יום שלישי, 19 במרץ 2019

טבסקו חוגג 150 שנה! קצת רקע והצעות לשילובים עם טבסקו



המותג הידוע והמוכר, טבסקו, נמכר ביותר מ-185 מדינות בעולם - בכל יום מייצרים כ 700 אלף בקבוקי טבסקו במפעל ובשנה נמכרים מעל ל 100 מיליון בקבוקונים ברחבי העולם - חוגג כעת 150 שנה! 


לפני 150 שנים אדמונד מקילני, חתך את פלפל הטבסקו הראשון שלו, ממנו יצר רוטב פיקנטי כדי להחיות את הטעמים במזונות לבני משפחה וחברים. יצירת רוטב פשוט זה, ישנה ללא משים את הדרך שבה אוכל העולם לנצח. 

היום, 150 שנה מאוחר יותר, רוטב הפלפלים החריפים המפורסם שמק'לני הכין כבר הפך להיות מותג עולמי ייחודי בשם "טבסקו".
אחת הסיבות שגרמו להצלחה הזו היא כנראה היתרון שרוטב הטבסקו משתלב בכל כך הרבה מאכלים ומציע גיוון כשמוסיפים אותו למנה. 

עם השנים נוספו טעמים נוספים לטעם הקלאסי, ביניהם פלפל חלפיניו, פלפלים מעושנים, פלפל הבנרו, רוטב בטעם שום ועוד.  

"טבסקו" מיוצר בלואיזיאנה ארה"ב ומופק מפלפלים חריפים הנושאים את אותו השם אשר נקטפים בעבודת יד בלבד. בתהליך הפקת הרוטב, מוסיפים לפלפלים מלח מקומי ולאחר זמן קצר של תסיסה במלח וחומץ, התמיסה מועברת לתוך חביות מעץ אורן לבן ושם היא עוברת תהליך ארוך מאוד של תסיסה ויישון במשך שלוש שנים.

מגמת אכילת מזון חריף עלתה מאוד בשנים האחרונות ברחבי העולם, והכנסת תיבולים אקזוטיים וחריפים למטבחים רבים ושונים הפכה לפופולארית מאוד ואחת הסיבות לכך הם מחקרים רבים המצביעים על ייחוס סגולות רפואיות למזונות מתובלים וחריפים.
בין האנשים המפורסמים בעולם שמכורים לרוטב נמנים גם מלכת אנגליה וג'ורג' בוש האב שסיפר לא אחת שהוא שם טבסקו על כל דבר שהוא אוכל.

בקבוקון הרוטב נמכר בכל העולם כולו בצורה זהה. הבקבוקון שקוף ועליו מדבקות כשהמכסה קטנטן אדום ובעל שמונה צלעות. היתרון בבקבוק הטבסקו הוא שקל יותר לשלוט בכמות הרוטב שיוצאת ובמידת החריפות שרוצים.

רוטב הטבסקו המפורסם מציין 150 שנה במספר מצומצם של אירועים חגיגיים ברחבי העולם, ביניהם בישראל ב-11.3, בנוכחות השף הבינלאומי של טבסקו, גארי אוונס.


החגיגות הישראליות התקיימו במסעדת התרנגול הכחול אשר שייכת לשף שאול בן אדרת. 
באירוע, התפאורה עם בקבוקי הטבסקו משכו את עיני האורחים והוצעו עמדות של מנות שונות לטעימות אשר תובלו ברטבי טבסקו.




אצלנו אוהבים אוכל פיקנטי, אך אני לא נהנית מאוכל חריף מידי, כזה שמרגישים את החריף ולא את האוכל. חששתי תחילה שמא המנות יהיו חריפות מידי אך המנות לא היו חריפות וכל מנה שטעמתי פשוט הוקפצה בטעמה עם הארומה המיוחדת והתוספת הפיקנטית במידה בהחלט, של רטבי טבסקו. 


בין המנות שהוצעו בחגיגת טבסקו:

בקר מעושן - קורנביף כבוש מעושן עם חרדל דיז'ון עם רוטב טבסקו tabasco chipotle sauce ואדממה מורתחים עם מלח אטלנטי ומתובלים עם רוטב טבסקו tabasco chipotle sauce.



טרטר טונה - טונה קצוצה, מתובלת בסויה, דבש, ג'ינג'ר, גואקמולי ורוטב טבסקו tabasco chipotle sauce.

סלט עוף - חזה עוף פרוס, בתוספת אננס, אבוקדו, ספייסי מיונז עם רוטב טבסקו tabasco green sauce. 

סלט ביצים עם תוספת בצל מקורמל ורוטב טבקסקו tabasco red sauce

מאפה בצק עלים - במילוי תפו"א ברוטב קארי, עם רוטב טבסקו tabasco chipotle sauce

חומוס וכבד קצוץ בתיבול tabasco sriracha sauce.

אנשובי בשמן זית וגרידת לימון וסלסלה ירוקה עשוייה מכוסברה, שום ושמן זית. שניהם מתובלים ברוטב טבסקו tabasco green sauce.



כמובן שאני מכירה טבסקו ויש לנו גם את הבקבוק הקלאסי בבית ואת הירוק, אנחנו מוסיפים אותו מידי פעם למנות מסויימות אך הדוגמאות באירוע החגיגי רק פתחו לי עוד את הראש ואת התיאבון וגרמו לי להבין עד כמה באמת אפשר לשלב רטבי טבסקו בכל מיני מאכלים, ממורכבים ומיוחדים יותר ועד למנות בסיסיות כמו למשל הסלט ביצים, שעד כה אף פעם לא חשבתי להוסיף לו חריפות. מעכשיו הטבסקו קיבל מקום של כבוד ליד המלח והפלפל גם אצלי במטבח ואני משתמשת בו הרבה יותר. לא סתם ניתן למצוא רוטב טבסקו גם בהרבה מאוד מסעדות. 

בנוסף למנות של אוכל ניתן לשלב טבסקו אפילו בקוקטיילים כמו בלאדי מארי או שילובים מיוחדים אחרים, לדוגמה קוקטייל רימונים-ג'ינג'ר:


רכיבים:
1/4 כפית טבסקו אדום
2 כוסות של מיץ רימונים
1/2 כוס של יין לבן
1 כף מיץ ליים
קרח מרוסק
1/2 כוס של ג'ינג'ר אייל מקורר
טוויסט ליים לקישוט

הכנה:
יש לערבב את מיץ הרימונים עם היין הלבן ומיץ הליים עם רוטב הטבסקו.
הוסף את קוביות הקרח לשתי כוסות גבוהות, ומזוג את תערובת המשקה.

מזוג מעל את הג'ינג'ר אייל וקשט עם טוויסט ליים.





 לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק: 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...