יום שני, 9 במרץ 2015

עוגת בננות משודרגת בזיגוג גבינת שמנת








מצרכים:

לבלילה:



3 בננות בשלות
(אני שמתי 4 קטנות וכדי שיהיה גם טעם יותר מורגש של הבננה)
1 כוס + 4 כפות קמח
2.5 כפיות אבקת אפיה
1 כפית מלח
1/2 כוס סוכר דמררה
2 ביצים
50 גרם חמאת "תנובה", רכה

לציפוי:




















50 גרם (קצת יותר מרבע מיכל) גבינת שמנת נפוליאון 16%, "תנובה"
100 גרם אבקת סוכר
3/4 כפית חלב






אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות.

2. בקערה, מניחים את הבננות ובעזרת מזלג מועכים למחית.


3. בקערה נפרדת, מניחים את הקמח, אבקת אפיה ומלח ומערבבים היטב.


4. בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את הסוכר והחמאה ומערבלים. 


5. מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב בין אחת לשניה עד לתערובת תפוחה ובהירה. 

6. מקפלים פנימה את מחית הבננות ותערובת הקמח.



7. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור עד שקיסם המוחדר במרכז העוגה יוצא נקי, כ-40 דקות. 

מניחים להתקרר 10 דקות לפני שמחלצים מהתבנית.

8. להכנת הציפוי, מניחים את גבינת השמנת והסוכר בקערה של מיקסר ומערבלים. מוסיפים את החלב ומערבלים עד לתערובת תפוחה.

יוצקים את הציפוי מעל העוגה ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה.



 העוגה לפני הזיגוג ואחרי הזיגוג



הזיגוג עצמו שידרג את העוגה, אך נוצר מצב, שהילדים אכלו את העוגה מלמעלה וכבר פחות התלהבו מהעוגה עצמה (כשהם בדרך כלל אוהבים עוגות בננות) וביקשו עוד מהקרם... 




*המתכון מתוך האתר של השף הלבן.


קראתם כבר את הפוסט על גבינת שמנת נפוליאון 16% של תנובה? 
לסקירה בבלוג על גבינת שמנת נפוליאון 16% בטעם טבעי, כולל מתכון לעגבניות ממולאות בגבינות, כנסו לכאן.
לסקירה בבלוג על גבינת שמנת נפוליאון 16% בטעם חדש עם פלפלים ופפריקה, כנסו לכאן.   



לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק: 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...