יום חמישי, 5 בספטמבר 2019

עוגיות טחינה ושקדים - טעימות ובריאות



שנת הלימודים החלה ואיתה החזרה לשגרה, מה שהעלה בי את הרצון להחזיר גם תזונה מסודרת ובריאה יותר, הן לילדים והן לי, לאחר כל מיני "פינוקים" בחופש הגדול. 
כחלק מן התזונה הבריאה יותר, הכנתי עוגיות טחינה עם שקדים טחונים, ללא קמח, ללא ביצים וגם בלי סוכר. יש להן טעם של "עוגיות בריאות" ומי שרגיל רק לעוגיות מתוקות/שוקולדיות אולי לא יתלהבו מהן. אצל ילדיי הן התקבלו בחיוב, וחלק מאיתנו, למשל הבכור שלי, שאוהב טחינה, נישנש מהעוגיות בבוקר לפני היציאה לבית הספר ואני לצד הקפה. 


עוגיות טחינה ושקדים  

מצרכים:
רבע כוס טחינה גולמית
רבע כוס דבש/סילאן/מייפל טבעי
כפית תמצית וניל
כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
כוס וחצי שקדים טחונים/קמח שקדים

אפשר גם להוסיף חמוציות

שקדים לקישוט (לא חובה)


אופן ההכנה:
לערבב הכל
ליצור עיגולים ולהניח ולשטח על נייר אפייה

לאפות כ-10 דק' ב-175 מעלות

העוגיות רכות ומתקשות לאחר הקירור







 לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק: 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...