יום שני, 12 באוקטובר 2015

ארטה גלידריה - כי להכין גלידה איכותית זאת אומנות



באחד מסופי השבוע בחופשת סוכות, ביקרנו בגלידריה קטנה וביתית באמצע מדרחוב נחלת בינימין, גלידה שנעשית באהבה ומרכיבים בריאים!


הבעלים הם סיסי ומרקו שעשו עלייה לפני פחות משנה מאיטליה, ואיתם הביאו את הידע על גלידה איכותית ועוד מספר מתכונים מיוחדים, כמו גרניטה סיציליאנית מקורית או גלידה ע"פי מתכון של עוגה איטלקית.

למעשה כל הגלידות הם מתכוניים מקוריים של הבעלים, לכבוד ראש השנה למשל השיקו גלידת תפוח, עם דבש ורימונים וגלידת שטרודל תפוחים.


כל המרכיבים הינם איכותיים וטבעיים - כך לדוגמה למדתי מסיסי, שברוב הגלידות הנמכרות בגלידריות השונות, משתמשים במחלבים, מה שמנפח את הגלידה וב"ארטה" לא קייים רכיב כזה בגלידה כיוון שהוא מלאכותי.

רוב הגלידות הן ללא גלוטן (חוץ מכמה בודדות), טבעוניים ימצאו מבחר גדול יחסית וטעים של גלידות וגם כמות הסוכר מופחתת.

סיסי ומרקו כל הזמן ממשיכים לחפש אחר רכיבים איכותיים, לדוגמה סיפרה לנו סיסי שכרגע מחפשים סטיביה ללא טעם לוואי (כמו שקיים באיטליה) כתחליף לסוכר.


הפירות טריים, נרכשים בשוק הכרמל הסמוך, אותו עיקרון חל על התוספות של הגלידות, כך שלא תמצאו סוכריות גומי צבעוניות, אלא עוגיות שהכינו במקום ואף השוקולד עשוי רק משוקולד מריר וחמאת קקאו.


אנחנו טעמנו ממספר טעמי גלידות, המועדפים עלינו היו גלידת אגוזים, גלידת קסאטה, יוגורט עם אגוזים, עוגת גבינה


הצצתי גם לתוך המטבח, בו סיסי ומרקו מכינים את הגלידות בעצמם ובדיוק יצאה גלידת שוקולד-מנטה טרייה מהמכונה.


משמעות המילה ארטה, הינה אומנות. לצד אומנות הגלידה, המקום מקדם גם אומנים בתחילת דרכם ונותן להם לתלות את יצירותיהם בחנות ובכל ערב יום חמישי מנגנת במקום להקת ג'אז.


אם אתם באזור, אתם חייבים להכנס ולטעום מגלידה משובחת בטעמה ובריאה במרכיביה.

מומלץ בחום!


שעות פעילות:

א' – ו':  23:00 -11:00
שבת: 23:00
13:00

נחלת בנימין 11 תל אביב

www.arteglideria.com
פייסבוק




  לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק:

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...