יום ראשון, 28 בינואר 2018

חגיגת ט"ו בשבט עם נטיעת שתילים, פירות יבשים, מתכונים ואפילו נגינה


ט"ו בשבט מגיע (ב-31.1.18)... להלן כמה המלצות לחג שכולו ברוח העצים ופירותם, צמחים, פרחים...




ערכת שתילים


רשת זול סטוק מציעה מגוון ערכות שתילים ומביאה לנו את חוויית הנטיעה לבית. זאת בדרך נוחה וזולה.



ישנם שלושה סוגים:
  • ירקות - ערוגות הגינה
ביניהם:גזר, שעועית צהובה/ירוקה, סלק, אפונה, צנונית, ברוקולי ותירס מתוק.
  • פרחים צבעוניים
  • צמחי תבלין

אנחנו קיבלנו ערכת שתילה של סלק. 

מצורפים אדנית, אדמה, זרעים, מדבקות ומקל (שילוט).


הילדים קישטו קודם כל את האדנית, לאחר מכן מילאו אותה באדמה, אחך כך שתלו את הזרעים בגומות בתוך האדמה ולבסוף כיסינו הכל באדמה עד למעלה ואז משקים. את השלט לאדנית מכינים בעזרת המקל והמדבקות.


להמשיך להשקות לפי הצורך, כדי שהאדמה תישאר לחה, לאחר שהשתיל מתחיל לצמוח מעבירים אותו לגינה.


מחיר: 10 ש"ח בלבד לערכה

רשת "זול סטוק" הוקמה ב 2013, וכיום מונה 38  סניפים בפריסה ארצית, ומציעה עשרות אלפי מוצרים במחירי סטוק אטרקטיביים, בקטגוריות הבאות: כלי בית, כלי מטבח, בגדים, ציוד חזרה לבית הספר, כלים חד פעמיים, אביזרי נוי, צעצועים, מוצרי חשמל, מוצרי ניקיון,  טקסטיל לבית, כלי עבודה, משחקים ועוד.  הרשת מתחדשת במוצרים חדשים מידי יום במוצרים במחירים אטרקטיביים מאוד. 


פירות יבשים
כשט"ו בשבט מגיע, זאת גם חגיגה לפירות היבשים. בתקופה של ט"ו בשבט מכירת פירות יבשים ופיצוחים עולה ב-300% ! 

יצרנית המזון הישראלית "מיה" מרחיבה לכבוד ט"ו בשבט את היצע הפירות היבשים ומציעה מארזי פירות יבשים - ללא תוספת סוכר וללא חומרים משמרים.

מארזי הפירות היבשים של מיה:
צימוקים בהירים (700 גר')
חמוציות חתוכות (700 גר')
שזיפים מיובשים ללא גלעינים (750 גר')
משמשים מיובשים (750 גר')


כל המוצרים נארזו בקו ייצור חופשי מגלוטן. פרווה.


הפירות היבשים עשירים בסיבים תזונתיים, אשר גורמים לתחושת שובע לאורך זמן רב יותר לעומת נשנושים מתוקים אחרים.
פירות יבשים דלים גם בנתרן, עשירים מאוד באשלגן ובכך מסייעים במניעת יתר לחץ דם.

אנחנו אוהבים לערבב בקופסה כמה סוגים של פירות יבשים יחד עם סוגים של אגוזים וזה הופך לנשנוש טעים ביותר! 

מעבר לאכילה של פירות יבשים כמו שהם, ניתן לשלב פירות יבשים כמובן במטבח, בסלטים, בישולים, כמו עוף ואורז, תבשיל פירות יבשים כתוספת ולמאפים (הצעות למתכונים בהמשך הפוסט).

מחיר: 24-35 ש"ח
כשרות: בד"צ מהדרין
ניתן להשיג ברשות השיווק (למעט שופרסל), כמו רמי לוי, יינות ביתן, מגה, חצי חינם, עושר עד, יש, ויקטורי ועוד.




מתכונים
אני רוצה לשתף אתכם במתכונים באדיבות הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של 'הטחנות הגדולות של א"י'.
(טרם ניסיתי את המתכונים בעצמי, אשמח לשמוע פידבק אם תכינו)
המתכונים משלבים פירות יבשים וקמח כוסמין. 

על קמח כוסמין לבן של 'הטחנות הגדולות של א"י':


קמח כוסמין לבן מיוצר מגרעיני כוסמין באיכות גבוהה שנבחרו בקפידה. הקמח נטחן מאנדוספרם הגרעין. הקמח מושק בימים אלה באריזה חדשה והוא מצטרף לקמחים האיכותיים של הטחנה, בהם קמח כוסמין מלא 100% בטחינה דקה – השייך ל"סדרה הבריאה" שפיתחה הטחנה.  
לכוסמין יתרונות תזונתיים רבים כמו גם תרומה לטעם המאפה.
הכוסמין עשיר בחלבון, ויטמינים מקבוצהB  ומינרלים, ובעל ערך גליקמי נמוך לעומת החיטה המודרנית. שימוש בכוסמין יניב מאפה בעל טעם אגוזי עדין, מתקתק וייחודי.

קמח הכוסמין נהדר להכנת מגוון סוגי מאפים – לחמים, עוגות, עוגיות, קרקרים, קרפים, פסטות ועוד.
ניתן להשתמש במקום קמח לבן בכל מתכון, ביחס המרה 1:1.

עוגיות מקמח כוסמין מלא 100%, שיבולת שועל, חמוציות ושקדים


אפייה: כ-45 עוגיות, תנור מחומם ל-180 מעלות
חומרים
157 גרם (1+1/4 כוסות) כוסמין מלא 100% בטחינה דקה, 'הסדרה הבריאה' מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
100 גרם (1 כוס) שיבולת שועל (לא אינסטנט)
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
75 גרם (3/4 כוס) שקדים קצוצים
40 גרם (1/4 כוס) חמוציות
2 ביצים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
60 גרם (1/4 כוס) חמאה מומסת (אפשר להשתמש בשמן קוקוס או בחמאת קוקוס)
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
מערבבים בקערה בינונית בעזרת מטרפה: קמח כוסמין, שיבולת שועל, אבקת אפייה, מלח, שקדים וחמוציות.
מערבבים היטב בקערה נפרדת (בעזרת מטרפה) ביצים, סוכר, חמאה מומסת ותמצית וניל.
מחברים בין המרכיבים הרטובים והמרכיבים היבשים בעזרת כף עץ לקבלת בצק עוגיות דביק.
יוצרים כדורים בעזרת כף קפיצית לגלידה או בעזרת כף. מגלגלים בידיים רטובות מעט ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. משאירים מרחק של כ-1.5 ס"מ בין עוגייה לעוגייה.
מסמנים כל עוגייה בעזרת מזלג.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-15 דקות עד שמזהיב בקצוות.
מקררים ומאחסנים. 

עוגת פירות יבשים מקמח כוסמין לבן

אפייה: תבנית אינגליש קייק, תנור מחומם ל-180 מעלות
חומרים

2 ביצים
100 גרם (6 כפות מהודקות) סוכר חום

60 גרם (6 כפות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1/2 כפית אבקת אפייה
400-300 גרם (4-3 כוסות) מיקס פירות יבשים ואגוזים קצוצים גס (אגוזי מלך, שקדים, משמשים, תאנים, חמוציות, קוביות קוקוס, צימוקים או כל שילוב שעולה בדעתכם)
אופן ההכנה

מערבבים היטב ביצים וסוכר חום.
בקערה קטנה מערבבים היטב את הקמח עם אבקת האפייה. מוסיפים את התערובת לביצים ומערבבים רק עד לאיחוד.
מוסיפים את הפירות היבשים והאגוזים לתערובת ומערבבים היטב בעזרת לקקן.
משמנים היטב תבנית אינגליש קייק. יוצקים את התערובת פנימה וטופחים מעט על התבנית.
אופים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שקיסם שננעץ פנימה יוצא יבש.
מקררים לגמרי.
פורסים ומגישים.

הצעת הגשה: קולים בטוסטר פרוסה ומורחים עליה חמאה מלוחה. מעדן...

לחמניות בריוש עם קרם שקדים ופירות יבשים
אפייה: 20 לחמניות, תנור מחומם ל-200 מעלות
חומרים
לבצק:
500 גרם (4 כוסות) קמח לחם מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
15 גרם (1.5 כפות) שמרים יבשים
40 גרם (2 כפות) סוכר, תוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 ביצה
2 חלמונים
120 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
260 מ"ל (1 כוס + 1 כף) מים
1/2 כפית מלח
פירות יבשים קצוצים דק (קוביות קוקוס, חמוציות, צימוקים)
מיני שוקולד צ'יפס (אופציונלי)
למלית קרם שקדים – מתכון באדיבות סער מור – מחשבות על לחם
50 גרם קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
150 גרם שקדים מולבנים טחונים
3 ביצים
150 גרם חמאה
1/2 כפית תמצית וניל איכותית

אופן הכנת הלחמניות
בקערה של מיקסר, עם וו הלישה, מערבבים קמח, שמרים יבשים וסוכר.
מוסיפים ביצה וחלמונים, וממשיכים לערבב עד להטמעה. מוסיפים את החמאה, כל פעם חתיכה, עד לקבלת פירורים דקים.
מוסיפים את המים ולשים את הבצק כ-1 דקה.
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 8-7 דקות לקבלת בצק רך ומעט דביק.
מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת נקייה ומניחים במקום חמים עד להכפלת הנפח – 45-60 דקות.
מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ליחידות של כ-50 גרם
מרדדים כל יחידה, מורחים שכבה דקה של קרם שקדים ומפזרים מיני שוקולד צ'יפס מעל. מגלגלים לגליל הדוק ויוצרים קשר.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה, מכסים במגבת נקייה ומניחים בצד במקום חמים לתפיחה.
אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
מוציאים מהתנור ומושחים בדבש מדולל במעט מים חמים (אופציונלי).
אופן הכנת קרם שקדים

במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים חמאה וסוכר לקרם אוורירי.
בקערה נפרדת מערבבים ביצים ותמצית וניל.
בקערה שלישית מערבבים קמח ושקדים טחונים.
מוסיפים לקערת המיקסר את הביצים והקמח לסירוגין, מתחילים ומסיימים בקמח.
מעבירים לקערה ומקררים לפחות לשעתיים, רצוי ללילה.


למידע ולמתכונים נוספים:


(קרדיט צילומים: מנחם גרייבסקי)



שירי ט"ו בשבט לנגינה


ללמוד לנגן את שירי ט"ו בשבט האהובים בפסנתר/גיטרה  
חינם עד 28.2.18

negina.co.il בהצדעה לשירי ט"ו בשבט

דרור קרטש ודורון סלומון , היזמים של אתר נגינה, פתחו את שירי ט"ו בשבט בגיטרה/ אורגנית להתנסות חינם באתר, עד 28.2.18

האתר נגינה פיתח ממשק פסנתר ייחודי, היחידי מסוגו בישראל, שמאפשר לימוד דרך צפייה בפסנתר וירטואלי. הפסנתר הוירטואלי מנגן את השיר, מראה לתלמיד היכן ללחוץ, ומאפשר שליטה מלאה כגון: הורדת המהירות, צפייה רק ביד ימין בנפרד או רק ביד שמאל בנפרד, לקחת חלקים ולחזור עליהם שוב ושוב לצורך האימון ועוד.
הקורסים מאפשרים לכל אחד גם ללא רקע מוסיקלי, ללמוד לנגן.


באתר נגינה מאגר עצום של כ-5,000 שיעורים מכל ז'אנר. החל משירי ארץ ישראל, דרך שירי הלהקות הצבאיות, רוק, פופ, ים תיכוני, שלמה ארצי, עומר אדם, סטטיק ובן אל תבורי, ישי ריבו, יהורם גאון, הביטלס ומוצארט. זאת בנוסף לקורסים התיאורטים, מפעילי האתר נענים לדרישות הגולשים ומתחדשים עם להיטים . בימים אלה עלו לאתר שירי אוהדים של קבוצות הכדורגל השונות. בקרוב יעלו שירי חב"ד.
הרבה פעמים מתחילים ללמוד לנגן על פסנתר או גיטרה ולאחר תקופה הכלי נשאר בבית ללא שימוש כמעט. הסיפור של האתר נגינה Negina.co.il מתחיל לפני עשר שנים כאשר דורון סלומון רצה להתחיל ללמוד ולנגן על פסנתר. לשם כך הוא פנה לדרור קרטש, דאז מורה לפסנתר, וכמו כל תלמיד מתחיל קנה מחברת תווים ואת ספר הלימוד הראשון, חדור מוטיבציה בדרך להפוך לקליידרמן הבא. המוטיבציה וכוח הרצון החזיקו מעמד שבועיים.... בשיעור השלישי, דורון פנה לדרור עם בקשה מוזרה: תראה לי איפה לשים את האצבעות, אני אחקה אותך ויהיה בסדר. במהלך השבועות שלאחר מכן, מדי שבוע דרור לימד את דורון שירים מוכרים של הביטלס, אריק איינשטיין, ועוד, והכל בצורה של חיקוי. דורון, שרצה לחלוק עם העולם את היכולת החדשה אותה רכש, החל להעלות סרטונים ליוטיוב.  הסרטונים זכו להצלחה מסחררת, ולמיליונים של צפיות ותגובות חיוביות.
מכאן, האסימון נפל די מהר, אפשר ללמוד לנגן דרך האינטרנט! דרור קרטש ודורון סלומון התחילו לשתף פעולה בסדרה של אתרים הקשורים להוראה מרחוק של מוזיקה. חלק מהאתרים נמכרו עם הזמן, והיום השניים מפעילים את האתר נגינה negina.co.il בישראל, אתר האינטרנט הגדול ביותר בארץ, ללימוד פסנתר וגיטרה למתחילים ומתקדמים. ואת אחיו התאום, הפונה לקהל הגרמני, Liederlernen.de. חזון בית הספר הוא להנגיש את חדוות הנגינה לכמה שיותר אנשים, דרך מחירים נמוכים (90% זול יותר מעלות שיעורים פרטיים), וכמובן על ידי השימוש באינטרנט שמאפשר נגינה מכל מקום ובכל שעה. 


קישור לשירי ט"ו בשבט באתר נגינה כאן . 





  לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק:

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...