יום ראשון, 17 בספטמבר 2017

יינות ביתן עם מתכונים לראש השנה באדיבות השף צ'רלי פדידה



לקראת ראש השנה, יינות ביתן הזמינה מספר כתבים לאירוע טעימות של מנות, של שף הבית של יינות ביתן צ'רלי פדידה, שיתאימו לשולחן החג.

האירוע התקיים בסניף יינות ביתן רחובות, ברגע שנכנסתי אמרתי "וואו, איזה יופי".  כבר יצא לי לבקר במספר סניפים של יינות ביתן. לדוגמה בסניף היחסית חדש במודיעין (פוסט על סניף יינות ביתן במודיעין שעלה בבלוג אפשר לראות כאן) שגם הוא מרשים ומסודר, הסניף הזה נראה אף גדול יותר, הכל מסודר ומאורגן.


וזה אזור המסעדה, מעוצב באופן מקסים, ממש לא אופייני לסופר.


כל המנות שהוגשו לנו, הוכנו מחומרי גלם של יינות ביתן. 
הגענו לשולחן ערוך, עם מנות פתיחה כמו סלט ירקות, סביצ'ה דג על מצע קרם חצילים, סלט סלמון.

ואז צ'רלי והעוזר שלו, התחילו להכין לנו מנות, שמתאימות גם לארוחת החג.

המנה הראשונה היתה קציצות דגים מטוגנות במעטפת מיוחדת של פיצוחים, על מצע של קרם סלק.

הקציצות היו מעולות, עסיסיות והמעטפת המעניינת והקראנצ'ית הוסיפה באמת טוויסט מיוחד.

אני בדרך כלל לא אוכלת דגים, אבל את הקציצה טעמתי ובעקבות כך שלקציצות לא היה טעם חזק של דגים והטעם הנפלא של מעטפת הפיצוחים, הפך אותה בשבילי לקציצה שאכלתי בהנאה.


משתפת אותכם במתכונים שקיבלנו:

קציצות סלמון עם הרבה נענע בציפוי פיסטוק טחון על קרם סלק אדום


מצרכים עבור כ- 4 קציצות

200 גרם  סלמון טרי ללא עור ואדרות  קצוץ דק או טחון
1  כף בצל סגול קצוץ דק
1  כף עירית קצוצה
2 כפות פירורי לחם יפני
100 גרם  פיסטוקים טחונים
חצי ביצה טרופה
מלח ופלפל לפי הטעם
6 כפות שמן לטיגון

מצרכים עבור קרם סלק

1 ראש סלק אדום מבושל וקלוף חתוך לקוביות
3 כפות חומץ
1 כף דבש
1 כף קרם טופו או גבינת טופו ( לא חייב )
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנת קרם סלק

מכניסים למעבד מזון סלק , דבש , סוכר , חומץ , טופו , מלח ,פלפל וטוחנים עד למרקם חלק

אופן הכנת הקציצות

  1. אל הקערה מוסיפים סלמון טחון , ביצה , עשבי תיבול , בצל , מלח , פלפל ומערבבים.
  2. מערבבים פיסטוקים ופירורי לחם בצלחת ומניחים בצד.
  3. יוצרים קציצות בעזרת כפות הידיים ומניחים על גבי צלחת כאשר יש פיסטוקים ופירורי לחם בתוכה , מהדקים את הפיסטוקים על גבי הקציצה ומניחים בצד
  4. מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הקציצות עד לצבע זהוב ויפה



המנה העיקרית - נתח אנטריקוט בשלמותו.

הנתח צרוב בפלנצ'ה צלוי בתנור עם עשבי תיבול טריים.

הבשר יצא רך ונמס, ממש עסיסי.





מתכון ל משפחתי וקל הכנה 6 סועדים  

עבור הבשר :
1 גוש אנטריקוט כ 6 עצמות  יש לבקש מהקצב של יינות ביתן

 מצרכים למרינדה :
10 שיני שום קצוצות גס
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה גס
חצי צרור כוסברה קצוץ גס
חצי צרור נענע מופרד לעלים מהגבעול
3 ענפי רוזמרין מופרדים מהגבעול וקצוצים
6 ענפי טימין טרי
2 כפות זרעי כוסברה גרוסה
1 ס״מ של זנגביל קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאות או מגורר בפומפייה
חצי כוס שמן זית
רבע כוס חומץ
1 כף סוכר
פלפל שחור טחון טרי
מלח ים


אופן הכנת המרינדה והבשר :
מערבבים את כל המצרכים ומורחים על הבשר תוך כדי עיסוי
ומניחים על מגש אפייה.
מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות ומכניסים את הנתח ל 60 דקות.
איך יודעים שזה מוכן?  : שטמפרטורה הפנימית של הבשר מגיעה ל 60 עד 65 מידת יש לבדוק עם טרמומטר

עבור הירקות
18 תפוחי אדמה ננסיים מבושלים בקליפתם עד לריכוך
2 אשכולות עגבניות תמר
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנת תפוחי אדמה והעגבניות :
אל אותה מחבת מכניסים את תפוחי אדמה  ומתבלים במלח , פלפל ופפריקה  מוסיפים אשכולות עגבניות שרי וצורבים עד להשחמה.  


ולקינוח קיבלנו ספינג' טרי ואוורירי.



את השף המוכשר והסימפטי, צ'ארלי פדידה, פגשתי גם בארוחה  במסעדת "אוליב ליף" במלון שרתון תל אביב.
מוזמנים לראות את הפוסט על הארוחה ב"olive leaf" כאן .

בימים אלו צ'ארלי מצטלם גם לסדרה דוקו-קולינארית בשם "צ'רלי בממכלת הדגים".

עוד מתכונים של השף צ'ארלי פדידה ניתן למצוא באתר שלו:

אתר של יינות ביתן כולל רשימת סניפים:
https://www.ybitan.co.il/


   לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק:






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...