יום חמישי, 18 ביוני 2015

עוגת בננה, מרציפן ושוקולד צ'יפס - ריחנות וטעימה מאוד וקלה להכנה


עוגה נימוחה וריחנית, עם בננות, שוקולד ומרציפן






מצרכים:

2 ביצים 

3/4 כוס סוכר 

1/2 כוס שמן 

1 כוס קמח 

קורט קינמון 

1 כפית סודה לשתיה 

1 כפית אבקת אפייה 

3 בננות בשלות חתוכות לקוביות 

50 גר' מרציפן חתוך לחתיכות קטנות

1/3 כוס שוקולד צ'יפס מריר (פרווה) 

אפשר להוסיף גם

 1/3 פקאנים קצוצים

3 תמרים חתוכים לחתיכות קטנות



אופן ההכנה:

1. מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תפיחה בהירה וגבוהה. 

2. מוסיפים בהדרגה את השמן

3. בקערה נפרדת שמים קמח, תבלינים, אבקת אפייה, סודה לשתייה. 

4. מקפלים את מסת המוצרים היבשים למסה הראשונה עם הביצים, עד לקבלת עיסה אחידה. 

5. מוסיפים את הבננות, מרציפן ושוקולד צ'יפס.

 
6. מוזגים לתבנית בראוניז ואופים בחום של 170 מעלות כ-15-20 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.







הערות: 

המתכון בהשראת מתכון במגזין האוכל "דרך האוכל כשר", אני וויתרתי על חלק מהמצרכים ועל הציפוי המוצע במתכון המקורי. 
בנוסף, למרות שאני מאוד אוהבת מרציפן וזאת היתה הסיבה העיקרית שניסיתי את המתכון, המרציפן מאוד מתוק, אז קחו את זה בחשבון כי גם השוקולד צ'יפס מתוק ולדעתי אפשר להפחית מעט בסוכר. 
ואם אין לכם מרציפן או שאתם לא אוהבים, אפשר גם לוותר ואני בטוחה שעדיין תצא טעימה.





תקראו עוד על המגזין דרך האוכל כשר כאן

  לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק:

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...