יום שני, 28 בספטמבר 2015

עוגת תותים וקצפת (מתאימה במיוחד למי שאוהבים)

עוגת תותים וקצפה




מצרכים:

225 גרם סוכר

225 גרם חמאה רכה

4 ביצים גדולות טרופות קלות

225 גרם קמח תופח

 אופן הכנה:



מחממים תנור ל-180 מעלות.

חמאה וסוכר בקערה, לערבב בעזרת מיקסר, עד לקבלת תערובת אוורירית וחלקה.

להוסיף בהדרגה מהביצים ולערבב.

לקפל בעזרת כף את הקמח לתוך התערובת.

לחלק את התערובת בין שתי התבניות.

לאפות במשך כ-25 דקות או עד שהעוגה תופחת.


המתכון הוא לעוגת ספוג, אפשר לקחת כל מתכון לעוגת וניל או שוקולד.
יש לחלק את הבלילה לשתי תבניות, בינוניות עגולות או לתבנית אחת ולאחר האפיה לחצות את העוגה לאורך, לשני חלקים.
בהשראת וולנטיינס דיי שמתקרב השתמשתי בשתי תבניות בצורת לב, לא גדולות.

כאמור, המתכון לעוגה לקוח מספר פעילות לילדים, כך שביום חורפי אחרי הצהרים כולנו ביחד הכנו את העוגה והיא מאוד קלה ויחסית מהירה להכנה.

לאחר אפיית העוגה, מורחים שכבה אחת של ריבת תות.
מקציפים קצפת (כ-100 מ"ל שמנת מתוקה) ומורחים מעל הריבה.



"סוגרים" את העוגה, מניחים עוגה אחת מעל השנייה.  

מעל העוגה מרחתי שכבה נוספת של קצפת ופיזרתי פרוסות של תותים על כל העוגה. 



באמת בקלי קלות. העוגה יצאה מרשימה וגם טעימה מאוד! 


את המתכון לעוגה לקחתי מהספר "אמא ואני מבשלים" (את הפוסט על הספר תוכלו לראות כאן). 



   לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק:

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...