יום ראשון, 29 בנובמבר 2015

ג'ינג'ר טרי ולקט פטריות למרק של חוות תקוע והצעות הגשה לחורף חמים ובריא








"חוות תקוע ,"משווקת פטריות וירקות מיוחדים, כמו אנדיב, בצלצלי שאלוט ועוד רבים.

לקראת החורף מציעה חוות תקוע ג'ינג' טרי ולקט פטריות למרק



גינגר:


ג'ינג'ר ידוע בסגולות רפואיות, במיוחד לחיזוק נגד מחלות חורף.



את הג'ינג'ר ניתן לשלב במגוון תבשילים ומטעמים במטבחתבשילי עוף ובשר, סלטים, משקאות ואף קינוחים. הג'ינג'ר נפוץ במטבח האסייתי, בישראל הכירו אותו בזכות סושי וסשימי בצורה הכבושה.

יש לו מן ארומה וחריפות מיוחדת ומרעננת.

  
דוגמאות לשילוב במטבח: ניתן לגרד אותו מעל אורז או להכין רוטב לסלט מסויה, שום וג'ינג'ר.

  
אני מאוד אוהבת לשלב חתיכת ג'ינג'ר בתוך תה בחורף. מקלפים חתיכה ופשוט שמים בתוך הכוס. אפשר גם לגרד חתיכה.

הכי מומלץ לשלב עם דבש ולימון, ויש לכם משקא בריא ומחמם

 



טל בן דוד, נטורופתית, יועצת ל"חוות תקוע" על הג'ינג'ר: 
"הג'ינג'ר נחשב לתבלין עתיק יומין שמקורו בדרום מזרח אסיה, הידוע בסגולותיו לפי הרפואה הטבעית, כמשכך כאבי בטן, מסייע להורדת חום ולטיפול בהצטננות ושפעת, מקל על בחילות, אנטי דלקתי ועוד. זאת הודות למרכיבים הפעילים שבו – הגי'נג'רולים – שמנים נדיפים מיוחדים האחראים לתכונותיו."



לדברי בן דוד, סגולותיו הבריאותיות אף הוכחו במחקרים מדעיים רבים, בהם: יעילותו בחיזוק מערכת החיסון וטיפול בשפעת, הפחתת רמת הדלקת וכאבים במצבים של דלקת מפרקים, מניעת התפתחות תאים סרטניים במעי הגס וקטילת תאי סרטן בשחלה, וטיפול בבחילות והקאות.





בעברית קוראים לג'ינג'ר זנגביל. 



המלצות לקנייה ואחסון

מומלץ לבחור שורש נוקשה בעל קליפה מתוחה וחלקה. מומלץ לאחסן במקרר, עטוף בנייר מגבת לשמירה על הלחות. ניתן גם להקפיא. בעת הצורך להשתמש בכמות הרצויה ולהחזיר להקפאה.





ג'ינג'ר של חוות תקוע תמצאו ארוז במקררים.



כשרות: מועצה אזורית גוש עציון והרבנות ירושלים.

מחיר: 10-13 ש"ח  (משקל: 250 גרם)

להשיג ברשתות השיווק.



האתר של חוות תקוע תמצאו פרטים והצעות למתכונים עם ג'ינג'ר ושאר המוצרים של המותג. 


 לקט פטריות למרק:


מדובר בתערובת של שלושה סוגי פטריות מיובשות - פטריות שי-טאקי, פטריות יער ופטריות שמפיניון, המשתלבות נהדר ומתאימות להכנת מגוון מטעמים חורפיים נהדרים - מרקים, תבשילים, רטבים ועוד.



הפטריות מוצעות באריזה נוחה לשימוש שעל גביה גם המלצה למתכון נהדר למרק פטריות בנוסח תאילנדי.


הנטורופתית טל בן דוד, יועצת ל"חוות תקוע" מציינת כי לפטריות השונות המוצעות במארז  ערך תזונתי רב. הן עשירות בבטא גלוקן הנמצא כמחזק את המערכת החיסונית, עשירות בסיבים תזונתיים המסייעים לעיכול, מהוות מקור מצוין לחלבון, וכן עשירות במינרליים רבים, בהם - ברזל, אשלגן, סידן, אבץ, מגנזיום ועוד. בנוסף, הן דלות בקלוריות ומעניקות טעם רב וייחודי במאכלים השונים. יתר על כן, לכל אחת מהפטריות סגולות בריאותיות ייחודיות לה, כך שהשילוב של הסוגים השונים במארז מקנה בנוסף לטעם העשיר גם מכלול של יתרונות בריאותיים, כגון - חיזוק מערכת החיסון, הורדת רמות השומנים בדם, איזון לחץ דם ועוד. יש לציין כי הפטריות המיובשות שומרות על ערכן התזונתי במהלך הייבוש.   


הוראות שימוש: לפני השימוש יש להשרות את הפטריות במים רותחים במשך 30 דקות. מי ההשריה מכילים טעם רב ומומלץ להשתמש בהם בהכנת רטבים, מרקים ותבשילי קדירה.


כשרות: רבנות גוש עציון.

מחיר:  14.90 ש"ח  (אריזה של 25 גרם).

להשיג ברשתות השיווק.

מומלץ להכנס לאתר של חוות התקוע, שם תמצאו מידע על הירקות ופטריות השונות והצעות למתכונים אימם.

אני הכנתי הפעם מרק פטריות אסייאתי, למים הוספתי סויה, מעט רוטב צ'ילי מתוק, מעט (כ-1 ס"מ) ג'ינג'ר מגורד, שום כתוש אחד ואת תערובת הפטריות. 

לקראת סיום, הוספתי אטריות ביצים שבושלו מראש, נבטים ובצל ירוק. מומלץ להוסיף מעט שמן שומשום לקראת הסוף.


שיהיה לנו חורף נעים, חמים ובריא. 


  לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק:

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...