יום שלישי, 31 במאי 2016

מתכון לוופל בלגי בריא יותר וגם פרווה



המתכון לוופל בלגי בריא יותר, מבוסס על המתכון של קרין גורן, פשוט המרתי חלק מהמצרכים של המתכון, לכאלו שנחשבים בריאים יותר והפחתתי בכמות של החמאה. אפשרות נוספת היא לוותר לגמרי על החמאה ולהחליף אותה בשמן קוקוס, מה שיהפוך את המתכון לבעל כשרות פרווה.


מצרכים:

2 ביצים

1 כוס חלב  
או חלב צמחי (מומלץ שקדים, קוקוס, מה שאתם מעדיפים)

25 גר' חמאה מומסת
או 20 גר' שמן קוקוס*

1/4 כוס סוכר

3/4 כוס קמח רגיל

3/4 כוס קמח מלא

2 כפיות אבקת אפיה

1/4 כפית מלח

אופציה: להוסיף 2 כפות של מייפל לבלילה, להוסיף פצפוצי שוקולד



אופן ההכנה:
נותנים לתבנית של הוופל בלגי להתחמם בזמן הכנת הבלילה. ופשוט מאוד, מערבבים את כל המצרכים בקערה ושופכים לתבנית של הוופל בלגי, שחייבת להיות חמה.


קמח מלא הופך את הוופל ליותר דחוס, אבל אצלנו גם הוופל בגרסה הזאת, מתקבל ונאכל באהבה, גם על ידי הילדים, עם כל התוספות המתוקות שבאות מעל (אצלנו זה בעיקר מייפל ולפעמים גלידה, לפעמים מפנקת בפצפוצי שוקולד, אפשר להוסיף פירות וכל מה שמתחשק), המתיקות של הטופינגס מכפה על הוופל ולכן אני באופן אישי מעדיפה שהוא יהיה מעט יותר בריא לעומת וופל בלגי רגיל.


* פוסט בבלוג על שמן קוקוס אורגני של תבואות ניתן לקרוא כאן





לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק: 

תגובה 1:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...