהב לשיווק בתחרות
האריזות העולמית היוקרתית WorldStar Packaging Award לשנת 2015.
מוצרי החברה כשרים בהשגחת הרבנות
הראשית חיפה, ובכשרות מהודרת של בד"צ העדה החרדית ירושלים.
מחיר
קופסת פח: 18 ₪. מחיר אריזת קמח לבן בהיר: 5-3 ₪ (לאריזה של 1 ק"ג).
להשיג בחנויות
מובחרות ברחבי הארץ או להזמין במשלוח, דרך אתר החברה.
מידע על מיקום החנויות קיים בדף הפייסבוק של הטחנות הגדולות ובטלפון – 04-8672137.
הילה
יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של "הטחנות הגדולות של א"י", מציעה מגוון
מתכונים מעולים של עוגות דבש לחג, כמו זה:
מתכון לעוגת
דבש ובירה שחורה עם תפוחים
(המופיע על קופסת הפח החגיגית)
תבנית: 3 תבניות אינגליש קייק
אפייה: תנור מחומם
ל-180 מעלות (30-25 דקות) + 160 מעלות (30-20 דקות)
חומרים
4 ביצים
200 גרם (1 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
360 גרם (1 כוס) דבש
140 מ"ל (3/4 כוס) שמן
240 מ"ל (1 כוס) בירה שחורה (מאלט)
2 תפוחים בינוניים, קלופים, מגורדים גס
240 מ"ל (1 כוס) בירה שחורה (מאלט)
2 תפוחים בינוניים, קלופים, מגורדים גס
420 גרם (3 כוסות) קמח תופח מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1 כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן
1/4 כפית אגוז מוסקט
50 גרם אגוזים קצוצים לציפוי (לא חובה)
1/2 כפית מלח
1 כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן
1/4 כפית אגוז מוסקט
50 גרם אגוזים קצוצים לציפוי (לא חובה)
אופן ההכנה
מקציפים היטב במיקסר ביצים וסוכר.
מוסיפים דבש, שמן ובירה שחורה.
מוסיפים את התפוחים.
מנפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והתבלינים. מוסיפים בהדרגה לחומרים הרטובים.
מניחים בצד 15 דקות למנוחה.
לאחר 15 דקות מערבבים שוב ומחלקים בין 3 תבניות אינגליש קייק משומנות.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 30-25 דקות, עד שמתקבל קרום.
מפזרים את האגוזים הקצוצים מעל (אם רוצים).
מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות ואופים עוד 30-20 דקות או עד שקיסם שננעץ באמצע יוצא יבש.
מוסיפים דבש, שמן ובירה שחורה.
מוסיפים את התפוחים.
מנפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והתבלינים. מוסיפים בהדרגה לחומרים הרטובים.
מניחים בצד 15 דקות למנוחה.
לאחר 15 דקות מערבבים שוב ומחלקים בין 3 תבניות אינגליש קייק משומנות.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 30-25 דקות, עד שמתקבל קרום.
מפזרים את האגוזים הקצוצים מעל (אם רוצים).
מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות ואופים עוד 30-20 דקות או עד שקיסם שננעץ באמצע יוצא יבש.
למידע נוסף ולמתכונים
http://www.hagdolot.co.il
צילומים: מנחם גרייבסקי
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה