יום שבת, 15 בינואר 2022

ט"ו בשבט בריא יותר - כולל מתכונים



 חמאת שקד

"בית השקד" מכפר תבור משיק חמאת שקד ישראלי, המכילה אך ורק שקדים שגדלו כאן בארץ ישראל.

מה יותר מתאים לט"ו בשבט ולסמל המובהק שלה - הפריחה המרהיבה של השקדיה 🌸 מאשר שקד ישראלי? 


החמאה, במרקם רך ובטעם של שקד אמיתי, מתאימה למגוון שימושים: למילוי ואפייה, כבסיס מצוין לרטבים לסלט, לשייקים ועוד וגם פשוט נטורל – על פרוסה, פנקייק, במוזלי, או עם כפית, ישירות מהצנצנת! 

השקד הוא אחד מעצי הפרי שארץ ישראל התברכה בהם, ואת פריו נהוג לשלב בברכות לט"ו בשבט ובמנהג אכילת פירות ארץ ישראל. "חמאת שקד ישראלי" מכילה 100% שקד ישראלי הנטחן יחד עם קליפתו – מה שמעניק לו טעם מודגש יותר, וצבע ענברי עמום.

חמאת שקד ישראלי לא רק טעימה מאוד, היא גם עשירה בערכים תזונתיים נהדרים, ובהם:

26 גרם חלבון, 408 מ"ג סידן, 12.5 גרם סיבים תזונתיים, 14.3 גרם פחמימה ו-3.9 מ"ג ברזל (הערכים הם ל-100 גרם מוצר).

החמאה מכילה אך ורק 100% שקד ישראלי שמוכן בתהליך שנעשה בטמפרטורה מבוקרת של 32 מעלות – כך שסגולותיו וערכיו הבריאותיים נשמרים באופן אופטימאלי. החמאה היא גם סנונית ראשונה ב"סדרת הרכיב הבודד" של החברה, סדרה איכותית שתכלול ממרחים וחמאות שכוללים אך ורק רכיב אחד.


מחיר: כ- 34.90 ש"ח (ל-300 גרם).

כשרות: פרווה, בהשגחת בדץ חוג חתם סופר והרבנות האזורית שומרון.

להשיג בניצת הדובדבן, סטופ מרקט, טיב טעם, בבתי טבע מובחרים ובאתר:

https://nuthouse.co.il/



במיוחד לכבוד החג, מציע בית השקד מתכון לעוגת תפוחי עץ ביתית 

בציפוי קציפת מסקרפונה וחמאת שקד:



באדיבות המתכונאית אריקה לוי

מצרכים

לעוגה:

4 ביצים

1+1/4 כוסות סוכר

2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפייה)

1 כוס שמן

1 כפית קינמון

קורט מלח

4 תפוחי עץ קלופים ומגולענים, חתוכים לקוביות קטנות

לציפוי:

1 גבינת מסקרפונה

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה

4 – 6 כפות "חמאת שקד ישראלי" של "בית השקד"

2 - 4 כפות סוכר (רצוי חום) או סילאן (תלוי בדרגת המתיקות שרוצים)

1/2 כפית קינמון

לגיוון: 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון


אופן ההכנה

עוגה:

לחמם תנור ל-180 מעלות

             לנפות קמח (או קמח ואבקת אפייה)

             לערבב תפוחי עץ עם קינמון ו-2 כפיות סוכר חום

             להקציף ביצים וסוכר לתערובת אוורירית

             להוסיף קמח וסוכר. להוסיף את תפוחי העץ

             לצקת לתבנית עגולה (22 – 24) או לשתי תבניות אינגליש קייק

             לאפות כ-45 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. לצנן

ציפוי:

             להוציא מהמקרר את המסקרפונה כחצי שעה לפני ההכנה

             רצוי לשים את השמנת המתוקה במקפיא למשך 15 דקות, טרם הקצפתה

             להקציף מסקרפונה 2 דקות במהירות נמוכה-בינונית, עד לריכוכה. להוסיף את חמאת השקד, הקינמון והסוכר, ולהקציף עוד 2 דקות

             להוסיף את השמנת המתוקה בקילוח דק. כשכל השמנת בפנים, להגביר את המהירות למהירות גבוהה ולהקציף לייצוב

             למרוח על העוגה הקרה

 

 


 

"קמח הארץ": טחנת קמח ישראלית


 

הכירו את "קמח הארץ": טחנת קמח ישראלית המייצרת ומשווקת קמחי איכות.

הטחנה הוקמה ב-2009 והמטרה הראשונה שעמדה לנגד עיניו של מייסדה, אמנון ברזין, היתה לשווק לקהל האופים הישראלי ההולך וגדל מוצרים איכותיים, ברמה גבוהה ותוך שמירה על מחירים הוגנים – דבר עליו הוא מקפיד גם כיום.

הטחנה מתמחה בקמחי איכות. חלקם נטחנים במקום באבן ריחיים ובמטחנת גלילים (בשני המקרים הגרעין נטחן בשלמותו, כולל הגרעין והנבט) וחלקם, מיובא מטחנות קמח מובילות בגרמניה, צרפת ואיטליה. מכל טחנה, מביאים את הקמחים המייחדים אותה ושמתאימים לאפייה הייחודית של אותה מדינה.

הטחנה נותנת מענה הן לאופים המקצועיים - בעלי מאפיות וקונדיטוריות, והן לאופה הפרטי והיא מספקת עבורם קמחים מוכרים או נדירים ומיוחדים – באיכות הגבוהה ביותר. בין הקמחים: קמחים מלאים ממגוון דגנים; קמח פיצה; קמחים צרפתיים; קמחים מדגנים עתיקים; קמחי פרימיום ועוד. בנוסף, ניתן למצוא את המותג הייחודי "מולינו"- תערובות אפייה ללא גלוטן, ומוצרים נוספים ללא גלוטן.

בצמוד לטחנה פועל גם בית מאפה מקומי, בו נאפים מדי יום לחמי מחמצת טריים. לצד אפיית לחמים, נועד בית המאפה לבדוק ולהתנסות בקמחים השונים, תוך שהוא משמש כמעבדה ומוקד ידע לאופים, בכל הרמות.

 

בט"ו בשבט - ראש השנה לאילנות, נהוג לאכול מפרי הארץ, בדגש על שבעת המינים (גפן, תאנה, רימון, זית, חיטה, שעורה, תמר), כמו גם מחמשת מיני הדגן בהן התהדרה הארץ (חיטה, שעורה, שיבולת שועל, כוסמין ושיפון) ואגוזים ופירות יבשים שמקורם כאן (תמר, צימוק, שקד, חרוב ועוד). רבים גם נוהגים לערוך סדר ט"ו בשבט ישראלי, או כזה הנשען על מקורות מסורתיים או קבליים.

כדי להדגיש את התחדשות הקשר בין העם לארצו, נוסדה הכנסת בט"ו בשבט - שנחוג בנטיעות. החג מזוהה גם עם הטבע, אקולוגיה והגנה על החי והצומח.


לכבוד ט"ו בשבט, מפנקת הטחנה במתכון ללחם העשוי מקמח כוסמין מלא ומשובח עם אגוזים ופירות יבשים.

קמח כוסמין מלא של קמח הארץ מכיל 100% קמח כוסמין מלא, שנטחן מהגרעין בשלמותו, ללא צורך בניפוי.


מחיר: 15 ש"ח למשקל 1 ק"ג. כשרות: בד"צ מהדרין של הרב רובין.

להשיג בחנויות מובחרות ברחבי הארץ (רשימה באתר הטחנה), בקנייה במקום או במשלוח הביתה מהאתר: 

  https://www.kemah-haaretz.co.il/

 

"קמח הארץ" מציע לט"ו בשבט מתכון ללחם מחמצת כוסמין טעים עם פירות יבשים ואגזוים


חומרים:

450 גרם קמח כוסמין מלא "קמח הארץ"

375 מ"ל מים

150 גרם מחמצת אם בסיסית (מקמח מלא) או 5 גרם שמרים יבשים

10 גרם מלח

50 גרם אגוזי מלך

150 גרם תערובת פירות יבשים (צימוק בהיר, צימוק כהה, משמש, תמר...)

 

אופן ההכנה:

             מכניסים למיקסר את כל חומרי הבצק מלבד תערובת האגוזים והפירות היבשים. לשים עם וו לישה כ-3 דקות במהירות נמוכה, ועוד כ-5 דקות במהירות גבוהה, עד שהבצק מוכן

             מוסיפים את תערובת האגוזים והפירות היבשים ולשים זמן קצר - רק עד לאיחוד עם הבצק

             מוציאים את הבצק מהמיקסר לתבנית לחם או לסלסלת התפחה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים בטמפרטורת החדר (כ-26 מעלות), עד שהבצק מכפיל את נפחו

             מעבירים את הבצק שתפח לתבנית מרופדת בנייר אפייה

             מחממים תנור ל-250 מעלות (חום עליון ותחתון). אופים במשך 10 דקות בחום גבוה ולאחר מכן, עוד כ-30 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות

             ** בתנור ביתי, יש להכניס גם תבנית עם מים, ליצירת אדים

             יש לצנן על רשת למשך שעתיים לפחות

הערה: זמן האפייה והטמפרטורה עשויים להשתנות מתנור לתנור.

 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...