יום שלישי, 23 במאי 2017

בצק עלים ממולא גבינה מתוקה ופירות





קבלו מתכון קל להכנה של מאפה מתוק וטעים - 
בצק עלים ממולא גבינה מתוקה ופירות


מצרכים:

בצק עלים חמאה מעדנות

1 גבינה לבנה 5% (250 גר')

כף אינסטנט פודינג וניל

חצי כוס סוכר 

פירות לפי הטעם, משומרים או טריים, אפשר גם צימוקים.




אופן ההכנה:

לתערובת הגבינה מערבבים את כל המוצרים.

בצק של מעדנות דורש לפחות 8 שעות הפשרה במקרר (מומלץ להוציא לילה לפני ההכנה).

לאחר מכן פשוט פתחתי אותו ורידדתי מעט. חתכתי לריבועים.

מומלץ להניח את הריבועים על תבנית (נייר אפיה), כי אחרי זה יהיה קשה יותר להעביר אותם.

מילאתי בכף, כף וחצי מתערובת הגבינה ועל זה פיזרתי פירות.

השתמשתי במשמשים משומרים, דובדבנים מסוכרים וצימוקים.



זאת הנגלה הראשונה, עשיתי ניסיון עם כל דבר בנפרד וראיתי שהילדים פחות אהבו את המשמש, שהיה מעט חמצמץ ואז עשיתי נגלה נוספת וערבבתי קצת מכל דבר. ניתן פה לשחק ולהוסיף מה שמתחשק.




למאפים השתמשתי בבצק עלים חמאה של מעדנות. למעדנות יש מספר סוגים של בצקים מוכנים, שמאוד נוחים וקלים לעבודה, במיוחד לאנשים כמוני שחוששים להכין בצקים או כשפשוט רוצים לקצר תהליכים, לכלוך ועבודה.


בסדרה של בצקי חמאה ישנם שלושה סוגים:

  • בצק פריך חמאה - מתאים למאפים מתוקים, כמו עוגיות, פאי ולטארטים מתוקים. בפורים הכנתי בעזרתו אוזני המן.
  • בצק שמרים עלים חמאה - מתאים במיוחד לקרואסון, רוגעלך ועוגות קראנץ'.  הרי שמרים עדיין מצליחים להרתיע חלק מאיתנו מהכנת בצק שמרים, בצק מוכן זה, פותר אותנו מן החשש. עדיין לא ניסיתי אותו אבל שמעתי שהוא מאוד מומלץ.
  • בצק עלים חמאה - מתאים למגוון של מאפים, מתוקים ומלוחים, לדוגמה עוגת קרם שניט, בורקסים, טארט טאטן ועוד. זהו הבצק שהשתמשתי בו במתכון לעיל.



לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק: 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...