כל חופשת הקיץ היה לי גם חופש מהכנת הכריכים, לא שלא שברתי את הראש מה להכין לארוחת בוקר כל יום, אבל חזרה לשגרה – חזרה להכנת כריכים וכשיש כבר יותר מילד אחד בבית ספר ולא כולם אוהבים אותו הדבר, זה נהיה מאתגר.
יום לפני תחילת שנת הלימודים נתתי דף ועיפרון לילדים ואמרתי להם לכתוב, איזה כריכים הם רוצים. כמובן שגם במהלך השנה הקודמת גיבשתי רעיונות אבל מצאתי את עצמי גם מתעוררת בבוקר מיד חושבת מה להכין כי אצל ילדים הדברים גם משתנים ואני אוהבת לגוון להם בכל יום ולהכין משהו שונה.
בפוסט הזה יש דוגמאות של כריכים "רגילים" שלנו ויש הצעות לתוספות וממרחים קצת יותר משודרגים.
כריך מתוק:
נתחיל בזה, כיוון שזה הכריך שהילדים הכי אוהבים והכי היו רוצים בדרך כלל. קלאסי וטעים, אבל... אמנם יש לנו שוקלד בבית והילדים מקבלים אותו גם כממתק אחרי ארוחת הצהריים אבל ללימודים אני תמיד מעדיפה "לדחוף" משהו יותר מזין ועל כן משתדלת להעזר בממרחים מתוקים, מעט בריאים יותר. אם אתם לא רוצים לוותר לגמרי על שוקולד רגיל לממריחה, תנסו לפחות מידי פעם אלטרנטיבה, כמו אלו:
ממרח חרובים
לקראת תחילת שנה הלימודים קיבלנו אלטרנטיבה בריאה יותר לממרח שוקולד, זהו ממרח חרובים. ממרח החרובים החדש של חברת בא לי טבעי ומשווק על ידי חברה ליב, הוא גם ללא תוספת סוכר. אך הוא כן מכיל ממתיקים מלאכותים (אכזבה קלה אחרי שראיתי).
הממרח חרובים מכיל כ-15% חרובים, ללא חומרים משמרים וללא שמן דקל.
ממרח חרובים מהווה מקור לסיבים תזונתיים ולסידן.
הממרח חרובים של בא לי טבעי מתאים גם לטבעוניים.
אני מתכוונת לאמץ אותו להכנת הכריך המתוק לבית הספר. הממרח יתאים גם כמילוי למאפיים מתוקים.
מחיר מומלץ לצרכן: 19.90 שח (400 גר')
כשר פרווה בהשגחת הרבנות רמלה ובכשרות בד"צ העדה החרדית
ניתן להשיג ברשתות שופרסל גרין, יינות ביתן, מגה בעיר, טיב טעם, ויקטורי, חצי חינם, מרכז מזון, מחסני השוק ורשת אניס.
ממרחים מתוקים על בסיס טחינה
סדרת הממרחים של אחוה, סייעו לי מאוד בהכנת כריכים מתוקים, בעיקר ממרחי הטחינה בשילוב של שוקולד או סילאן. (פוסט מפורט על ממרחי טחינה של אחוה עלה בעבר בבלוג, ניתן לקרוא אותו כאן . )
למזלי אצלי הילדים אוכלים ואוהבים טחינה ולכן אני מרבה להשתמש בהכנת הכריכים עם הממרחים האלו.
הסדרה המצויינת הזאת, שכתבתי עליה כבר בעבר בבלוג וזכתה גם במוצר השנה, מרחיבה את ההיצע שלה, לכבוד שנת הלימודים החדשה וראש השנה, עם ממרח חדש - טחינה בתוספת דבש.
לדעתי הממרח הזה מבין כולם הוא הכי דומה לטחינה לדעתי והילדים פחות התלהבו, אבל עדיין אכלו בחופש הגדול פרוסה עם הממרח מבלי להתלונן. אפשר גם להוסיף פרוסות בננה למי שאוהב. אני אימצתי כאלטרנטיבה למשהו מתוק ליד הקפה בבוקר
ניתן לשלב את ממרח הטחינה והדבש החדש גם כתוספת, למשל עם פנקייק או וופל בלגי, מעל גלידות ואני הוספתי ליוגורט עם גרנולה וזה יצא מצויין, תוספת של מעט טחינה ומעט מתיקות.
אפשר כמובן לשלב אות הממרח גם באפייה, כמו ללחמניות טחינה, מאפינס טחינה, עוגיות טחינה וכו'.
הממרח מכיל טחינה מלאה (68%) המכילה חמצות שומן חיוניות וערכים גבוהים ל-100 גרם של סידן (587 מ"ג), ברזל (5 מ"ג), סיבים תזונתיים (10 גרם), חלבון (15 גרם) ודלה במלח (33 מ"ג בלבד). הדבש ידוע במזון בריא, נחשב אפילו ל-Superfood.
כך שמדובר בשדרוג מבחינת ערכים תזונתיים.
בנוסף, זאת הזדמנות, מי שנמנע עד כה מלאכול טחינה מלאה, אני בטוחה שיוכל להינות ממנה, בעקבות השילוב עם הדבש.
כשר פרווה בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים
מחיר מומלץ לצרכן: 8 – 11 שקלים לאריזת 400 גרם
להשיג ברשתות השיווק המובחרות.
עוד אלטרנטיבות לכריך מתוק: ריבה עשוייה מ-100% פרי, ממרח חלבה.
מה עוד הילדים שלי ואני בחרנו ביחד :
כריך עם גבינה רכה:
לצערי לא מתלהבים אצלי מגבינה לבנה, אבל לדעתי זה שילוב טעים במיוחד עם ירקות.
אצלי מעדיפים קוטג', אז יום אחד אני מכינה כריך עם קוטג', אחד אוהב תוספת זיתים, השנייה אוהבת תוספת תירס.
כריך עם גבינה קשה:
אני מכינה לפחות פעם בשבוע כריך עם גבינה צהובה.
אפשר להוסיף חמאה, קטשופ, גבינת שמנת, לפי הטעם.
לפעמים אני גם מכינה להם טוסט. אפשר בלחם ואפשר בפיתה.
טיפ: לעטוף בנייר אלומיניום את הטוסט.
אם הילדים שלכם אוהבים, אפשר לגוון ולהכין כריך גם עם גבינות אחרות כמו בולגרית ועגבניות, כריך עם צפתית או כריך עם חמד.
הגבינות האלה טעימות עם חמאה, ממרח פסטו, או ממרח עגבניות... בשילוב ירקות או בלי.
כריך עם חומוס / נקניק:
הגדול שלי אוהב חומוס, הבת שלי לא.
אז באחד מימי השבוע הוא מקבל כריך עם חומוס והיא משהו אחר.
פעם בשבועיים בערך אני מגוונת להם בכריך עם נקניק, בדרך כלל פסטרמה.
אפשר בשילוב מיונז או חומוס, מללפון חמוץ, עגבניה...
כריך ביצה:
אגלה לכם עוד משהו, החלטנו על יום מתוק במהלך השבוע, ולאו דווקא ביום שישי, כיוון שאצלנו בימי שישי הולכים לסבתא ומקבלים לא מעט פינוקים מתוקים, על כן, הילדים נהנים דווקא באמצע השבוע מכריך מתוק.
בנוסף לכך, בימי שישי אנחנו לא אוכלים ביצים לארוחת הערב אז הוחלט שבימי שישי הכריך יהיה עם ביצה. בדרך כלל זאת תהיה חביתה.
אבל גם כריך עם ביצה קשה יהיה טעים. פורסים אותה לפרוסות (יש לשם כך חותכנים מתאימים), אפשר למרוח גבינה לבנה, שמנת, מיונז, חומוס, טחינה... או להכין סלט ביצים מהיר: לרסק או לגרד את הביצה ולהוסיף אם אוהבים מיונז, או גבינה לבנה, מלפפון חמוץ, תירס.
פיתה עם זעתר:
זה היה רעיון של הבת שלי אחרי שהיו מגישים להם בגן.
אימצתו אותו בכיף כיוון שזה מאוד קל ופשוט להכנה.
אני חוצה את הפיתה, מורחת שמן זית ומפזרת זעתר.
שמה בטוסטר אובן למספר דקות.
אבוקדו
לצערי שני התלמידים אצלי בבית לא אוהבים אבוקדו. אם יש לכם ילד שכן אוהב, זאת גם אופציה, אפשר למרוח לבד, אפשר בשילוב ביצה או גבינה לבנה.
טונה:
כריך עם טונה, הוא כריך בריא מאוד ולא, אני לא חוששת מהריח ועד כה לא היו תלונות.
עבדתי ביולי בקייטנה והופתעתי לגלות כמה ילדים שם ביקשו כריך עם טונה, משמח מאוד.
*כרגע מתקיימת פעילות הדיגיטל של 'סטארקיסט' בשיתוף השף מאיר אדוני
רוצים לדעת מה מאיר אדוני מכין לילדים שלו לבית ספר? טונה סטארקיסט מזמינים אתכם לחזור ללימודים עם טעם טוב! היכנסו למתחם "הסטאר של הכיתה" ותוכלו לזכות בארוחה זוגית מתנה במסעדה של מאיר אדוני.
לקראת החזרה לבית הספר, טונה סטארקיסט מזמינה אתכם לשדרג את ארוחת העשר של ה-"סטארים" הקטנים שלכם, עם מתכוני טונה טעמים ובריאים של השף מאיר אדוני. נכנסים לעמוד הפיסבוק של סטארקיסט צופים בשיעור של השף מאיר אדוני איך להכין סנדוויץ' מושלם לארוחת עשר. אחרי שלמדתם מהטוב ביותר. הכינו את בסנדוויץ' טונה שהילדים שלכם הכי אוהבים. עלו את התמונה של הסנדוויץ' שהכנתם לילדים שלכם עם המון אהבה ופינוק. מעלים לאתר ומתחילים לאסוף לייקים. הסנדוויץ' שיקבל את מספר הלייקים הגבוה ביותר. ההורים המכינים יזכו לארוחת שף זוגית במסעדה של השף 'מאיר אדוני' .
סטארקיסט - מובילת שוק הטונה, מובילה בחדשנות ושמה דגש על איכות וטעם מוצריה. בקופסת טונה יש כ-25 גרם חלבון רזה ואיכותי, אינה מכילה חומר משמר ומספקת כמות משמעותית של ויטמינים ומינרלים רבים. הטונה זמינה תמיד ונגישה מה שהופך את תהליך הכנת הכריכים בכל בוקר לקל, טעים ופשוט. והכי חשוב מלא בבריאות. אז שיהיה לכולם תחילת שנת לימודים קלה ומהנה במיוחד.
מתכונים לסנדוויצ'ים באדיבות טונה סטארקיסט והשף מאיד אדוני:
פרעצל עם טונה מעושנת
חומרים:
פרצל
גבינת שמנת
1 קופסת טונה מעושנת של 'סטארקיסט'
בצל ירוק
אבוקדו
אופן הכנה:
פשוט מרכיבים כריך פשוט בבייגל או פרצל לביס
קסדייה טונה מקסיקנית
חומרים:
טורטיות גדולות
1 קופסת טונה בשמן זית כתית
תירס טרי
בצל אדום פרוס דק
גבינת מוצרלה (לפיצה)
סלסלת עגבניות:
עגבניות חלוטות קלופות קצוצות
חצי בצל אדום קצוץ
1 כף פלפל חריף קצוץ
1 כף רסק עגבניות
כמון
שמן
מלח
סוכר
אופן ההכנה:
הכנת הסלסה - מחממים מחבת עמוקה עם שליש כוס שמן זית כתית מעולה שמוציאים מהטונה ומאדים את הבצל והפלפל החריף כ 2 דק. מוסיפים את הרסק והכמון ומערבבים כ 2 דק ומוסיפים את העגבניות המלח ומעט סוכר ומבשלים כ חצי שעה. מאזנים ומצננים.
מורחים על הטורטייה מהסלסה. מפזרים גרגרי תירס, טונה בצל אדום ומגרדים מעל מוצרלה קשה בפומפייה. מקפלים את הטורטייה לחצי ואז לרבע או מגלגלים ומניחים בטוסטר למספר דקות לקבלת טוסט פריך
רעיונות נוספים לכריכים משודרגים:
שילוב של בולגרית וחומוס ועלי תרד - צילום באדיבות שטראוס |
ממרחים בהכנה ביתית:
נתחיל עם מספר ממרחים, שניתן להכין בבית, לפי
המתכונים באדיבות השף צ'רלי פדידה, שהוא גם שף רשת יינות ביתן.
הממרחים מתאימים במיוחד לכריכים בשריים
(פסטרמה, חזה עוף לדוגמה), לחביתות וחלק יתאימו גם בשילוב עם גבינות שונות (צהובה, בולגרית, צפתית לדוגמה).
ממרח בסגנון רמולאד:
מצרכים:
אפשר להכפיל את המתכון, להכין מראש
ולהשתמש כל השבוע במתבל
1 כף מיונז
1 כפית מיץ לימון
חצי כפית שמיר קצוץ
2 צלפים קצוצים
אופן הכנה:
אל קערה מכניסים את כל המצרכים ומערבבים
היטב עד להתאחדות המצרכים ושומרים בקירור
הצעת הגשה:
טוסט, מומלץ לחם דגנים בקליה קלה, שכבת
ממרח רמולאד ופרוסות פסטרמה ועגבנה.
ממרח זיתים בסיסי:
מצרכים:
ממרח זיתים יכול להחזיק במקרר לפחות שלושה
שבועות לכן יש אפשרות להכין כמות מספקת ולהשתמש לפי הצורך
200 גרם זיתי טאסוס
1 שן שום
שליש כוס שמן זית
אופן הכנה:
מעבירים למעבד מזון את כל המצרכים ומערבלים עד לקבלת משחת זיתים
אופן הכנת חזה עוף צלוי :
מומלץ לצלות את העוף לילה לפני
מתבלים חזה עוף עם מלח , פלפל לפי הטעם
מתיזים ספרי שמן זית ומניחים על גבי נייר אפייה
מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות
וצולים את העוף למשך כ 15 עד 17 דקות תלוי מה עובי הנתח
מוציאים מהתנור מצננים וחותכים לפרוסות
דקות
ממרח פסטו:
מצרכים:
2 כוסות עלי בזיליקום טריים דחוסים
2 שיני שום גדולות
½
כוס גבינת פרמזן (לא חייב)
¼
כוס אגוזי מלך או צנוברים
½
כוס שמן זית כתית
מלח
ממרח פסטו יכול להחזיק במקרר יותר משבוע
ימים לכן מומלץ להכין יותר ולהשתמש לפי הצורך
אופן הכנה:
טוחנים את הבזיליקום, השום, האגוזים
והגבינה באמצעות מעבד מזון.
מוסיפים את השמן בהדרגה, בזמן שטוחנים,
מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לטחון בפולסים עד למרקם הרצוי. ממתינים חמש דקות לפני
השימוש, לערבוב טעמים.
ירקות:
במקום ירקות בסיסיים כמו עגבניה ומלפפון, אפשר לשדרג ולהציע מידי פעם משהו פחות שגרתי, כמו סלט קולסלאו - רצועות כרוב לבן עם רצועות גזר, עלי תרד ופלפל קלוי. ניתן להכין לבד או להעזר בסלטים מוכנים.
צילום באדיבות שטראוס |
קצת אביזרים לשדרוג המראה:
מומלץ מאוד להוסיף פתק עם משפט אוהב, ציור קטן או להעזר במדבקות מוכנות ולהוסיף לקופסת האוכל.
בנוסף אפשר בקלות גם לשדרג כריך רגיל, באמצעות חותכנים שונים.
זה לדוגמה חותכן שהזמנתי מאליאקספרס, הוא חותך את הכריך לחלקי פאזל. כך יש לילד גם מעט עניין, סוג של לחבר פאזל.
קישור להזמנה כאן .
עוד מוצר שהזמנתי והילדים ממש התלהבו והאמת שגם אני אהבתי בגלל ה"מתיקות" שלו - מיני-מזלגות בצורת חיות, שניתן לנעיץ למשל בפירות חתוכים. יקשט גם כל קופסת אוכל.
קישור להזמנה כאן .
מומלץ מאוד להוסיף פתק עם משפט אוהב, ציור קטן או להעזר במדבקות מוכנות ולהוסיף לקופסת האוכל.
בנוסף אפשר בקלות גם לשדרג כריך רגיל, באמצעות חותכנים שונים.
זה לדוגמה חותכן שהזמנתי מאליאקספרס, הוא חותך את הכריך לחלקי פאזל. כך יש לילד גם מעט עניין, סוג של לחבר פאזל.
קישור להזמנה כאן .
עוד מוצר שהזמנתי והילדים ממש התלהבו והאמת שגם אני אהבתי בגלל ה"מתיקות" שלו - מיני-מזלגות בצורת חיות, שניתן לנעיץ למשל בפירות חתוכים. יקשט גם כל קופסת אוכל.
קישור להזמנה כאן .
לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק:
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה