יום שני, 6 באפריל 2015

עוגה לפסח חגיגית וקלה להכנה (פרווה)


עוגת טורט עם אגוזים, שוקולד, קוקוס וקצפת כשרה לפסח (ופרווה)






את עוגה זו, הכנתי לליל הסדר, היא קצרה מלא מחמאות וחיסלו אותה במהירות, כשחלק מהאורחים אכלו ממנה ושאלו מי הכין את העוגה, אחד אמר "זה בטח קנוי", זאת היתה ה-מחמאה בשבילי באותו ערב. אז תבינו שהיא מאוד טעימה ומרשימה, מכילה גם אגוזים, קוקוס ושוקולד, ועוד דבר שחשוב לי, היא קלה להכנה. בנוסף לכל היא גם פרווה.





מצרכים:

לטורט: 

6 ביצים

חצי כוס סוכר (העוגה לא כל כך מתוקה אז אם תרצו תוסיפו עוד סוכר)

כוס אגוזים טחונים

כוס קמח תופח לפסח

100 גר' שוקולד מריר מגורד

כוס קוקוס 

כוס שמן




 
לסירופ:

מים חמים
נס קפה
סוכר

לקצפת:

שמנת מתוקה (צמחית, אם רוצים עוגה פרווה)
חבילה פודינג וניל
לא חובה - כוס חלב (סויה, אם רוצים פרווה)



אופן הכנה:




1. להפריד את הביצים.

להקציף חלבונים וסוכר עד לקצף יציב. 


2. מוסיפים בהדרגה את שאר המצרכים (כולל החלמונים) וממשיכים לערבב בתנועות קיפול. 

מהשוקולד המגורד תשאירו לכם קצת בצד כדי לפזר בסוף מעל העוגה. 

3. מכניסים לתנור, על 180 מעלות, בערך 40 דקות או עד שהקיסם שננעץ יוצא יבש. 


4. לאחר שעוגה מצטננת, מרטיבים אותה בסירופ. 

להכנת הסירופ מערבבים:
כוס מים חמים 
כף שטוחה של נס קפה 
כף וחצי סוכר



5. לשכבת הקצפת מקציפים:

שמנת מתוקה (צמחית אם אתם רוצים את העוגה פרווה) + חבילת פודינג וניל 
אפשר להוסיף כוס חלב (סויה כדי שישאר פרווה). אני הכנתי בלי חלב.


6. בסוף מפזרים שוקולד מגורד.


תחזרו לספר איך יצא :-) חג שמח!


  לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק:

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...