ספר בישול חדש "פשוט וטעים לילדים" מאת אביגיל מייזליק, שהיא שפית ועיתונאית מזון, מכיל בתוכו הצעות למתכונים שהם כשם הספר, פשוטים להכנה וטעימים ובנוסף הצעות לעיצוב ולהגשת המנות בצורה יצירתית ויפה.
חלק מהמנות הן מוכרות, אך משנות את צורתן, כמו סלט מוגש בצנצנת, לבבות פיצה, המבורגר צב, סנדוויץ פסטרמה בצורת תנין ועוד, חלקן מתכונים מתוקים, כפי שילדים אוהבים, כמו מגוון של עוגיות, בצורות וקישוטים שונים, קאפקייקס שנראים כמו דובים, כדורי קורנפלייקס ועוד הרבה אחרים.
מבחר מתכונים שמתאימים לארוחת צהריים או ערב, בעיקר עם חומרי גלם שמוכרים לילדים, כמו שניצל תירס ביתי, מאפינס פסטה.
כל המנות, שובות את עיני הילדים, ומעלות את סף התיאבון. מומלץ מאוד כדי להוסיף עניין לארוחות הילדים.
אני בחרתי במתכון לארוחת צהרים לילדים, פחות התמקדתי בעיצוב המנה, אבל המנה יצאה מאוד טעימה, והיא אפילו אפויה בתנור.
אני בחרתי במתכון לארוחת צהרים לילדים, פחות התמקדתי בעיצוב המנה, אבל המנה יצאה מאוד טעימה, והיא אפילו אפויה בתנור.
מדובר בצ'יקן נאגטס על מקל, אני וויתרתי על המקל כי לא היו לי בבית. הטעם שמתקבל הוא כמו שניצל עם ציפוי בטעם צ'יפס, וכל התענוג אפוי.
1. לוקחים 2 פרוסות חזה עוף וחותכים אותן לפיסות מרובעות של כ- 4x4 ס"מ.
2. בקערה טורפים 2 ביצים, יחד עם מלח ופלפל.
3. מגררים 2 תפוחי אדמה גדולים, לאחר מכן סוחטים אותם היטב מהנוזלים ומפזרים עליהם מעט מלח.
4. לוקחים פיסות עוף וטובלים בביצה הטרופה ולאחר מכן מצפים בתפוחי האדמה המגוררים.
5. בשלב הזה משחילים על שיפוד ומפזרים מעט פירורי לחם על ציפוי תפוחי האדמה.
6. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
(אני וויתרתי על השיפודים כי לא היה לי, הנחתי אותם ככה על התבנית ופיזרתי מעל פירורי לחם ולאחר מכן הפכתי ופיזרתי שוב פירורי לחם.)
7. מזלפים מעט שמן זית על הנאגטס.
8. אופים כ-20 דק', עד שמזהיבים.
הספר "פשוט וטעים" הוא הספר החמישי בסדרה, ספר הבישול ה-14 והספר החמישה עזר של אביגיל מייזליק.
"פשוט טעים
לילדים" מאת אביגיל מייזליק. צילום וסטיילינג: שושי סירקיס. הוצאת
"דני ספרים" והוצאת "מייזליק", 137 עמודים. כריכה קשיחה. כשר.
מחיר לצרכן: 78 ש"ח
להשיג בכל חנויות הספרים ובחנות המקוונת של ההוצאה: www.siman-kria.co.il
לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק:
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה