יום חמישי, 10 במאי 2018

הצעות למגוון מתכונים לשבועות



לקראת שבועות מבחר הצעות למתכונים למנות טעימות וקלים להכנה. 
המתכונים באדיבות מותגים שונים ותרם ניסיתי אותם בעצמי. 



מתכון של אסטלה  -
 עוגת גבינה קרה עם וניל ופירות יער


המותג "מאסטר שף" מציע מתכון לעוגת גבינה קרה עם וניל ופירות יער,  של אסטלה -  מלכת העוגות, בעלת בית הספר לאפייה הנושא את שמה, והשופטת בתכנית הטלוויזיה הפופולארית "בייק אוף". אסטלה, מנהלת "אסטלה כיתת אומן לקונדיטוריה.


רכיבים:

בצק ברטון
180 גר' חמאה
180 גר' סוכר
4 חלמונים
250 גר' קמח
כפית אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתיה

מוס מ-2 שמנות
500 גר' שמנת חמוצה
120 גר' אבקת סוכר
10 גר' ג'לטין (2 וחצי כפיות)
60 מ"ל מים ( 4 כפות)
 500 גר' שמנת מתוקה (2 מיכלים)
1 שקית פודינג וניל מאסטר שף עם גרגירי וניל

פירות לקישוט:
פירות יער, תותים


2.      הוראות הכנה:
1.         מכינים את הבצק: מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון עם להב מתכת, ומעבדים עד שנהיה
בצק.
2.         מחממים תנור ל-160 מעלות.
3.         מרדדים את הבצק לעובי 4 מ"מ, מניחים במרכז תבנית בקוטר 24 ס"מ.  מכניסים לתנור ואופים כ-10  דקות. מורידים את החום ל-120 מעלות ואופים כ-20 דקות נוספות.
4.         מכינים את המוס: טורפים היטב את השמנת החמוצה עם אבקת הסוכר.
5.         יוצקים מים קרים על הג'לטין. לאחר הספגה ממיסים במיקרו כ-20-25 שניות.  מוסיפים לתערובת של  השמנת החמוצה תוך כדי ערבוב על מנת להשוות טמפרטורות.
6.         מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג לקצפת רכה ומקפלים אל המלית. 
7.         יוצקים את המוס על הבצק האפוי ומקשטים בתותים ופירות יער.
8.         שומרים את העוגה במקפיא למשך 24 שעות. לאחר ההקפאה, מחלצים את העוגה מהתבנית ומפשירים  במקרר עד להגשה. 
מ



מתכון לחג של הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של "הטחנות הגדולות של א"י" עם קמח כוסמין לבן -
 עוגת גבינה-תפוז ברוטב קרמל וליקר תפוזים
צילום: מנחם גרייבסקי

תבנית בקוטר 22

מצרכים: 

לתחתית:
105 גרם (3/4 כוס) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
100 גרם (1 כוס) קמח שקדים
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
1/4 כפית מלח, 90 גרם
(6 כפות) חמאה רכה

למילוי:
910 גרם גבינת שמנת בטמפ' החדר
266 גרם (1+1/3 כוסות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
6 ביצים L
45 מ"ל (3 כפות) ליקר תפוזים (קוונטרו או גרנד מרנייה)
5 כפיות גרידת תפוז
2 כפיות תמצית וניל איכותית

לרוטב תפוז קרמל:
400 גרם (2 כוסות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
120 מ"ל (1/2 כוס) מים
180 מ"ל (3/4 כוס) שמנת מתוקה
45 מ"ל (3 כפות) ליקר תפוזים (קוונטרו או גרנד מרנייה)

אופן ההכנה:

תחתית:
מערבבים בקערת מעבד מזון קמח כוסמין לבן, קמח שקדים, אבקת סוכר ומלח. מוסיפים את החמאה ומערבלים בפולסים עד לקבלת פירורים בינוניים. שופכים את הפירורים לתבנית, מהדקים את הבצק לתחתית ולצדי התבנית. מחוררים את הבצק במזלג ומקפיאים כ-30-20 דקות. מחממים תנור ל-190 מעלות ואופים 16-14 דקות, עד ששולי הבצק מזהיבים. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לקירור.

מלית:
מחממים את התנור ל-220 מעלות. מערבלים גבינה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה, עד שמתקבל מרקם חלק. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים רק עד לאיחוד. יוצקים את המלית לתחתית האפויה ואופים 15 דקות בחום גבוה. מנמיכים ל-150 מעלות ואופים כ-55 דקות, עד שמרכז העוגה רוטט קלות והצדדים התייצבו. מניחים את העוגה על רשת צינון ומעבירים סכין בין העוגה לדפנות התבנית. מצננים, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה. מגישים עם רוטב קרמל.

רוטב:

ממיסים את הסוכר במים בסיר כבד, על להבה בינונית-נמוכה. מגבירים את הלהבה, מביאים לרתיחה בלי לערבב, עד שצבע הסוכר נעשה ענברי עמוק. מברישים בעדינות את צדי הסיר במברשת רטובה ומסובבים קלות את הסיר, כ-9 דקות. מורידים מהאש ומוסיפים את השמנת המתוקה. מחזירים את הסיר לאש על להבה נמוכה ומערבבים עד שהתערובת אחידה וחלקה. מסירים מהאש ומוסיפים את הליקר.

לכבוד חג השבועות השיקה טחנת הקמח הוותיקה 'הטחנות הגדולות של א"י' (משנת 1921) קופסה חדשה לאחסון אריזת הקמח בעיצוב חגיגי ואלגנטי במיוחד. על הקופסה ברכה לחג שבועות שמח, מתכון נפלא לחג של עוגת גבינה-תפוז מקמח כוסמין לבן, וגם מידע על המאפיינים המיוחדים של קמח הכוסמין.
כמו כן, השיקה הטחנה קמח כוסמין לבן באריזה מיוחדת ללא צורך בניפוי. 
להשיג בחנויות מובחרות ברחבי הארץ או להזמין במשלוח, דרך אתר החברה.



חברת Nany והשף נדב חג'ג' מגישים - 
קיש גבינות עיזים עם מנגולד ירוק
צילום: נועס סטרלינג

חברת Nany, בראשות השף נדב חג'ג', מגישה לרגל שבועות מתכון שהוא כוכב בכל ארוחת חג חלבית: קיש גבינות עיזים עם מנגולד ירוק שמקבל ייחוד בזכות קציפת הארטישוק והפסטו של Nany
מצרכים (לקיש בקוטר 24 ס"מ):

לבצק:
350 גרם קמח לבן
200 גרם חמאה
1 ביצה
2 כפות מים קרים מאד
מלח ופלפל שחור
למלית :
1 חבילה מנגולד חתוך לרצועות קטנות, כולל הגבעול.
1 בצל לבן חתוך לרצועות
2 כפות קציפת ארטישוק ופסטו של Nany
250 גרם גבינת לבנה עיזים
2 ביצים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
150 גרם גבינת פטה עיזים חתוכה לקוביות קטנות
אופן ההכנה:
1.    להכנת הבצק: מערבבים את החמאה והקמח במעבד מזון עד לקבלת פירורים. מוסיפים את הביצה ולאחר מכן כף מים קרים. ממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד, במידת הצורך מוסיפים עוד כף מים קרים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעתיים.
2.    לאחר שעתיים, מרדדים את הבצק לעיגול רחב ומסדרים בתוך תבנית קיש. מחוררים את תחתית הבצק, מניחים אבני אפייה או שעועית יבשה ואופים במשך 20 דקות, עד שהבצק מתחיל להיות זהוב.
3.    להכנת המלית: מטגנים במעט שמן זית את הבצל עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את המנגולד ומאדים יחד עד שהמנגולד מתרכך. מעבירים לקערה ומצננים מעט. את שאר מרכיבי המלית, למעט הפטה, מערבבים יחד לקבלת קרם אחיד.
4.    להרכבת הקיש: מפזרים את המנגולד והבצל על כל שטח הקיש, שופכים את קרם הגבינה ומפזרים קוביות פטה על הקיש.
5.    אופים במשך כ-25 דקות, עד שהקיש מזהיב ומשחים מלמעלה. חשוב לציין – גבינת הפטה מלוחה ולכן כדאי לטעום לאורך הדרך לפני שמוסיפים מלח לבלילת הקיש, לפי טעמכם.





המותג "ברילה" מציע לחג השבועות - 
ריזוטו מפסטה קטנה עם ירקות ירוקים וגבינות

צילום: אסף אמברם

המתכון של רחלי קרוט

מצרכים (ל-8 מנות):


1 בצל לבן, קלוף

2 כפות חמאה
2 כפות שמן זית
2 זוקיני ירוקים או קישואים
3/4 כוס אפונה עדינה, מופשרת
1 ו-1/2 כוסות ברילה פסטה סטלינה (צורת כוכבים)
3 כוסות מים רותחים או ציר ירקות רותח
1/2 כוס גבינת פרמזן, מגורדת דק
מלח ופלפל שחור


להגשה:
גבינת פרמזן מגורדת דק

אופן הכנה:
- קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.

- בסיר רחב ממיסים חמאה ושמן זית ומטגנים את הבצל עד ריכוך.

- חותכים את הקישואים לקוביות בגודל 1 ס"מ ומוסיפים. מטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות.
- מוסיפים פסטה כוכבים, אפונה עדינה וציר ירקות רותח/ מים רותחים ומערבבים.
- מבשלים על אש קטנה עד שהפתיתים רכים.
- מוסיפים 1/2 כוס גבינת פרמזן ומערבבים היטב עד שהיא נמסה.
- מעבירים לקערת הגשה, מגרדים מעל גבינת פרמזן ומגישים חם.


"חוות דרך התבלינים" מציגה - 
מתכון לבריוש ממולא בטטה, ריקוטה ופקאנים
צילום: הדס ניצן

"חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית, בשיתוף השפית נילי כהן מינץ, מציעים להוסיף מאכל טעים שמשתלב נהדר הן בארוחה והן כנשנוש בין לבין – בריוש ממולא בטטה, גבינת עיזים, ריקוטה ופקאנים מסוכרים.

הכנת הבצק
מוצרים:
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים טריים
250 גרם חמאה
1 כוס חלב
1/2 כוס סוכר
5 ביצים
2 חלמונים
1 כפית מלח

אופן ההכנה:
·         שמים בקערת המיקסר קמח ושמרים.
·         עושים גומה באמצע ולתוכה מכניסים את השמרים, החלב והביצים.
·         מעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
·         מוסיפים את החמאה הרכה והמלח ולשים היטב.
·         מכסים את הקערה ומתפיחים כחצי שעה.
·         מכניסים למקרר להמשך התפחה (כ-3 שעות).

הכנת המילוי
מצרכים:
1 ק"ג גבינת ריקוטה
400 גרם גבינת עיזים
1 ק"ג בטטה (מרוככת) חתוכה לסלייסים דקיקים
צרור עלי בזיליקום מופרדים
300 גרם פקאנים מסוכרים קצוצים
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
  •          מחלקים את הבצק התפוח ל-4 כדורים.
  •          על משטח מקומח מרדדים כל חלק לעלה ארוך.
  •          מורחים על כל עלה רבע מהכמויות:  הריקוטה, מעליה את הבטטות, הפקאנים, עלי הבזיליקום וחתיכות קטנות מגבינת העיזים.
  •         מגלגלים לרולדה ארוכה, חותכים מקטעים בגובה התבנית ומסדרים את השבלולים עם מרווחים קטנים זה מזה.
  •          מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים כשעה.
  •          מכינים ביצה טרופה עם מעט חלב, מברישים ואופים.
  •          כשהבצק מזהיב להוציא מהתנור ולצנן מעט


מותג 'הגבינות של נני', גבינות מקוריות מסביב לעולם מציע לרגל שבועות מתכון קל
פסטה ארבע גבינות 
צילום: אפיק גבאי

המתכון של יונית צוקרמן

זמן הכנה: זמן הכנה כ 40 דקות, רמת קושי : קל, כמות: 4-5 מנות

המצרכים:

חבילת פסטה שאוהבים רצוי פנה
2 שמנת מתוקה
4 סוגי גבינות : 100 גרם מכל אחת
ברס בלו, קשקבל מגורדת ,צ'דר מגורדת ,בורסאן טבעי
מלח פלפל שחור גרוס  אגוז מוסקט

אופן ההכנה :
-          את הפסטה מרתיחים במים לפי הוראות היצרן .
-          לא לשכוח לשים מלח ושמן .
-          לסנן  ולשים בצד.
-          לוקחים 2 שמנת מתוקה שמים במחבת ומביאים לרתיחה .
-          ברתיחה מוסיפים את הגבינות ומערבבים היטב עד שהכל נמס.
-          מוסיפים רבע כפית אגוז מוסקט ושליש כפית פלפל שחור גרוס
-          טועמים ולפי זה מוסיפים מלח .
-          מוסיפים פסטה לרוטב או מגישים פסטה ומעל מצקת יפה של רוטב גבינות.
-          ניתן לפזר גרנה פדנו מעל

המותג "הגבינות של נני" כולל 30 גבינות המיובאות מצרפת, ספרד, אנגליה, וקפריסין. לרגל שבועות משיק המותג קולקציית גבינות מגורדות, גאודה, צ'דר, קשקבל וגבינה שווייצרית, לשימוש קל ונוח לבישול, אפייה והקרמה. הגבינות כשרות.





 לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק:



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...