חוות תקוע, המתמחה בגידול ושיווק של ירקות ופטריות מיוחדות, החלה למכור כרוב ניצנים טרי, בפריסה ארצית.
כרוב ניצנים של חוות תקוע הינו מזן מיוחד שאינו מריר!
הוא גדל בדרום הארץ, בתנאי טמפרטורה נמוכה המותאמת לגידול של הירק.
עונת הגידול של כרוב הניצנים היא בחורף, כך שניתן יהיה להשיגו טרי בחודשים הקרובים
בלבד (עד אפריל-מאי).
כרוב הניצנים הוא ירק ממשפחת המצליבים (בדומה
לכרוב, ברוקולי, קייל ועוד).
חוקרי אוכל מניחים כי עיר הולדתו של הירק, כפי שהוא מוכר לנו היום,
במאה ה- 16 בבריסל בבלגיה, ומכאן שמו הלועזיBrussels sprout
.
בארץ, כרוב ניצנים מעט פחות נפוץ, לעומת זאת באירופה הוא מאוד נפוץ. כרוב הניצנים תפס תמיד מקום של כבוד בארוחות
אלגנטיות המוגשות בארמונות, מלונות ומסעדות יוקרה.
הנטורופתית טל בן דוד, יועצת ל"חוות
תקוע", מציינת
כי כרוב הניצנים נחשב לירק מזין במיוחד, העשיר בחלבון, סיבים תזונתיים, ויטמינים,
מינרליים ונוגדי חמצון. הוא מכיל וויטמינים A, C, E, K, קבוצת ויטמיני B ומינרליים חיוניים, בהם
- נחושת, אשלגן, ברזל, מנגן, זרחן ונתרן.
מחקרים רבים שנערכו על החומרים המצויים בו
מראים כי הוא יעיל למגוון רחב של בעיות בריאותיות. בכרוב ניצנים מצויים חומרים מיוחדים
שהוכחו מחקרית כאנטי סרטניים, אנטי דלקתיים ואנטי ויראליים. חומר ה-סינגרין, לדוגמא,
שנמצא בו מסייע למניעת סרטן המעי הגס. הוא גם עשיר מאוד בנוגדי חמצון המסייעים
למניעת מחלות. כמו כן, כרוב הניצנים אידיאלי לסוכרתיים ולבעלי עודף משקל – הוא בעל
ערך גליקמי נמוך, דל בקלוריות (45 קלוריות ל- 100 גרם), ומכיל כמות גבוהה של חלבון
וסיבים תזונתיים.
כרוב הניצנים משתלב נהדר במגוון מנות - תבשילי
עוף ובשר, מוקפצים, סלטים, פסטות, מאפים ועוד. טעמו המיוחד ומרקמו הפריך מוסיפים
טעם ועושר למנות, ערך תזונתי רב ומראה מלבב.
מומלץ לחלוט את כרוב הניצנים במים
רותחים למספר דקות ולאחר מכן להקפיץ קלות, לצלות או לאפות.
הפעם אני הקפצתי אותו בחמאה ושום כתוש (אחרי חליטה במים עד לריכוך), יצאה תוספת קלילה, מרעננת וטעימה. אפשר לגרד מעל פרמזן.
אפשר כמובן רק לבשל, להוסיף ירקות נוספים, רוטב ועוד.
הנה הצעת הגשה(עדיין לא ניסיתי) באדיבות חוות תקוע :
הפעם אני הקפצתי אותו בחמאה ושום כתוש (אחרי חליטה במים עד לריכוך), יצאה תוספת קלילה, מרעננת וטעימה. אפשר לגרד מעל פרמזן.
אפשר כמובן רק לבשל, להוסיף ירקות נוספים, רוטב ועוד.
הנה הצעת הגשה(עדיין לא ניסיתי) באדיבות חוות תקוע :
שוקיים, כרוב ניצנים טרי ובטטה ברוטב
סויה-דבש
מרכיבים:
6 שוקי עוף או 3
כרעיים חצויות
1 בטטה, קלופה
וחתוכה לקוביות בינוניות
350 גרם כרוב
ניצנים טרי (מארז)
1/2 שבבי צ׳ילי
מיובש (לא חובה)
למשרה:
¼ כוס דבש
¼ כוס רוטב סויה
¼ כוס שמן קנולה
3 שיני שום,
כתושות
1 כף ג׳ינג׳ר,
מגורר
אופן ההכנה:
·
בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי המשרה, מוסיפים את העוף, מערבבים
היטב, מכסים בניילון נצמד ומניחים למשך הלילה במקרר (או למשך 3 שעות לפחות)
·
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
·
מוסיפים את קוביות הבטטה וכרוב הניצנים לקערת העוף
והמשרה ומערבבים עד שכל הירקות מצופים היטב.
·
מסדרים את העוף והירקות בתבנית, יוצקים את שאריות
הרוטב, מכסים ברדיד אלומיניום וצולים במשך 1/2 שעה.
·
הופכים את השוקיים, מכסים וממשיכים לצלות כ- 1/2 שעה
נוספת (מידי פעם מרטיבים את העוף והירקות ברוטב המצטבר בתחתית התבנית).
·
מסירים את רדיד האלומיניום ואופים 10 דקות נוספות.
מעבירים את התנור למצב גריל עליון וצולים כ- 5 דקות נוספות עד להזהבה.
·
מוציאים מהתנור, זורים צ'ילי ומגישים.
את כרוב הניצנים מומלץ לאחסן בקירור באריזה סגורה.
מחיר לצרכן: כ-15 ש"ח (למארז של 350 גרם).
כשרות – רבנות גוש עציון.
להשיג ברשתות השיווק: טבע קסטל, סטופ מרקט, ויקטורי, פוליצר, רמי
לוי, בחנויות נבחרות ובשווקים הפתוחים.
לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק:
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה