יום שישי, 16 בנובמבר 2018

חגיגת מאכלים מקסיקנית עם רשת ספייסז Spices



כשנכנסתי לראשונה לחנות ספייסז (Spices) היתה לי תחושת "וואו -כמה דברים!", שאפשר ללכת לאיבוד, אבל אחרי כמה רגעים נכנסתי לפוקוס ועברתי ליד המדפים ומהר מאוד כבר הבנתי את הסדר... אני מאוד אוהבת לראות ולהכיר מוצרים חדשים (זו אחת מהסיבות לפתיחת הבלוג מלכתחילה) ובחנות כזאת כמו ספייסז, בה אפשר למצוא המון מוצרים מעניינים, שלא מוצאים בסופר הרגיל, אני אוהבת לטייל לי לאט ולגלות חידושים.
רשת החנויות ספייסז מציעה חוויה קולינארית עם מגוון רחב של מוצרים וטעמים מכל העולם, חומרי גלם לאפייה ולצידם גם כלים ואביזרים למטבח.

ספייסז קניון איילון 

אחת מן המחלקות מיועדת לאוכל מקסיקני, כולל חומרי גלם של המותג  Tres Pesos.





המטבח המקסיקני הוא מטבח טעים שאני אישית מאוד אוהבת, נאצ'וס או טאקוס למשל, יחד עם תוספות כמו אבוקדו, ממרח שעועית שחורה, גבינה וכו'. 


לכבוד יום הנאצ'וס הבינלאומי (מסתבר שיש דבר כזה) שחל בתאריך 6.11, רשת ספייסז מרחיבה את היצע חומרי הגלם הנמכרים במחלקה המקסיקנית ומשיקה מוצר חדש מבית המותג Tres Pesos שנקרא: טמאל'ס בסיסי (Tamale Basica)


הטמאל'ס הוא מאכל דרום אמריקאי, עשוי מקמח תירס בצורת "ממולא" . אוכלים אותו כחטיף משביע בין הארוחות או כתוספת למנה העיקרית. במקסיקו נהוג להשתמש בקמח תירס לבן שעבר תהליך ניקסטמאל (קמח שנוח ללישה ועיבוד).
טמאלה היא מנת רחוב. ככזו, היא תהיה פשוטה, ותכלול הרבה בצק ומעט מלית. שפים ידועים ברחבי העולם מגישים טמאלה קטן כתוספת למנה עיקרית.

טמאל'ס ניתן למצוא במגוון וריאציות ומילויים שונים, רובם עטופים בעלי 
תירס, לעתים בעלי בננה אך הרעיון העיקרי הוא למלא ממולאים במלית, לאדות לפני האכילה ולפתוח את העלה לפני האכילה. 
מיליות נפוצות הן שעועית שחורה, בשר, עוף, דגים או פירות ים ויש גם טמאל'ס מתוקים.




טעמנו בערב מקסיקני לכבוד השקת המוצר החדש ארבע מנות מקסיקניות:




טאמלס במילית שעועית שחורה (פריחולס) בליווי רוטב סלסה ורדה



צורת ההגשה של המנה מאוד מושכת בעקבות העיטוף עם העלה והקשירה. האפקט של לפתוח את האריזה כמו של מתנה. 

מי שאוהב טעמים של מאכלים העשויים מקמח תירס, בטוח יאהב את הטאמלס. הסובבים בשולחן מאוד נהנו מהמנה, כאשר לרובם זו היתה מנה חדשה שטרם הכירו. עם מילוי כמו שעועית שחורה המנה היא גם נהדרת לצמחונים ומשביעה יחסית. התוספת של רוטב הסלסה הקפיץ את הטעם.  


מחיר: 49.90 שקלים (ל-4 יחידות מוכנות, כ-400 גר')


נאצ'וס סופרים


צילום: אבי בר

מנת הפתיחה היתה ערימת נאצ'וס עם כל טוב עליה, מחית שעועית שחורה (פריחולס), זיתים שחורים, ממרח אבוקדו, גבינה שנמסה... מנה כלבבי, אני אוהבת נשנשושים ואת כל התוספות שנלוו למנה הזאת. כיף אמיתי והנאצ'וס עצמם היו חמימים. 


טאקו סטייק קצוץ ברוטב פיביל ואדובו 



הוגש לנו טאקו (קצת כמו טורטייה אבל קטן יותר) בצורה פתוחה עם כל המרכיבים מסודרים באמצע בערימה. מגלגלים ונהנים משילוב הטעמים שעטופים בבצק. 



לקינוח צ'ורוס במטבל שוקו מקסיקני



צ'ורוס זה קינוח אולטימטיבי ודרום-אמריקאי, בצק מטוגן שטובלים במקרה הזה בשוקולד עם טעם כמו של ליקר. 


 להשלמת החוייה הקולינרית הוגשו גם קוקטיילים טעימים:


מידטרניאן מוחיטו:
טקילה, תמצית שקדים, מי ורדים, ליים וסודה 

צילום: אבי בר
נאצ'ו ליברה:
טקילה, סירופ אגבה, סירופ פסיפלורה ובירה - קישוט אשכולית אדומה ונענע

מרגריטה עם טוויסט:
טקילה, ליקר תפוזים, ליים, תמר הינדי וחומץ בלסמי 6% 

טרופיקל סאנסט:
טקילה, מי קוקוס גויבה, מיץ אננס, סירופ פופקורן, סירופ תות בסוף לקישוט סוכריות ושוקולד



הקוקטיילים הוכנו בדרך מרשימה על ידי טל גנץ, מוותיקי המיקסולוגים בארץ ובעולם, מייסד החברה והלב הפועם שבה, נמצא קרוב לשני עשורים בענף היין והאלכוהול והינו חלק מהקבוצה המובילה את תרבות הברים בארץ ובעולם. 






ניתן להשיג את מוצר Trespesos בכל חנויות רשת spices


*
רשת חנויות Spices מונה 9 סניפים בפריסה ארצית מהם סניפי אאוטלט בביל"ו  סנטר, במרכז הקניות החדש 'מבנה' חולון, באשדוד וסניף חדש במתחם חוצות המפרץ , חיפה
המחלקות השונות בחנויות מציעות מבחר מרהיב של מוצרי מזון, חומרי גלם, כלי בישול ואפייה, שנבחרו בקפידה כך שיעמדו בסטנדרטים הגבוהים של הרשת.

לפרטים נוספים ורשימת הסניפים באתר spices או בדף הפייסבוק




 לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק:


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...