יום שני, 15 במאי 2017

עוגת ביסקוויטים בגרסת זברה ולוטוס




מזמן התחשק לי להכין את עוגת הזברה של קרין גורן בגלל המראה שלה. אצלי מאוד אוהבים ריבת חלב אז חשבתי לשנות אותה לגרסה עם ריבת חלב, אבל אז נתקלתי גם בגרסה של קרין גורן של אותה עוגת זברה עם ממרח לוטוס, אותו אני מאוד אוהבת ויש לי בבית. כדי שהעוגה תתאים לטעם הלוטוס השתמשתי בפתי בר בטעם קרמל.

מי שלא מתחבר לטעם הלוטוס ורוצה את העוגה בגרסה הרגילה, יש מספר שינויים: לוותר על 2 כפות ממרח הלוטוס בתוך הקרם, בקישוט בסוף לפזר שוקולד מגורד והביסקוויט המומלץ הוא בטעם שוקולד.

כמו כל עוגת ביסקוויטים טובה, גם זו קלה להכנה וטעימה ממש! הילדים כמובן עזרו ונהנו לטעום בין לבין... רק צריך לקחת בחשבון שזאת עוגה קרה שצריך להכין יום מראש כי היא צריכה להשאר במקפיא ללילה.



מצרכים:

2 שמנת מתוקה 

1 אינסטנט פודינג וניל 

0.5 כוס סוכר 

0.5 כוס חלב 

1 גבינה לבנה 5% 

2 כפות ממרח לוטוס 
(במקרה היה לי את ממרח ה"crunch" עם פירורי עוגיות, מה שמעניק טויסט נוסף לקרם)

וממרח לוטוס לזיגוג

ביסקוויטים בטעם קרמל (בערך חצי שרוול)

מעט חלב להרטבת הביסקוויטים



אופן ההכנה:

1. מקציפים את השמנת, אינסטנט וניל, סוכר, חלב וממרח לוטוס לקרם יחיד 

2. לאחר מכן מוסיפים את הגבינה הלבנה ומקציפים עוד קצת

3. מוזגים לתבנית אינגליש קייק משומנת. רצוי שהתבנית תהיי גמישה כדי לחלץ בסוף את העוגה ממנה. 

משאירים קצת מהקרם בצד.

4. טובלים את הביסקוויט בחלב (סופרים עד 3 ומוציאים) ומסדרים שורות צפופות. 

5. מעל כל זה מוסיפים את הקרם שהשארנו בצד

6. מקפיאים את העוגה לילה שלם, לאחר מכן מפשירים כשעה במקרר



7. לגרסת הלוטוס מחממים ממרח לוטוס ושופכים מעל העוגה.
אם החלטתם לוותר על גרסת הלוטוס תוכלו לקשט בשוקול מגורד. 

לחתוך, להנות מהיופי ובעיקר מהטעם ! 




לי נשאר עוד קצת קרם בקערה אחרי שהתבנית של העוגה כבר היתה מלאה.
פשוט מאוד הפכתי אותו לקינוח כוסות, פוררתי ביסקוויט ומעל זה שמתי את הקרם. אפשר לקשט שוב בממרח, פירורי עוגיות או שוקולד מגורד. 




מצאתי סרטון של קרין גורן להכנה של העוגה, מצרפת לכם:


   לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק:


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...