יום שבת, 25 באפריל 2015

כדורי אורז עם מילוי גבינה - כולל שלבי הכנה


כדורי אורז עם מילוי גבינת קצ'קבל 


לכבוד הכנת כדורי האורז, קניתי לראשונה אורז מסוג ריזוטו. 

 


* בתוך סיר ממיסים חמאה (אפשר גם שמן) ושמים כוס אורז בסיר, מערבבים ומוסיפים כוס מים רותחים, ממשיכים לערבב ורק אחרי שהמים נספגים, מוסיפים עוד כוס מים. ככה עושים עם 3 כוסות מים. בסוף מתבלים במלח ופלפל.


* מצננים את האורז ומעבירים לקערה.

* מוסיפים ביצה.

* אפשר להוסיף כף רסק וכף קמח.



* ואז יוצרים כדורים, ובתוך הכדור גומה, לתוכה מכניסים קוביית גבינת קצ'קבל (אפשר לחלופין למלא גם עם גבינת מוצרלה)

* כדאי לשים את הכדורים למשך כמה שעות במקרר כדי שיתקשו.


* בשלב האחרון טובלים כדור בביצה טרופה ואז בפירורי לחם ומטגנים (טיגון עמוק).

הכי טעים לאכול כשחם.
 


קיבלתי מתנובה להתנסות את סדרת הגבינות המיוחדות, גבינת הקצ'קבל היתה לי מאוד טעימה גם כך ללא תוספות, יש לה ארומה חזקה אך היא עדיין עדינה. קצ'קבל היא גבינה חצי קשה, המיוצרת מחלב כבשים.
אני מאוד אוהבת גבינות אך לא אוכלת גבינות עם עובש. רוקפור היא סוג של גבינה כחולה חצי קשה, אחת המפורסמות שבין הגבינות הקשות, ועשויה מחלב כבשים. לפי ויקיפדיה, קילוגרם אחד של גבינת רוקפור עשוי מ-4.5 ליטרים של חלב, והגבינה עשירה בשומן, חלבון ומינרלים, בפרט סידן.
העברתי אותה הלאה לחברים שלנו שמסרו לנו שהם מאוד נהנו מהגבינה וערב גבינות ויין זוגי.


סדרת הגבינות המיוחדות של תנובה כוללת גבינות ברי, קממבר, מוצרלה, רוקפור, גבינת עיזים פרומעז ועוד מגוון גבינות משובחות.





לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק: 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...