הוזמנתי בשבוע שעבר למסעדת בשרים BAR B QUE - גריל אוסטרלי, בהרצליה (כשר).
המסעדה קיימת כשנה ופעלה עד לא מזמן רק בשעות הצהרים ולאחרונה החלה את פעולתה עד שעות הערב עם תפריט הרצה.
בעל המסעדה, ג'ייסון פראנק עולה מאוסטרליה, "אוסטרליה היא
ארץ של מהגרים", אומר פראנק, "כל אחד הביא איתו את הסגנון שלו ונוצר
מטבח אקלקטי ומגוון המתאפיין בצורות בישול מגוונות. מה שכן אפשר להגיד על המטבח
הזה הוא שבאוסטרליה אוהבים מאוד בשר ואוהבים אותו מתובל היטב, לא מסתפקים במלח
ופלפל, צורת הבישול היא כבר משהו אחר, זה יכול להיות על הפלנצ'ה, על הגריל, במעשנה
או בשיטת סו-ויד (בישול בוואקום)".
הבשר במסעדה מתאפיין בתיבול רב יחסי,
כאמור לא מאמינים פה בפלפל/מלח בלבד ומוסיפים הרבה ירוק ותבלינים שונים כמו חרדל,
סילאן, דבש, פפריקה תימין, רוזמרין ועוד תוך דגש על שימוש בבשר איכותי כאשר צורות
הבישול השונות, בעיקר שיטת הסו-ויד והעישון יוצרות מנות בשר רך ונימוח במיוחד,
העשיר מאוד בטעמים.
בואו נתחיל, אשתף אתכם במנות שקיבלנו וטעמנו:
מנות ראשונות:
מנת לחם הבית בתוספת מתבלי הבית.
לחם טעים וטרי בתוספת מתבל שמן זית וחומץ בלסמי, מתבל שום כתוש ופסטו. אני אהבתי.
(מחיר: 16 ש"ח)
קרפצ'יו פילה בקר עם בלסמי ושמן זית.
בדרך כלל אני לא מחובבי הקרפצ'ו, למרות שאני יודעת שקרפצ'ו היא מנה אהובה על הרבה. הפעם טעמתי, יחד עם הלחם והיה לי סך הכל טעים.
(מחיר: 45 ש"ח)
סלט סידני בתוספת עוף (אפשר גם בלי) - כולל חסה עגבניות, מלפפון, בצל, פלפל צבעוני, גרעיני חמניה ודלעת ברוטב ויניגרט. מעל קריספי בטטה.
אהבתי במיוחד את תוספת הבטטה צ'יפס.
(מחיר: 42 ש"ח)
נעבור לעיקריות, קיבלנו מגשים עם סוגי בשר שונים, כך ניתן לטעום, להתרשם ולהנות מכמה סוגים.
מגש אוסטרליה על הצלחת - קרעי אונטריב בקר מעושן, רצועות סינטה וצ'וריסוס
(מחיר: 80 ש"ח)
מגש נקניקיות 250 גר' נקניקיות
את סוגי הבשר מלווים תוספות שונות, כמו פירה (שימו לב, הוא פרווה וחלק מהיושבים בשולחן פחות אהבו, אני כן אהבתי כי היה בו הרבה בצל מטוגן), שועוית ירוקה, צ'יפס דק וטעים, חמוצים...
כל המגשים מוגשים לצד סלט פנצנלה ותוספת לבחירה.
מנה נוספת ולטעמי המנת בשר הכי טעימה ומשובחת שכיכבה בפני עצמה, היתה אסאדו מעושן על עצם. בשר רך עסיסי וטעים.
(מחיר: 25 ש"ח ל-100 גר')
בגזרת הקינוחים קיבלנו קינוחים טעימים, אפילו שהם פרווה:
סניקרס מצע עוגת פאדג' ובוטנים, קרם שוקולד בלגי בשילוב קרמל, חמאת בוטנים ושבבי בוטנים בציפוי גנאש שוקולד. מוגש עם גלידת וניל
(מחיר: 45 ש"ח)
(מחיר: 45 ש"ח)
(מחיר: 42 ש"ח)
יתרון גדול לשומרי כשרות הוא שהמסעדה כשרה. ג'ייסון סיפר לנו, שהוא הקים את המסעדה בשיתוף פעולה עם אבא שלו, שהתנאי שלו היה, שהמסעדה תהיה כשרה. ציונים כבר אמרנו?
בנוסף, האווירה ועיצוב המסעדה חמימים ונעימים מאוד ותתאים לקהל רחב. גם בזמן שאנחנו ישבנו במסעדה, היא התמלאה החל מזוג צעיר, חברים עד למשפחה עם ילדים (יש גם מנות ילדים).
לצד תפריט האוכל ניתן למצוא גם תפריט אלכוהול משובח, עם בירות, קוקטיילים, שתיה חריפה ויינות במגוון סוגים.
כיוון שמדובר במיקום אזור התעשייה של הרצליה עם מלא עובדים בחנויות ומשרדים שמגיעים לאכול צהרים, תמצאו במסעדת BAR B QUE גם ספיישלים לצהריים. לדוגמה:
פלטת קוג'י - אסאדו מהמעשנה צלי כתף, כנפיים מעושנות ברוטב ברביקיו (79 ש"ח)
קוינסלנד - פרגית מהמעשנה, נקניקיות מרגז, רצועות אונטריב (69 ש"ח)
תאמארמה - רצועות סינטה בקר, כנפיים מעושנות ברוטב בברביקיו ומרגז (80 ש"ח)
פרנק (35) עלה לישראל לפני 7 שנים.
באוסטרליה למד בישול ועבד בקייטרינג ובמטבחים שונים. בעקבות מעורבותו בקהילה
היהודית באוסטרליה החליט לעלות לארץ מתוך ציונות נטו. לאחר שעבד גם בישראל בתחום
החליט לפתוח מסעדת בשרים כשרה עם דגש על בשר איכותי וצורות בישול מגוונות, בדיוק
כמו באוסטרליה.
Bar B Que - Australian Grill
המנופים 8, הרצליה פיתוח
טל: 9-744-50970
לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק:
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה