יום שבת, 23 ביוני 2018

קמח חיטה מלא 100% מנופה והצעת הגשה טארט עגבניות וגבינת עיזים



כבר התנסתי וסיקרתי בבלוג, קמחים של הטחנות הגדולות א"י ואני גם ממשיכה את השימוש איתם בבית, במיוחד בתקופה האחרונה שאני מנסה לעבור לקמחים בריאים יותר. הסדרה של הטחנות, שמגיעה באריזה מבוקרת ללא צורך בניפוי, היא המועדפת עלי בגלל הנוחות. רק צריך להשתמש בכמות הקמח הרצויה, מבלי להתעסק עם ניפוי קודם, זה תענוג עבורי. מודה שאני לא אוהבת את שלב הניפוי אבל חשוב לי באופן אישי להשתמש בקמח מנופה.

הקמח החדש בסדרה ללא צורך בניפוי הוא קמח מלא 100%.


קמח זה נמנה עם הסדרה הבריאה של הטחנות הגדולות. הוא מיוצר בתהליך טחינה כפולה ייחודי של גרעיני החיטה בשלמותם, עד לקבלת קמח עדין מאוד. הטחינה הכפולה מקנה לבצק אווריריות ורכות. אין צורך לערבב את הקמח עם קמחים אחרים. הקמח המלא עשיר בערכים תזונתיים, בהם סידן, ברזל, סיבים תזונתיים, ויטמיני E ו-B ומינרלים. הלחמים והמאפים מקמח חיטה מלא בטחינה דקה מאופיינים בטעם עשיר.

קמח חיטה מלא 100% באריזה מבוקרת מצטרף לסדרת הקמחים ללא צורך בניפוי שהשיקה הטחנה, הכוללת: קמח חיטה לבן בהיר, קמח לחם לבן מועשר, קמח לחם מלא 100%, קמח כוסמין לבן וקמח כוסמין מלא 100% בטחינה דקה. 

בימים אלה השיקה הטחנה אריזה חדשה ומהודרת לקמח כוסמין מלא 100% ללא צורך בניפוי.

מחיר אריזת קמח חיטה מלא ללא צורך בניפוי: 8 ₪ (לאריזה של 1 ק"ג).
כשרות של הרבנות הראשית חיפה, וכשרות מהודרת של בד"צ העדה החרדית ירושלים.
ניתן להשיג בחנויות מובחרות ברחבי הארץ, או להזמין במשלוח דרך אתר החברה. מידע על מיקום החנויות: בפייסבוק של הטחנות הגדולות או בטלפון 04-8672137.


הצעת הגשה למתכון עם קמח מלא 100% מאת הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של "הטחנות הגדולות של א"י": 


טארט עגבניות, גבינת עיזים ובצל מקורמל

צילום: מנחם גרייבסקי

אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות, תבנית 22X33 מרופדת בנייר אפייה
חומרים לטארט:
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
150 גרם (1+1/4 כוסות) קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
150 גרם קמח חיטה מלא 100% דק, הסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 כפית מלח
1 ביצה
1 כף חלב
למלית:
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול פרוס דק
170 גרם גבינת עיזים
500 גרם עגבניות תמר פרוסות דק לאורך
עלי בזיליקום לקישוט

אופן ההכנה:
טארט
מכניסים את החמאה, הקמחים והמלח לקערת מעבד מזון ומעבדים בפולסים לקבלת פירורים. מוסיפים את הביצה והחלב וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומשטחים לצורת דסקית. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות 30 דקות (עד יום אחד, וניתן לשמור עד חודש במקפיא).
מוציאים את הבצק המצונן מהמקרר, מרדדים ומניחים בתבנית קיש. מורידים את השאריות משולי התבנית ומעבים את השוליים בשכבה נוספת מהשאריות.
מחוררים את הבצק במזלג. מניחים נייר כסף על הבצק ומעליו משקולת אפייה (או 1-2 חופני קטניות יבשות, שימנעו מהתחתית לתפוח במהלך האפייה).
אופים כ-20 דקות במרכז התנור, עד לקבלת גוון זהוב בהיר מסביב לשוליים.
מסירים את נייר הכסף בעדינות וממשיכים לאפות כ-10-8 דקות, עד שכל הבצק זהוב. מוציאים מהתנור ומקררים בתבנית על רשת צינון.

מילוי
בזמן שהטארט נאפה, מחממים 2 כפות שמן זית במחבת רחבה מעל אש בינונית. מוסיפים בצל, מלח ופלפל שחור ומטגנים 20-10 דק' תוך ערבוב לעיתים קרובות עד לקבלת גוון חום-זהוב.
מעבירים את התנור למצב גריל (חום עליון גבוה עם ונטה).
מעבירים את מילוי הבצל המקורמל אל הטארט האפוי ומכסים את כל התחתית במילוי.
מפזרים מעל הבצל את גבינת העיזים המפוררת.
מסדרים את העגבניות מעל גבינת העיזים, כאשר העגבניות חופפות זו על זו כמעין רעפים.
מתבלים במלח ופלפל שחור ומזלפים את כף שמן הזית הנותרת מעל.
מכסים את קצות הטארט בנייר כסף כדי למנוע מהם להישרף.
מניחים את הטארט בקומה העליונה של התנור וצורבים 4-3 דקות עד שהגבינה מקבלת גוון זהוב.
מקשטים בעלי בזיליקום טריים.
ניתן להגיש חם או בטמפרטורת החדר.


למידע ולמתכונים נוספים:




 לעדכונים מהבלוג מוזמנים להרשם עם המייל וללחוץ לייק בדף הפייסבוק:


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...