האביב בפתח, פסח כבר כאן והפעם יש לנו תקווה שמתחילה הדרך לצאת מעבדות לחירות, תרתי משמע...
לכבוד החג חברת "נפטון" ממליצה על ארבעה להיטים, שניתן לתת במתנה לקרובים, מארחים או לעצמנו: ממרח אריסה מתוקה, תערובת פלפל לימון, תערובת טוסקנה ותבלין שווארמה.
ממרח אריסה מתוקה, תערובת פלפל לימון, תערובת טוסקנה ותבלין שווארמה.
כל אחת, מהתערובות מתאים לתיבול מגוון מנות בשריות,
צמחוניות או חלביות.
הממרח והתבלינים ללא חומרים משמרים, מונוסודיום גלוטמט או צבעי מאכל חברת "נפטון" (1990) מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, רטבים וממרחים
כשר לפסח בהשגחת בד"צ בית
יוסף
להשיג ברשתות: יינות ביתן, חצי
חינם, ברקת, מחסני השוק, סלאח דבאח ובחנויות פרטיות ברחבי הארץ
מה מכילים התבלינים?
תערובת "טוסקנה": תערובת תבלינים מיוחדת להכנת
סוגים מגוונים של מנות ובהם עוף, בשר, דגים, פסטה, תפוחי אדמה, אורז, קינואה ועוד.
התערובת כוללת, בין השאר, שמן, שום גבישי, פפריקה מתוקה, רוזמרין, מלח ים ועוד.
כבר תקופה ארוכה שאני משתמשת גם בתבלין טוסקנה ומשלבת אותו במגוון של מנות, קרות וחמות.
(פוסט על תערובת טוסקנה של נפטון כולל הצעות למתכונים שעלה בבלוג אפשר לקרוא כאן: https://hamigvan.blogspot.com/2019/09/neptuntavlin.html )
"תערובת לתיבול פלפל
לימון": אופיינית לדרום אפריקה. התערובת מכילה פלפל שחור גרוס ולימון
מיובש. מתאימה למאכלים קרים או חמים, בשריים, צמחוניים או חלביים.
אני אוהבת להוסיף פלפל שחור והטעם הלימוני מוסיף ייחודיות, אני משתמשת בו לרוב לתיבול דגים.
"ממרח אריסה מתוקה": מתאימה למאכלי בשר או חלב, מאכלים צמחוניים ולכריכים. מכילה, בין השאר, שמן קנולה, פלפל אדום יבש, תבלינים, סוכר, מלח ומלח לימון.
אריסה היא תוספת טעימה, שמשדרגת ומקפיצה את המנה בטעם הייחודי שלה.
אפשר בגרסה החריפה ולמי שלא אוהב או לילדים למשל, יש את האריסה המתוקה.
(פוסט על אריסה חריפה של נפטון כולל הצעות למתכונים, שאפשר להכין גם עם אריסה מתוקה, אפשר לקרוא כאן: https://hamigvan.blogspot.com/2020/02/neptunarisa.html )
"תבלין שווארמה": מתאים לעוף, פרגיות, חזה
עוף, בשר כבש, הודו, בקר וגם לתפוחי אדמה ואורז. מכיל, בין השאר, כמון, כוסברה,
פלפל שחור, פפריקה מתוקה, זנגוויל, כורכום, שום, קינמון, הל ומלח.
תבלין שווארמה שימושי מאוד, אנחנו אוהבים לשלב אותו במנות בשריות כמובן בנוסח שווארמה:
"נפטון" מציעה מתכונים טעימים לליל הסדר ולחול המועד:
כרעיים עסיסיים של עוף עם ממרח אריסה מתוקה ובצל ירוק
מצרכים:
6 כרעיים (אפשר מפורקות לירכיים
ושוקיים)
1 - 2 צנצנות ממרח "אריסה
מתוקה" של "נפטון"
חופן בצל ירוק, פרוס דק
פלפל שושקה או פלפל חריף, פרוס דק
אופן ההכנה:
- לעסות את העוף ב-8 - 9 כפות של ממרח אריסה מתוקה ולהשרות כחצי שעה
- לחמם תנור מראש ל-180- 200 מעלות
- להעביר את העוף – עם המשרה – לתבנית תנור מתאימה. לערבב 2 כפות שמן זית עם 3 כפות מים, ולצקת מעט בכל אחת מפינות התבנית
- לצלות את העוף כ- 35 דקות, ולהפוך. אם הרוטב התייבש, להוסיף עוד שמן זית מהול במים, בפינות התבנית
- לצלות עוד כ-15 - 20 דקות, עד שהעוף שחום ורך (סה"כ צלייה 50- 60 דקות, תלוי בגודל הכרעיים ובעוצמת התנור)
להגשה: לפזר מעל העוף בצל ירוק ופלפל, פרוסים
סלמון נימוח בתנור, בתיבול "תערובת לתיבול פלפל לימון"
לאוהבי טעם החמוץ-חריף: "תערובת לתיבול פלפל
לימון" אופיינית לדרום אפריקה, והיא מתאימה להכל - בשרים, עופות, דגים,
תוספות וסלטים.
מצרכים:
8 נתחים של פילה סלמון
2 כפיות "פלפל-לימון" של "נפטון"
1/2 כפית שום גבישי של "נפטון"
1/2 כפית מלח
3 – 4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
להשרות את נתחי הדג בשמן זית, פלפל לימון, שום ומלח כחצי שעה
לחמם תנור מראש ל-200 מעלות
להעביר את הסלמון לתבנית תנור מתאימה, מרופדת בנייר אפייה כשהעור כלפי מטה
לצלות את הסלמון 12 – 18 דקות (תלוי בעובי הפילטים ובעוצמת התנור) ולבדוק אם הדג מוכן. להימנע מצליית יתר וייבוש בשר הדג
** אם רוצים להפוך את המנה לחלבית: להוסיף קוביית חמאה על כל פילה מייד עם הוצאתו מהתנור
צילום מנות: freepik
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה