יום חמישי, 9 באפריל 2015

ניוקי תפוח אדמה - כשר לפסח וללא גלוטן - עם רוטב שמנת, תרד ופטריות






כבר מספר שנים שאני "נעזרת" בניוקי כשר לפסח במהלך חג הפסח כדי לגוון קצת בתפריט שרובו כולל מצות וביצים.
וכמו שאני אוהבת, זו גם ארוחה שמהיר וקל יחסית להכין אותה.

הניוקי שהוא גם כשר לפסח, וגם ללא גלוטן הוא של המותג שופרסל. 

להכנה של הניוקי עצמו שמים במים חמים עם כפית של מלח למשך מספר דקות.

את הרוטב אפשר לבחור לפי הטעם והחשק, רוטב עגבניות, רוטב שמנת, או רק פסטו.

מידי פעם תופס אותי חשק לתרד, אז "השקעתי" הפעם ברוטב עשיר יותר עם תרד, פטריות, עגבניות שרי ושמנת.






מתכון:

1. חולטים מעט את התרד במים חמים (לא חובה) ומסננים


2. חצי בצל קצוץ

ו-4 שיני שום קצוצות

פטריות חתוכות

לטגן עד שהבצל נהיה שקוף.


3. להוסיף עגבניות שרי, חתוכות לפרוסות עבות.

4. כשהפטריות והעגבניות מתרככות, להוסיף את התרד.

5. אחרי כ-דקה, להוסיף שמנת לבישול (אפשר גם שמנת מתוקה) ולהביא לרתיחה.

כמובן לתבל הכל במלח, פלפל, ואם יש, אגוז מוסקט.




בתיאבון!

עדכון פסח 2017: הסדרה התרחבה ויש למצוא גם ניוקי תפוח אדמה עם תרד וניוקי תפוח אדמה עם עגבניות.

המחירים בדרך כלל סביב ה-10 ש"ח. 



  לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק:

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...