מחיות חדשות חדשים על המדף להכנת קינוחים טעימים:
מחית פיסטוק 100%" ו- קרם בייגלה מלוח
המחיות החדשות הנם של המותג UNIQUE מבית חברת "מייסטר", המתמחה במוצרי פרימיום לשוק המקצועי והמוסדי בתחום הקונדיטוריה.
בתקופת הקורונה הקימה מייסטר אתר מכירה לקהל הביתי, כדי לתת מענה איכותי לאופה הביתי, המקצועי והחצי מקצועי. קהל ביתי חובב, מקצועי וחצי מקצועי של אופים וקונדיטורים, שמצא עצמו בבית, החל למכור מוצרי אפייה וקינוחים מהבית. רבים מתוכם פנו לחברת מייסטר וביקשו להשיג את מוצריה בכלל - ואת מוצרי קו הפרימיום של מותג UNIQUE בפרט - במשלוח הביתה. החברה נענתה לאתגר והקימה אתר מכירה לשוק הפרטי ולקהל הביתי. בין הלקוחות המוסדיים והמקצועיים של מותג UNIQUE - מלונות היוקרה של רשת ישרוטל, רשת פתאל ורשת דן, קונדיטוריות וקונדיטורים מובילים ובהם מיקי שמו, רולדין, רשת גולדה ועוד.
מחית פיסטוק 100%: מכילה אך ורק פיסטוק ירוק איכותי הגדל בגבול טורקיה-סוריה.
מתאימה לגלידות, מוס, קצפת, עוגות ועוד.
מחיר: 72 ש"ח (לצנצנת במשקל 300 גרם)
קרם בייגלה מלוח: ממרח קרם במרקם רך המכיל בייגלה אמיתי.
מתאים לקינוחים, מילויים, עוגות, גלידות ועוד.
מחיר: 39 ש"ח (למיכל במשקל 450 גרם)
להשיג באתר: https://www.mayster-shop.co.il/
ורשתות וחנויות מתמחות, בהן: בייקס (גבעתיים, יהוד), סטוק מתוק
(מודיעין), בייקינג (ראש העין), בטבט (בילו סנטר) ועוד.
כשר פרווה בהשגחת חוג חתם סופר והרבנות מטה יהודה.
עם המחית פיסטוק הכנתי מוס פיסטוק ושוקולד לבן קטיפתי וטעים:
- על חצי כוס חלב להוסיף חצי חפיסת שוקולד לבן וחצי כוס מחית פיסטוק.
- לחמם הכל במיקרו או בסיר קטן.
- להקציף שמנת מתוקה עם 100 גר' אבקת סוכר.
- להוסיף ולקפל בעדינות את בלילת החלב לקצפת.
- בתחתית הכוס לפזר עוגיות פתיבר ומעל שכבר מוס. אפשר להוסיף באמצע שכבה נוספת של פירורי פתיבר ומעל מוס.
- אפשר לקשט עם פירורי פיסטוק, פתיבר...
מותג UNIQUE מציע שני מתכונים נהדרים: עוגת שמרים עם מחית פיסטוק 100%, ובראוניז עם קרם בייגלה מלוח, באדיבות הקונדיטורית עמית פרטוש
בראוניז בייגלה מלוח
בתבנית 20x30
מרכיבים:
לבצק
150גרם חמאה
3 ביצים גודל L
3/4 כוס סוכר
200 גרם שוקולד מריר (של UNIQUE)
קרם בייגלה מלוח של UNIQUE
1/2 כוס קמח
1/2 כפית מלח
לקרם וניל:
500 מ"ל שמנת מתוקה
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
3כפות אבקת סוכר
** להגשה: בייגלה מלוח, שבור
אופן ההכנה:
בראוניז:
•להמיס שוקולד וחמאה בבאן מארי או במיקרוגל (בפולסים)
•לטרוף פנימה את הסוכר
•להוסיף ביצים, אחת אחת
•להוסיף קמח ומלח
•לערבב רק עד לאיחוד החומרים – ולהקפיד לא לערבב יותר מדי
•להעביר את הבלילה לתבנית משומנת
•לחמם מראש תנור ל-170 מעלות בתוכנית טורבו
•לאפות 20 – 25 דקות עד שהבראוניז יציבים למעלה ובצדדים, אך מעט רכים
בפנים
•להוציא מהתנור ולצנן. להעביר למקרר או למקפיא
•להוציא בעדינות מהתבנית ולחתוך לקוביות
• מעל כל קוביית בראוניז לשים כפית של קרם בייגלה מלוח
קרם וניל:
•להקציף את כל החומרים לקצפת יציבה.להעביר לשקית זילוף ולזלף מעל כל
קובייה
•לשבור מעט בייגלה מלוח ולפזר מעל
עוגת שמרים עם מחית פיסטוק 100%
)מספיק לחמש רולדות בתבנית אינגליש קייק(
מרכיבים:
1 ק"ג קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
1 מיכל מחית פיסטוק 100% של UNIQUE
1 כוס סוכר
1 כוס חלב חמים (אפשר לחמם במיקרו כדקה)
4 ביצים גודל L
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
להברשה: 1 ביצה טרופה
אופן ההכנה:
•להוסיף ביצים וללוש עם וו לישה עד שמתקבל גוש בצק
•להוסיף את קוביות החמאה בהדרגה וללוש עד שהם נטמעים בבצק. להוסיף 6 -
8 כפות מחית פיסטוק 100%. יש לעבד את הבצק 7 – 10 דקות
•להעביר לקערה משומנת מעט. לכסות במגבת מטבח נקייה ולהתפיח לילה במקרר
או שעתיים, במקום חמים
•לחלק את הבצק שתפח ל-5 כדורים, כל אחד במשקל 400 גרם
•על משטח מקומח לרדד כל כדור למלבן ארוך ודק. למרוח מעל מחית פיסטוק
או מלית פיסטוק (**מתכון בהמשך)
•לגלגל לרולדה ולהקפיא 10 – 15 דקות
•לפרוס לרצועות עבות במרכז, להניח את החצאים אחד על השני וליצור צורת
בורג
•להעביר לתבנית ולהבריש בביצה טרופה
•להתפיח 1/2 – 1 שעה, עד שהרולדה מכפילה את נפחה
•לאפות ב-160 מעלות בתוכנית טורבו, 30 – 40 דקות. לבדוק שהמאפה נאפה
היטב במרכזו/מבפנים
•אפשר לפזר אבקת סוכר או להבריש בסירופ סוכר
**מצרכים למלית פיסטוק:
100 גרם חמאה רכה
1 כף מחית פיסטוק 100% של UNIQUE
100 גרם אגוזי פיסטוק טחונים
1 כוס אבקת סוכר
1 ביצה גודל L
2 כפות קורנפלור
קורט מלח
אופן ההכנה:
•בקערת מיקסר מעבדים עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר
•להוסיף ביצה ולערבב עד שמתאחד
•להוסיף את שאר המרכיבים ולעבד למסה חלקה
** תוספת נחמדה: קראמבל פיסטוק
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
100 גרם קמח
80 גרם סוכר דמררה
100 גרם פיסטוק טחון
אופן ההכנה:
לעבד הכל במיקסר עם וו גיטרה (או במעבד מזון)
לקבלת גושי בצק. יש לפזר את הקראמבל מעל הרולדה, לפני האפייה.
צילום מתכונים: עמית פרטוש, pixabay
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה