יום שלישי, 31 באוקטובר 2017

עוגת ביסקוויטים "בלונדינית" עם שוקולד לבן


הילדים שלי הכי אוהבים שוקולד לבן ודווקא לא כך מתלהבים מעוגות שוקולד. כשאני מכינה עוגת שוקולד, יש התלהבות בהתחלה, אבל בסופו של דבר אוכלים בעיקר את הקישוטים ושאר העוגה נשארת בעיקר לי. 

לאחרונה  קיבלתי את הפתי בר החדש של אסם, מוצר נוסף בסדרת "אסם פלוס" עם הפלוס התזונתי.
הפתי בר החדש מכיל 50% דגנים מלאים - אבל הטעם טעים ונשמר כמו בפתי בר הקלאסי.
גם בעוגת ביסקוויטים שהכנתי, אף אחד לא הבחין בהבדל. 


כך בעצם נולד הרעיון להכין עוגת ביסקוויטים עם טוויסט של שוקולד לבן. 
העוגה הפתיעה בשילוב המוצלח, יצאה נימוכה וקרמית ומושלמת, לכל אוהבי השוקולד הלבן (כמו הילד שלי).
המתכון, כמו שאופייני לעוגות ביסקוויטים - קל.


המתכון

מצרכים:
שרוול פתי בר

2-3 חפיסות שוקולד לבן (תלוי במתיקות הרצויה)

1 + חצי מיכל שמנת מתוקה 

1 כוס חלב + כחצי כוס להרטבת הפתיבר

1 פודינג וניל



אופן ההכנה:

1. הכנת הקרם

שוברים את השוקולד הלבן, בין חפיסה 1 ל-2, תלוי בכמות המתיקות שאתם אוהבים.
אני שמתי 2 ויצא לטעמי מתוק, כך שבפעם הבאה אפחית. 

ממיסים ביחד עם שמנת מתוקה בבן מרי, תוך כדי ערבוב. 


2. מצננים את הקרם, מומלץ לשים במקרר. 

3. במיקסר שמים את קרם השוקולד הלבן ומוסיפים את החלב ואת האינסטנט וניל ומערבבים לקרם. 

הרכבת העוגה

4. טובלים קצר את הביסקוויטים בחלב ומסדרים בתבנית או מברישים בעזרת מברשת לאחר שהביסקוויטים מונחים בתבנית. 

5. מורחים מעל, שכבה עם חצי מכמות הקרם, לאחר מכן שכבה נוספת של פתיבר, טבולים בחלב. 
מעל מורחים את שאר הקרם ושוב שכבה, השלישית, של פתיבר. 


6. מכינים גנאש שוקולד לבן

ממיסים חצי מיכל שמנת מתוקה עם חפיסת שוקולד לבן.

שופכים את הגנאש מעל השכבה האחרונה עם הביסקוויטים. 

7. לכסות עם ניילון נצמד ולשמור במקרר, מומלץ לפחות יום לפני ההגשה. 

אפשר לקשט עם פתיתי שוקולד לבן, מקופלת, פירורי ביסקוויט. 



  לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק:


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...