תבואות מציעה "אפונה ירוקה אורגנית"
חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה "אפונה ירוקה אורגנית" – טעימה, מזינה ומשביעה, המתאימה להכנת נזידים, מרקים ותבשילים שונים.
רעיון נוסף, בהצעת חברת תבואות, שאפשר להכין מהאפונה הוא ממרח נהדר עם טחינה ושמן זית (מתכון בהמשך). הממרח נהדר עם לחם, קרקר, פיתה או מילוי טורטיה.
האפונה עשירה בחלבון, ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים.
אני הכנתי מהאפונה האורגנית של תבואות מרק אפונה טעים, סמיך ומחמם.
אפשר להוסיף ירקות לפי הטעם ותיבול כמובן. ניתן לרסק בסוף.
כשרות: פרווה, בהשגחת הרבנות הראשית לישראל
ובהשגחת הבד"צ בא"י מחזיקי הדת.
מחיר: 12.90 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם.
להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות
מובחרות ברחבי הארץ.
לפרטים: https://tvuot.co.il/
"תבואות" מציעה מתכון לממרח אפונה ירוקה אורגנית עם טחינה, שמן זית כתית, שום ותבלינים
מצרכים:
1.5כוסות של אפונה ירוקה אורגנית של
"תבואות", שטופה ומסוננת (אין צורך להשרות)
1 בצל, קצוץ
שמן זית (רצוי כתית מעולה)
1 כוס טחינה גולמית איכותית
2-4 שיני שום, כתושות
מלח, פלפל לבן
מיץ מ- 1/2 – 1 לימון
מים
להגשה: פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצים, פפריקה
מתוקה ו/או חריפה, פרוסות בצל לבן או סגול, צנוברים קלויים, פלפל חריף, שיפקה,
זיתים, פיתות, קרקרים, זחוג ועוד.
אופן ההכנה:
• לסנן את האפונה ולשים בסיר. להוסיף בצל. להוסיף מים עד שיכסו את פני
האפונה + כ-6 ס"מ מעל. להביא לרתיחה ולכסות חלקית. להנמיך את האש ללהבה הכי
נמוכה ולבשל כשעה, תוך שמירה על בעבוע עדין. לערבב מדי פעם. אם חסרים נוזלים –
להוסיף מים רותחים
• כשהאפונה התרככה, לסנן (לשמור את נוזלי הבישול). להעביר למעבד מזון
ולטחון עם 2-3 כפות שמן זית, עד שמתקבל מרקם חלק
• להוסיף טחינה, שום, מלח, פלפל ולימון. לטחון שוב. להוסיף עוד שמן זית
לטעמכם ולתקן תיבול. אם המרקם סמיך מדי – אפשר להוסיף מעט מנוזלי הבישול ששמרתם
בצד. אם המרקם דליל מדי – להוסיף עוד טחינה
• להניח בקערה, לזלף מעט שמן זית ולימון ולהגיש עם אחת או כמה מהתוספות
המוצעות
** גיוון: לחמם טורטייה כמה שניות במחבת.
למרוח פס מהממרח ברוחב של כ-2 ס"מ, לגלגל ולסגור (כמו סיגר/אגרול). לחמם
במחבת עוד כמה שניות. להגיש עם סלסה וטבסקו
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה