יום שבת, 28 במרץ 2015

לקט בורגונדי (ברוקולי, כרובית וגזר) מוקרם


קיבלתי להתנסות את לקט בורגונדי של שופרסל. 



למזלי, הילדים שלי אוהבים כרובית וברוקולי, אך אני קצת נרתעת מההכנות שנדרשות לפני שעובדים עם הירקות האלה, כשקונים טרי, צריכים לנקות היטב שמא יהיו מחרקים. לכן, הגרסאות הקפואות הן פתרון נהדר עבורי.

הפעם רציתי לנסות משהו שונה. 



לקט בורגוני מוקרם בתנור:

 



1. בשלב הראשון מחממים את התנור ל-175 מעלות.

2. מכינים בקערה:חצי כוס פירורי לחם, 2 כפות גבינת פרמז'ן או צהובה מגורדת, 2 כפות חמאה מומסת (אם יש ואוהבים אפשר להוסיף עשבי תיבול מיובשים או תערובת)


3. את חתיכות הירקות הגדולות חותכים לקטנות יותר.


4. במחבת מטגנים בצל (1 קצוץ), עד שמתרכך, ואז להוסיף 2 כפות קמח, אבקת שום ופלפל. אם יש, אפשר גם כאן להוסיף עשבי תיבול מיובשים, לפי טעמכם.


5. מוסיפים 1.25 כוס חלב ומביאים לרתיחה. לאחר מכן מוסיפים את הגבינות – 100 גר גבינת שמנה + שליש כוס פרמז`ן או גבינה צהובה מגורדת. מבשלים עד שהגבינה נמסה.

6. להוסיף את הירקות ולערבב בעדינות. 


7. מעבירים הכל לתבנית שמתאימה לתנור ושופכים מעל את התערובת עם הפירורי לחם.

8. לתנור, כ-40 דקות, עד שפירורי הלחם משחימים.

בתיאבון!
  לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק:


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...