יום ראשון, 11 בדצמבר 2016

רשת המבורגרים BBB - חושבים מחוץ ללחמניה



כמדי שנה, עורכת רשת BBB ארוחות שף לשגריריה ולחברי המועדון הוותיקים והנאמנים שלה. בארוחה זו מוגשות מנות מיוחדות כמו כן גם חשיפת היכולות הקולינאריות של הרשת.
לעיתים ע"פ חוות דעת החברים, מחליטים האם לחדש את התפריט באחת מן המנות המוצעות. את ארוחות השף ניהל השף הראשי של הרשת, אילן פנחס, שמוביל בשנים האחרונות את קו הרשת להביא חידושים וטעמים קולינריים ייחודיים לקהל הלקוחות.


השנה הארוחות נערכו בסימן "חושבים מחוץ ללחמנייה" - מגוון המבורגרים המוגשים בצורה יצירתית ומחוץ לקופסא, לא בלחמנייה המסורתית, לדוגמא: המבורגר  בתוך קרואסון, המבורגר על בריוש או המבורגר בפיתה. 


הארוחות נפתחה בשלל מנות ראשונות חדשות, טעימות ופותחות את התיאבון, ביניהן :

בטטה צלויה התנור ברוטב גבינה כחולה.
סלק אפוי עם לבנה פיסטוק שמן אורגנו טרי.
חציל קלוי עם בורגול טחינה סלסת עגבניות עשבי תיבול בצל סגול וצנוברים.
כרובית באיולי שום חרדל ופטרוזיליה.
פרחי ארטישוק מטוגנים עם איולי לימון פיקנטי.

המנות הועברו בין כל הסועדים, והרשמים היו שכל המנות היו מצויינות וטעימות, במיוחד בלטו:
פרחי הארטישוק שזכו לתואר "מנה מצויינת" והבטטה הצלויה שטעמה היה מופלא והמרקם שלה היה ערב לכלל הסועדים.

כל הסועדים התבקשו לבחור מנה עיקרית אחת מן התפריט המיוחד, אותה יטעמו ויביעו דעתם על המנה.
בין המנות המיוחדות היו :
מנת פלורנטין – המבורגר צלוי בגריל על ממרח של לבבות ארטישוק, מעליו קרם תרד, גבינת עיזים וביצה עלומה, מוגש בתוך קרואסון חמאה.
צרפתי – המבורגר צלוי בגריל על בריוש באיולי חרדל דיז'ון ואנדיב, מעליו ריבת תאנים ביין אדום, גבינת שברה ואגוזים קלויים.
אוממי – המבורגר צרוב בפלנצ'ה, פטריות פורטובלו, טריאקי, בצל ירוק, רוקט, עגבנייה, ספייסי מיונז המוגש בלחמניית אטריות צרובות.
רוסיני – המבורגר צלוי, פרוסות דקיקות של פילה בקר וכבד אווז צרוב, איולי של פטריות כמהין על וופל בלגי ואספרגוס ברוטב יין אדום ומייפל.
דונר – המבורגר מתובל צרוב בגריל, שווארמה של פרגית, טחינה, סלסה של עגבניות וסלט כרוב בפיתה.

תמונת יח"צ

אני אישית התלבטתי בין מנת הרוסיני לדונר. למעשה, אלו היו  המנות שכיכבו בבחירת כלל הסועדים. מכיוון שניתן היה לבחור רק מנה אחת, הכרעתי לטובת הדונר בשל אהבתי לשווארמה.


בזמן ההמתנה ליציאת המנות מן המטבח, זכינו להרצאה ממומחית לבירות, שסיפרה על תרבות הבירה והעניקה לסועדים טעימות עם הסברים על הקשר בין בירה והמבורגרים, התאמה בין המנות לבירות השונות וכו'.
לאחר שגירינו את החיך עם מספר בירות מצויינות, הגיע רגע יציאת המנות מן המטבח. אני נפגשתי מול מנת הדונר שלי אחד על אחד. ההמבורגר הוגש בפיתה עם רוטב טחינה וסלסה, בביס הראשון הרגשתי רק את ההמבורגר ולא הרגשתי טעמים מיוחדים, אך ככל שצללתי לעומק הפיתה נוספו מרכיבים נוספים כמו השווארמה ורוטב הסלסה הפיקנטי, השילוב של כולם היה לי מאוד טעים.

בסוף הארוחה הוגשו קינוחים קטנים רבים כמו כדורי שוקולד במספר תצורות, פירות העונה טריים וקלופים ועוד.

לסיום שוב הופיע השף הראשי, אילן פינחס, לשמוע חוויות אישיות על כל מנה. מנת הרוסיני זכתה לציון גבוה מן הטועמים, שחלקם אהבו מאוד את השילוב של הרוטב המתקתק עם מצע הוואפל בלגי. מנת הדונר אף היא הייתה חביבה מאוד על הטועמים שחלקם אהבו גם את השילוב המעניין של המבורגר בפיתה ולחלקם הייתה חסרה הלחמניה. שאר המנות גם זכו לתשבחות וברוב המקרים הסועדים אהבו את רוב מרכיבי המנות.
יש סיכוי, שעם כל הקושי התפעולי, נמצא בעתיד בתפריט של BBB את אחת מן המנות שהוצעו כאן.
אין ספק, זה כיף להרגיש שותף לערב שכזה, שכולו חוויות טעמים וחידושים ויכול אף לעצב את תפריט את הרשת בעתיד – שאפו לשותפים הרבים בהכנת ערב מיוחד שכזה.


מורן פלשנר, סמנכ"ל  השיווק של רשת   BBBאמרה: "רשת BBB מוקירה ומעריכה את לקוחותיה המונים כיום כ- 350,000 חברי מועדון אשר בוחרת בנו כל פעם מחדש ולכן בחרה להגיד להם תודה באמצעות ארוחת שף איכותיות. ארוחות אלו מתקיימות כבר מספר שנים וזוכות להצלחה רבה ולביקוש רב בקרב קהל לקוחות הרשת". עוד מוסיפה מורן: "ארוחות השף מאפשרות לנו לחשוף ללקוחותינו מנות חדשות ובעזרת  התגובות אנו מקבלים החלטות על חלק מהמנות שאף נכנסות לאחר מכן לתפריט הקבוע במסעדות הרשת".

רשת BBB נמצאת בבעלות אנשי העסקים רון שולמן, ירון ישראל, טל יתום, שגיב אברמסון ואהובה תורג'מן המשמשת גם כמנכ"ל. הרשת מונה 25 סניפים בפריסה ארצית. סניפי הרשת מעוצבים  בסגנון דיינר אמריקאי חדשני היוצר חוויה קסומה ואווירה חמה וביתית. לרשת מועדון לקוחות המונה היום מונה כ- 350 אלף חברים.


 
  לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק:



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...