תבואות מציגה פסטה פוזילי
איטלקי אמיתי העשוי מסמולינה אורגנית מחיטת דורום מלאה
קצת מידע על קמח דורום מאת בתיה אלימלך, דיאטנית סוכרת: קמח דורום מלא עשוי מטחינת גרעין החיטה כולו, שבנבט שלו ובקליפתו מצויים מרבית הסיבים התזונתיים, הוויטמינים והמינרלים.
בהשוואה לפחמימות אחרות, האינדקס הגליקמי של פסטה נמוך (כלומר, היא מתעכלת לאט יותר ומספקת אנרגיה לזמן ארוך יותר).
מאחר ופסטה מחיטת דורום מלאה משביעה יותר מפסטה רגילה וגם עשירה יותר בסיבים תזונתיים, היא עשויה למתן את קצב ספיגת הפחמימות למחזור הדם - כחלק מתפריט מאוזן ומותאם אישית.
פסטה פוזילי מקמח דורום מלא אורגני של תבואות מכילה גם ויטמינים מקבוצה B, חלבון ומינרלים ובהם סידן, ברזל, אשלגן וסלניום ועשויה מחיטת דורום שגדלה באופן אורגני, ללא שימוש בדשנים וכימיקלים מזיקים.
הפסטה ללא צבעי מאכל או חומרים משמרים.
כשרה פרווה באישור הרבנות הראשית לישראל ובהשגחת
ארגון STAR-K.
מחיר:
8.90 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם. להשיג ברשתות השיווק, בתי טבע
ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.
להלן הצעה נוספת לפשטידת פסטה טעימה מאוד:
באדיבות המתכונאית אריקה לוי
חומרים:
1 חבילה של פוזילי מקמח דורום מלא אורגני של
"תבואות" (500 גרם)
200 גרם גבינה צהובה מעושנת, מגוררת
200 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת
200 גרם גבינה בולגרית, מפוררת
פירורי לחם (כמה כפות, לפיזור בתחתית התבנית
– תלוי בגודלה)
מעט שמן זית
תבנית מרובעת או מלבנית
לרוטב בשאמל:
75 גרם חמאה
3 כפות קמח רגיל
2 כוסות חלב
פלפל שחור לפי הטעם
אגוז מוסקט לפי הטעם
מלח הימלאיה דק של "תבואות", לפי
הטעם
אופן ההכנה:
- לחמם תנור ל – 185 מעלות
- לבשל את הפסטה "אל דנטה", עפ"י ההוראות
בשאמל:
- לשים בסיר (רצוי בקלחת – סיר עם ידית אחת ארוכה, בה נוח לאחוז) את החמאה. לחמם על חום נמוך עד להמסה. להוסיף את הקמח ולערבב היטב. להסיר מהאש. להוסיף חלב ולערבב בעדינות
- לתבל במלח, פלפל ואגוז מוסקט ולהחזיר לאש. להמשיך לערבב כל הזמן. תוך דקות ספורות הרוטב יתעבה ויסמיך. לכבות את האש. לתקן תיבול
הרכבת הפשטידה:
- לערבב בקערה את הגבינות. להוציא 1/2 - 3/4 כוס ולשמור בצד
- להוסיף את הפסטה לקערת הגבינות. לערבב ולתקן תיבול לפי הצורך
- לשמן תבנית במעט שמן זית ולפזר פירורי לחם מעל, כך שיכסו את התבנית בשכבה דקיקה. לשפוך פנימה את תערובת הגבינות והפוזילי, ולשטח
- לשפוך מעל את רוטב הבשאמל
- לפזר מעל את שארית תערובת הגבינות
- לאפות 20- 25 דקות, עד להזהבה. להימנע מייבוש הפשטידה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה