מהיום ניתן לרכוש אבוקדו מסוג "אבוקדו גרנות" המבטיח שהוא מגיע מהמטעים של החקלאים החברים בגרנות ונושא תו איכות של מצוינות, איכות ובטיחות מזון.
תוצרת חקלאית ממותגת מבססת יותר ויותר את מעמדה ברשתות המזון. פירות וירקות נושאים שמות, המספרים לרוב מי גידל את התוצרת החקלאית ומהיכן היא מגיעה. למהלך זה מצטרפת כעת "חקלאי גרנות", עם מיתוג של הפרי הנחשק ביותר שכבר זכה למעמד של כבוד במטבח הישראלי – האבוקדו. מהיום, תחל חברת "חקלאי גרנות", המשווקת תוצרת חקלאית טרייה של פירות וירקות לרשתות המזון, לשווק גם אבוקדו ממותג תחת השם "אבוקדו גרנות". האבוקדו של גרנות מגודל על ידי החקלאים הישראלים החברים בגרנות, ומגיע מהמטעים הפרוסים לכל אורך השפלה התיכונה, מקיבוץ נחשונים ועד קיבוץ נחשולים.
לכל אורך השנה ישווקו
"חקלאי גרנות" אבוקדו, לפי זני העונה, בעיקר אבוקדו מסוג אטינגר, הנחשב
לאבוקדו המשובח והטעים ביותר.
כעת משווק לשווקים אבוקדו מסוג אטינגר, שהינו הזן העיקרי הפותח את עונת האבוקדו ונחשב כזן המבוקש ביותר ע"י הצרכנים הישראלים. האטינגר הינו אבוקדו מזן בכיר, הפרי – אגסי, בעל צבע ירוק קלאסי וקליפה חלקה ומבריקה וצפוי להישאר בשוק עד לחודש ינואר, אחריו ישווקו אבוקדו מסוג פוארטה ופינקרטון.
פרי האבוקדו הוא מזין, בריא והפך מזמן בישראל לפרי האהוב ביותר.
האבוקדו מכיל בעיקר שומן בלתי רווי וכמות גבוהה
של ויטמיני B, A, E, C
ויטמין K וחומצה פולית. כמו כן הוא מכיל מינרלים חשובים כגון סידן,
מגנזיום, אבץ, ברזל ואשלגן. האבוקדו נחשב לשומן בריא, הוא הפרי היחיד המכיל שמן,
חוץ מזיתים ואגוזים.
כ- 20% מהרכבו התזונתי הם שמנים, בעיקר שמנים בלתי רוויים,
השמנים הבריאים עבורנו, בעלי תכונות המונעות כולסטרול, תהליכי חמצון ומחלות לב,
ובמיוחד חומצה לינולאית, המסייעת לגוף לייצר הורמונים חשובים.
יש בו כמות גבוהה של
ויטמינים מאחר ותכולת השמן בו גבוהה, הוא מכיל גם ויטמינים מסיסים בשמן, שעיקרי
ביניהם הוא ויטמין E.
זהו נוגד חמצון חשוב ביותר, שכמו תפקידו בטבע, להגן על רקמות הצמחים מפני נזקי
חמצון, קרינה והרעלה, כך גם תפקידו בגופנו, בנוסף לתפקידיו האחרים.
אבוקדו גרנות ישווק באריזת רשת של 2 קילו, עם חבק ממותג עם תמונות מתחלפות של החקלאים המגדלים.
בית האריזה
גרנות עובד תחת כשרות הרב אפרתי.
כמו כן משווק אבוקדו תחת כשרות בד"צ עדה
חרדית.
מחיר מומלץ
לצרכן לאבוקדו באריזת רשת: 9.90 – 12.90 ₪ לק"ג (המחיר הסופי נקבע על ידי
רשתות המזון).
להשיג ברשתות המזון ברחבי הארץ.
לדברי תמיר בושניצקי, מנכ"ל חקלאי גרנות,
"אנו מבקשים לשפר את החוויה של הצרכן עם האבוקדו. נדאג לכך ששם המותג שלנו
יהווה הבטחה לאיכות התוצרת, טריות הפרי וטעם משובח".
לרוב, אני אוכלת אבוקדו מרוח על לחם או בתוך סלט, בתור ילדה אמא שלי היתה מכינה לי קערת סלט אבוקדו והייתי נהנית מכל ביס, אפילו בלי לחם. אבוקדו מרוסק עם ביצה קשה ובצל ירוק. לתבל במלח, פלפל ומעט לימון.
הזמנתי ממש לאחרונה באתר iherb מיקס תיבול לסלט אבוקדו או גווקאמולי, הוא מגיע בצורה נוזלית. הוספתי ממנו מעט לאבוקדו מרוסק מבלי להוסיף תיבול נוסף. האבוקדו מקבל בעקבות המרקם הנוזלי של התיבול גם יותר רכות וגם את התיבול.
למי שמזמין ב-iherb ומעוניין לנסות, המוצר כאן.
להכנה רגילה ובייתית יש גם מתכון באדיבות חקלאי גרנות:
גוואקמולי אבוקדו טבעוני
המתכון קל להכנה, בעל ערכים תזונתיים
נפלאים של פרי האבוקדו, מוגש בתוך טורטייה ונהדר כארוחת ביניים או כתוספת למנה
עיקרית.
מצרכים:
2 אבוקדו בשל מסוג "אבוקדו
גרנות"
2 כפיות מיץ ליים
2 כפות כוסברה קצוצה דק
1/2 בצל סגול קצוץ דק
1/4 כפית מלח
1 טורטייה
אופן ההכנה:
1. מועכים
בעזרת מזלג 2 אבוקדו בשלים
2. מוסיפים
2 כפיות מיץ ליים, 2 כפות כוסבה קצוצה דק מאוד, חצי בצל סגול קצוץ דק מאוד ורבע
כפית מלח.
3. מניחים
טורטיה בתוך קערית עגולה ואופים אותה קצת בתנור כדי שתקבל את צורת
הקערית.
4. מגישים
בתוכה את הגוואקמולי.
יש גם שימושיים יצירתיים יותר... להלן מתכון מתוק אבל בריא, בשילוב אבוקדו באדיבות חקלאי גרנות:
טראפלס שוקולד אבוקדו טבעוני
מתכון מתוק ומפנק לקינוח הכי מקורי שיש – טראפלס שוקולד אבוקדו טבעוני. המתכון קל
הכנה, מומלץ להכינו יחד עם הילדים בבילוי משותף וליהנות מפינוק מתוק,
טעים ומיוחד, בעל ערכים תזונתיים נפלאים של פרי האבוקדו.
מצרכים:
1 אבוקדו בשל מסוג "אבוקדו
גרנות"
1 כוס אגוזי מקדמיה
1 וחצי כף אבקת קקאו איכותית
10 תמרים מגולענים
סירופ מייפל להמתקה לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. בבלנדר
רב עצמה כותשים כוס אגוזי מקדמיה עם תוכנו של אבוקדו בשל.
2. מוסיפים
כף וחצי אבקת קקאו איכותית, 10 תמרים (ללא חרצן) וסירופ מייפל להמתקה לפי הטעם.
3. מכניסים
את התערובת למקרר לכמה שעות.
4. מגלגלים
לכדורים בתוך אבקת קקאו / אגוזי פיסטוק / קוקוס עד לציפויים המלא.
5. מאחסנים
במקפיא ומגישים קר.
"חקלאי
גרנות" נמצאת בבעלות "גרנות", הארגון הכלכלי הגדול ביותר מבין
הארגונים של הקיבוצים, בבעלותם של 43 קיבוצים ומושבים שיתופיים, והוא כולל גם את
חטיבת "אבוקדו גרנות", הכוללת שטחי גידול, מטעים ובית אריזה מרכזי
לשיווק והפצת אבוקדו. מערך ההפצה של התוצרת החקלאית יפעל ממרכז האריזה של האבוקדו
וההדרים בגרנות, כשההפצה לשווקים ולרשתות השיווק ברחבי הארץ תבוצע על ידי התנועה
עמק חפר (שבבעלות גרנות).
לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק:
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה