יום ראשון, 2 בספטמבר 2018

שני מוצרים בריאים ושימושיים במטבח - שמן אגוזי מלך וחומץ רימונים + הצעות למתכונים



שמן אגוזים


שמן אגוזים, יותר נכון שמן אגוזי מלך, בכבישה קרה, מוצר חדש של מותג הבריאות והאורגני Greeny, מתוצרת חברת אלפא ג'י אייצ' האוסטרית.

הכבישה הקרה של השמן שומרת על הערכים התזונתיים של אגוזי המלך. 

הנטורופתית יערה כהן איכילוב מציינת, שלשמן אגוזי מלך איכויות בריאותיות רבות: "השמן עשיר באומגה 3 – חומצות שומן חיוניות התורמות להורדת רמות הכולסטרול הרע בדם (LDL). הוא מסייע בשיפור פעילות הלב וכלי הדם, לתפקוד תקין של תאי המוח ושיפור הזיכרון, ולחיזוק המערכת החיסונית. השמן גם עשיר בוויטמין E – נוגד חמצון רב עוצמה ובמינרלים חשובים בהם אבץ, מגנזיום ואשלגן". 

זו הפעם הראשונה בה טעמתי שמן אגוזים, הטעם שלו מורגש, אבל לא חזק או שונה מידי ולכן יכול להשתלב מצויין בבישולים ומאפים, דגים, פשטידות וסלטים. הוספתי מעט לסלט ירקות וזה הוסיף לו טעם ולטעמי שדרג את הסלט לטובה. 
מספיקה כמות מעטה מן השמן לשדרוג המאכל.




הצעה למתכון: 
נתחי דג סלמון טריים, עם שום ושמן אגוזי מלך

(שתי מנות)
מצרכים:
2 נתחים של פילה סלמון טרי, עם העור
2-3 כפות שמן אגוזי מלך בכבישה קרה
2-3 שיני שום, חצויות
מלח גס ופלפל שחור גרוס
1-2 כפיות שמן זית עדין (0.5% חומציות)

אופן ההכנה:
לעסות את נתחי הסלמון בשמן אגוזי מלך ולהניח בצד ל-10 דקות.
לחמם במחבת נון-סטיק את שמן הזית, להוסיף את השום, מלח ופלפל (לפי הטעם) ולערבב. להוסיף את הדג – צד העור על המחבת, ולחמם כמה דקות. להפוך לצד השני (הדג אמור להתרומם בקלות מהמחבת. אם קצת נדבק, לחכות עוד כמה שניות), וזהו. 
 הצעת הגשה: להגיש עם אגוזי מלך קלויים או מוקפצים במחבת.


מומלץ לאחסן את השמן אגוזי מלך במקרר או במקום חשוך וקריר, מתחת ל- 20 מעלות.


מחיר: 55 ₪ לבקבוק של 250 מ"ל
מחיר השקה במבצע עד סוף אוקטובר:  1+1 חינם

כשר בד"צ בית יוסף
להשיג ברשת לגעת באוכל ובחנויות טבע מובחרות


לפרטים נוספים : www.greenyisrael.com


חומץ רימונים


תבואות משיקה מוצר חדש, לקראת חודש תשרי ואווירת החג - חומץ רימונים אורגני. 

האמת שלא הכרתי לפני כן חומץ רימונים וגיליתי מוצר מאוד מעניין ושימושי לצד יתרונותיו התזונתיים.
ברפואה הטבעית והמסורתית מייחסים לו יכולות לסייע לספיגה מיטבית של מזון, סידן, ויטמינים ומינרלים, תמיכה במערכות העיכול והדם ועוד. 

מסתבר שחומץ רימונים מתאים לתיבול של מגוון מנות כמו סלטים, מרינדות לבשר, עוף ודגים ואפילו להכנת קוקטיילים.

לחומץ יש מעט טעם פירותי מעט מתקתק, הוא פחות חמוץ מחומץ בלסמי (אני באופן אישי אוהבת בלסמי). 
מי שמשתמש בחומץ תפוחים, יכול להחליף אותו בחומץ רימונים  (מטעמי בריאות, יש האומרים שזה בריא).
כדי לשתות מן החומץ, מעורבב אותו במים מדי יום (מצוין גם בתוספת דבש, מייפל או סילאן). אפשר גם להקפיא את החומץ במגשיות קרח ולהוסיף קובייה למשקאות קרים, לשמנת חמוצה או ליוגורט.


חומץ הרימונים אינו מסונן והוא מכיל רכיבי פרי. בשל תכולת הפלבונואידים (נוגדי חמצון) – צבעו בורדו-יין. 
לחומץ דרגת חומציות 5%.
כדי לייצר ליטר אחד של חומץ רימונים, נדרשת כמות של כ-4 ק"ג של רימונים. 

חומץ הרימונים נפוץ ברחבי המזרח התיכון, בצפון אפריקה ובמדינות בדרום מזרח אסיה ובמרכזה, כמו איראן, אפגניסטן, קוריאה ועוד. 

לחומץ כשרות מהדרין פרווה בהשגחת בד"צ בית יוסף והרבנות הראשית לישראל.
מחיר: 25.90 ש"ח לבקבוק של 500 מ"ל.
להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.
לפרטים: www.tvuot.co.il


הצעה למתכון:
סלט חגיגי וגדול של חסה ותפוח עץ ירוק, עם חומץ רימונים, שמן זית ומייפל

חומרים:
1 חסה עגולה + 1 חסה ערבית, שטופות ומנוערות היטב מעודפי מים, חתוכות לפיסות בינוניות
2 – 1 תפוחי עץ ירוקים, פרוסים דק עם הקליפה, וללא הליבה

רוטב:
1/2 - 1 כף חרדל
1/2 – 3/4 כוס שמן זית איכותי (תלוי בגודל הסלט)
2-1 כפות רוטב מייפל (תלוי במידת המתיקות שרוצים)
2-1 כפיות של חומץ רימונים
מעט מלח

אופן ההכנה:
לערבב את החסות והתפוחים בקערה נאה.
לשים את חומרי הרוטב בצנצנת עם מכסה, ולנער היטב. לפזר על הסלט ולתקן תיבול.

אפשרות: לפני ההגשה לפזר מעל לסלט חופן של אגוזי מלך, קלויים ומושחמים מעט במחבת נון-סטיק.




 לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק:

אין תגובות:

פרסום תגובה

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...