הדרישה
לאוכל בריא ומזין הולכת וגדלה ועם זאת שהסושי הוא אחד המאכלים האהובים והנה לכם שילוב בתוך קערת פוקי. פוקי הוא מאכל שמקורו בהוואי (על שם המילה לחתוך) ונפוץ שם בערך כמו הפלאפל כאן.
במקור המנה מבוססת על דגים נאים עם אצות. עם הזמן נוספו תוספות כמו אורז וירקות.
הבעלים
של הפוקישופ* הביאו את הפוקי לישראל וכיום יש כבר ארבעה סניפים:
2 בתל אביב, הרצליה ובני ברק (על גבול רמת גן).
הרשת התאימה את עצמה לטעם הישראלי עם שלל תוספות ומתאימה גם לצמחונים וטבעונים.
מאחורי
יצירת תפריט הפוקי, התוספות והרטבים, עומדת השפית ג'ודית צרפתי, המביאה עימה
ניסיון רב בתחום המסעדנות. טרם עלייתה לישראל עבדה ג'ודית במסעדות רבות בלוס
אנג'לס. במהלך ביקור שערכה עם בעלה בהוואי, ראתה את הפוקי והתאהבה וכך, אחרי שעלתה
לישראל עם משפחתה לפני כ-4 שנים, זיהתה את
הפוטנציאל להקמת רשת שתתמחה בהגשת קערות פוקי בהתאמה לחיך הישראל וכך נולדה רשת "פוקישופ".
זה מתחיל בבסיס של מנת פחמימה שיכולה להיות אורז לבן, אורז מלא, קינואה, אטריות אורז ומי שלא רוצה פחמימה יוכל לבחור סלט עלים מרענן.
מכאן ממשיכים לתוספת חלבון עם אומגה 3 - סלמון וטונה רגילים או במרינדה וטופו.
עכשיו ממשיכים להוסיף צבע לקערה - יש מבחר של שלל ירקות לצד מרכיבים עונתיים שמשדרגים את המנה.
התוספות שמפזרים מעל משדרגים את הטעם עוד קצת: בצל מטוגן (מומלץ בטירוף) שומשום שחור, לבן או גם וגם, בוטנים קלויים.
רשת פוקישופ מוסיפה מפעם לפעם תוספות של מרכיבים חדשים, כדי לגוון ולשדרג את מנת הפוקי.
כמובן שאי אפשר בלי רטבים שיחברו הכל לחגיגת הטעמים. ישנם רטבים בטעמים ייחודיים לרשת.
התיבול המסורתי של מנת הפוקי מושפע מחומרי גלם ותבלינים מהמטבח היפני וממטבחים אסייתיים נוספים, בין היתר הוא מבוסס על רוטב סויה, בצל ירוק ושמן שומשום. כאמור, ג'ודית השפית ומי שעומדת מאחורי יצירת המנות והרטבים של רשת פוקישופ לקחה את העניין צעד אחד קדימה ויצרה רטבים ייחודיים כמו: סרירצ'ה ווסאבי חריף, מיונז בזיליקום, בלסמי מייפל, מנגו צ'ילי, טחינה ג'ינג'ר ומייפל, פונזו ועוד.
לסיכומו של דבר, העובדה שכל המרכיבים ברשת טריים ונחתכים מדי יום כולל הדגים, בהחלט מספקים אלטרנטיבה בריאה ב"שוק המזון המהיר" ומדובר במנת פודיס שמאוד מזכירה סלט, עם מרכיבים שמשתלבים יחד, מעניקים חוויה של טעמים וגם יתרונות תזונתיים בקערה אחת - טוב לבריאות ולחך.
5 עובדות נוספות על פוקי
· בקערת פוקי יש סביב 200 קלוריות, 5 גרם שומן, 24 גרם חלבון ו -20 גרם פחמימות.
· בפוקי יש רק שומנים בריאים ללא חומצות שומן רוויות/שומן טראנס, (תלוי ברטבים שתבחרו).
· פוקי הוא מאכל עיקרי בכל מפגש הוואי מסורתי.
· מקור הפוקי הוא בכלל חטיף לנשנוש של דייגים, שהחלו לתבל נתחים משלל הדגה שלהם.
· בשנת 1991, המסעדן ג'ין ארגר, תושב
וואימיאה שבהוואי הקים תחרות פוקי שנערכת מידי שנה.
*רשת פוקישופ הוקמה בישראל לפני 4 שנים על ידי בן ון גלדר, יזם ואיש הייטק לשעבר שעלה לישראל מהולנד ופרנק צרפתי, איש עסקים מלוס אנג'לס שעלה לישראל לפני 5 שנים עם אשתו ג'ודית.
הרשת מונה היום 4 סניפים: 2
בתל אביב (ברחוב רוטשילד ואבן גבירול, בני ברק והרצליה פיתוח) בקרוב ייפתח הסניף
החמישי.
לפרטים
נוספים והזמנות באתר פוקישופ:
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה