יום חמישי, 9 במרץ 2017

עוגיות פרח-קפה ושוקולד לבן


להלן מתכון לעוגיות עם בצק פריך שמכיל קפה. בסופו של דבר, הטעם של הקפה לא באמת מורגש, אבל הבצק פריך וטעים, הטעם בסוף לא מתוק מדי ומילוי עם קרם שוקולד לבן הופך אותו לעוגיה אצילית, יפה וטעימה. 


מצרכים

300 גר' קמח

150 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 ביצה 

3 כפות קפה חזק 

75 גר' סוכר (בערך שליש כוס)

200 גר' שוקולד לבן 

50 גר' שמנת מתוקה 

מעט אבקת קקאו 


אופן הכנה

להכנת הבצק מערבבים את הקמח, חמאה, ביצה, קפה וסוכר לבצק. 
לעטוף בניילון ולקרר לפחות שעה במקרר. 

כשמוציאים את הבצק, נותנים לו כמה דקות להתחמם מעט, אחרי שנעבד אותו עם הידיים הוא יחזור להיות רך ונעים לעבודה.

לרדד ולקרוץ צורות עגולות, לאפות בחום בינוני 175 מעלות, כ-10 דקות, עד שמזהיבים. 



בינתיים מכינים את השוקולד:

בבן מרי מרתיחים את השמנת, מנמיחים את האש ומוסיפים את השוקולד הלבן. מערבבים כל הזמן עד שהשוקולד נמס.

מורחים שכבה על עוגיה וסוגרים עם עוגיה נוספת.

אם בחרתם צורה עם חור באמצע לעוגיה, מומלץ להוסיף בסוף עוד קצת מן השוקולד בתוך החור. 

לפזר אבקת קקאו על הכל ולהנות.




פוסט על נסקפה Taster's Choice Barista אפשר לקרוא כאן.

  לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק:


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...